ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ινδία: Φυτοφάρμακα στο 33% των βιολογικών λαχανικών

Ινδία: Φυτοφάρμακα στο 33% των βιολογικών λαχανικών

Μετά από μελέτες διαπιστώθηκε πως το 33% των λαχανικών που πωλούνταν ως… βιολογικά στο Νέο Δελχί περιείχαν φυτοφάρμακα.

Η Ομοσπονδία Προστασίας της Φυτικής Παραγωγής της Ινδίας (CCFI) διαπίστωσε ότι τα βιολογικά αγροκτήματα στην Ινδία χρησιμοποιούν χημικά φυτοφάρμακα για την προστασία των καλλιεργειών τους και ύπουλα προμήθευαν στην αγορά τα προϊόντα τους ως βιολογικά, μετά από έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών (IARI), στο Νέο Δελχί, που ανακοίνωσε τις διαπιστώσεις του για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα βιολογικά λαχανικά.

Τα δείγματα συλλέχθηκαν από ένα από τα πιο δημοφιλή καταστήματα βιολογικών προϊόντων λιανικής πώλησης στο Δελχί.

Μεταξύ Ιανουαρίου 2012 και Οκτωβρίου 2014, οι επιστήμονες που ερευνούσαν σχέδιο δικτύου για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων αγόρασαν μια ποικιλία οργανικών λαχανικών και τα ανέλυσαν για να διαπιστώσουν τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων.

“Η ανάλυσή τους έδειξε με έκπληξη ότι ένα στα τρία δείγμα βιολογικών λαχαικών είχαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων που αποδεικνύουν την υποψία ότι τα βιολογικά πιστοποιημένα προϊόντα έχουν εκτεθεί σε μια ποικιλία των φυτοφαρμάκων», δήλωσε ο Rajju Shroff, πρόεδρος του CCFI.

Στα οργανικά λαχανικά που βρέθηκαν θετικά σε φυτοφάρμακα περιλαμβάνονται μελιτζάνες, σαβουαγιάρ, ντομάτες, πιπεριές, chiili, λάχανα, κουνουπίδια, κολίανδρος, αγγούρια και πράσινα μπιζέλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.