Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοκκινιστό: Η πιο εύκολη συνταγή για μαμαδίστικο κοκκινιστό

Κοκκινιστό: Η πιο εύκολη συνταγή για μαμαδίστικο κοκκινιστό

Εμβληματικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, το κοκκινιστό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εικόνες από  οικογενειακά τραπέζια.


Εμβληματικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, το κοκκινιστό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εικόνες από  οικογενειακά τραπέζια. Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη για να μπορείς να το απολαύσεις όποτε το κάνεις κέφι.  Κοκκινιστό! Αγαπημένο φαγητό με το οποίο όλοι μεγαλώσαμε.  Αργομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσας φρέσκιας ντομάτας, αρωματισμένη διακριτικά με μαντζουράνα, μπαχάρι και κανέλα.  Μπορεί να σερβιριστεί με σπαγγετίνι γιατί απλά ο συνδυασμός είναι θεϊκός! Αυτό το πιάτο βέβαια είναι υπέροχο και με άλλα πολλά, όπως ένας καλός πουρές ένα πιλάφι, κριθαράκι και φυσικά οι πάντα αγαπημένες πατάτες τηγανιτές! Το μυστικό στην επιτυχία είναι το αργό μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.

 

 

      Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε 6 μικρότεα κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το τέλος
  • 1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
  • 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (ή έτοιμες)
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 300 ml βραστός ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

      Εκτέλεση

  • Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Αλατίζουμε.
  • Τοποθετούμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το οποίο ιδανικά θέλουμε να καλύψει ίσα-ίσα τον πάτο της κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε το κρέας, το οποίο θέλουμε να πάρει χρώμα εξωτερικά, και από τις δύο πλευρές. Θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τη δάφνη, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε και τον πελτέ, τον οποίον ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα, ώστε να καλυφθούν από αυτόν. Προσθέτουμε μέσα τις ντομάτες, τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει η σάλτσα, επιστρέφουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα, το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε τον ζωμό μέσα και μόλις δούμε να σιγοβράζει, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα περίπου. Ενδιάμεσα το τσεκάρουμε.
  • Όταν περάσει η ώρα ανοίγουμε το καπάκι. Η σάλτσα μας πρέπει να έχει δέσει. Δοκιμάζουμε αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε. Σιγομαγειρεύουμε για ακόμα 15-20 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά με τριμμένο ξηρό ανθότυρο ή άλλο τυρί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπρόκολο: Ένας υγιεινός θησαυρός στον κόσμο της διατροφής

Πόσο συχνά μπορείτε να τρώτε κρέας;

Ριζότο με αρακά: Πολύχρωμο πιάτο με γεύσεις που ξεχειλίζουν φρεσκάδα

Ποια οφέλη απορρέουν από το φαγητό στο σπίτι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon