Διατροφή

Κέικ καρότου: Συνοδέψτε τον καφέ σας με κέικ καρότου

Κέικ καρότου: Συνοδέψτε τον καφέ σας με κέικ καρότου
Κέικ καρότου: Απολαύστε αυτό το λαχταριστό σπιτικό κέικ καρότου με τις πλούσιες γεύσεις και την υγρή του υφή.

Το κέικ καρότου είναι ένα νόστιμο και κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλύκα των καρότων με ένα υγρό και γευστικό κέικ. Είναι αγαπημένο για πολλούς, προσφέροντας μια μοναδική ανατροπή στα παραδοσιακά κέικ. Ακολουθεί μια απλή και απολαυστική συνταγή για κέικ καρότου που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Κέικ καρότου

Συστατικά:

Για την τούρτα:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες καρότα τριμμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το frosting με τυρί κρέμα:

  • 8 ουγγιές τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Προαιρετικές επικαλύψεις:

  • Ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν
  • Τριμμένη καρύδα
  • Διακοσμητικά καρότου

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Λαδώνετε και αλευρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών ή ένα ορθογώνιο ταψί 9×13 ιντσών.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, το φυτικό έλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη.

Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Διπλώνετε τα τριμμένα καρότα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και να ενωθεί καλά.

Αδειάζετε το κουρκούτι στις έτοιμα ταψάκια του κέικ, μοιράζοντάς το ομοιόμορφα μεταξύ τους.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των κέικ. Αν χρησιμοποιείτε ορθογώνιο ταψί, προσαρμόστε ανάλογα τον χρόνο ψησίματος. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά και μετά τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Όσο κρυώνουν τα κέικ, ετοιμάζετε το κρέμα τυριού frosting. Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το μαλακωμένο τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρεμώδη και λεία. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το frosting να γίνει ελαφρύ και αφράτο.

Μόλις κρυώσουν τα κέικ, απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμα τυριού frosting πάνω από μια στρώση κέικ. Τοποθετήστε το δεύτερο στρώμα κέικ από πάνω και παγώστε ολόκληρο το κέικ, συμπεριλαμβανομένων των πλευρών.

Για προαιρετικές επικαλύψεις, μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν, να πασπαλίσετε ψιλοκομμένη καρύδα ή να διακοσμήσετε με διακοσμητικά σε σχήμα καρότου.

Βάλτε το κέικ καρότου στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρετε για να ενωθούν οι γεύσεις και να δέσει το γλάσο.

Απολαύστε αυτό το λαχταριστό σπιτικό κέικ καρότου με τις πλούσιες γεύσεις και την υγρή του υφή. Είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις ή ως απολαυστική απόλαυση οποιαδήποτε εποχή του χρόνου!