ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η χαμηλή σε λιπαρά διατροφή σώζει από τον καρκίνο

Η χαμηλή σε λιπαρά διατροφή σώζει από τον καρκίνο

Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο San Antonio Breast Cancer Symposium δείχνει ότι οι γυναίκες που έχουν υιοθετήσει μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, μπορεί να αποφύγουν τον καρκίνου του μαστού ή και να ζήσουν μερισσότερο σε σχέση με τις γυναίκες που ακολουθούν έναν τυπικό αμερικάνικο τρόπο διατροφής.

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές από του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών του Λος Άντζελες στο Harbor-UCLA Medical Center και στο Beth Israel Deaconess Hospital στη Βοστόνη και συμμετείχαν 2.437 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού αρχικού σταδίου, οι οποίες ακολούθησαν συμβατική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης, χημειοθεραπείας, ή θεραπείας ακτινοβολίας.

Από αυτές τις γυναίκες, οι 975 είχαν περάσει σε μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, ενώ οι υπόλοιπες ελέγχονταν απλώς ως δείγμα αναφοράς.

Και οι δύο ομάδες παρακολουθούνταν μακροπροθεσμά, με απότερο στόχο την διαπίστωση μεταβολής του ποσοστού θνησιμότητας.

Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού στην ομάδα της διατροφής με χαμηλά λιπαρά, μείωσε το ποσοστό των θερμίδων τους, που προήλθε από το λίπος κατά μέσο όρο από 29,6% έως 23%, με στόχο να προσπαθεί να μειώσει ακόμη περισσότερο.

Αυτό που βρήκαν μετά από έξι χρόνια οι ερευνητές, ήταν ότι οι γυναίκες στη διατροφή με τα χαμηλά λιπαρά είχαν χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας 6,6%, σε αντίθεση με τις γυναίκες της ομάδας ελέγχου που είχε ποσοστό 7,3% της θνησιμότητας.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι όσο περνούσε ο καιρός, το χάσμα μεταξύ των δύο ομάδων είχε όλο και μεγαλύτερη απόκλιση, έτσι ώστε μέχρι το 2013 οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού που ήταν σε δίαιτα με χαμηλά λιπαρά είχαν ένα ποσοστό θνησιμότητας από μόλις 13,6%, ενώ οι γυναίκες στην ομάδα ελέγχου είδε ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας κατά 17%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο καφές βοηθάει στην καύση λίπους;

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Ωστόσο, για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διατροφολόγων και διαιτολόγων;

Οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι (RDs) είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες με συγκεκριμένα προσόντα και πιστοποιήσεις. Ρυθμίζονται από επαγγελματικούς φορείς και πρέπει να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας. Οι διατροφολόγοι μπορεί να μην έχουν το ίδιο επίπεδο ρύθμισης ή τυποποίησης στις πρακτικές τους και ο τίτλος "διατροφολόγος" μπορεί να χρησιμοποιείται ευρύτερα.

Τα οφέλη του μελιού με άδειο στομάχι

Μέλι: Η κατανάλωση μελιού με άδειο στομάχι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενσωματώσουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να βελτιώσει την πεπτική μας λειτουργία, να μας δώσει ενέργεια και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πώς να ξεκινήσετε την δίαιτα Dukan;

Δίαιτα Dukan: Η δίαιτα Dukan χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις: τη φάση της επίθεσης, τη φάση της "κρουαζιέρας", τη φάση της ενοποίησης και τη φάση της σταθεροποίησης. Κατά τη φάση της Επίθεσης, τρώτε κυρίως άπαχη πρωτεΐνη και περιορίζεστε σε ορισμένα λαχανικά

Τα βερίκοκα ως ένας σύμμαχος κατά της αναιμίας

Βερίκοκα: Τα βερίκοκα είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και βιταμίνης C, καθιστώντας τα ιδανικά για την πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Επιπλέον, παρέχουν μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία.

Ιταλική συνταγή ζυμαρικών με λουκάνικο

Αυτό το ιταλικό ζυμαρικό με λουκάνικο είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Το γευστικό λουκάνικο σε συνδυασμό με την κρεμώδη σάλτσα και τα τρυφερά ζυμαρικά συνθέτουν ένα χορταστικό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε μέρα της εβδομάδας. 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Το τσίλι con carne είναι ένα κλασικό πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, φασόλια, ντομάτες και μια ποικιλία από μπαχαρικά. Είναι χορταστικό, γευστικό και τέλειο για μια ζεστή βραδιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο τσίλι con carne στο σπίτι