ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: ρύζι φούρνου

Η συνταγή της ημέρας: ρύζι φούρνου

Το ρύζι είναι αγαπημένη τροφή για πολλούς. Και εύκολο στο μαγείρεμα. Αυτή τη φορά όμως, θα σας παιδέψουμε λιγάκι για να ετοιμάσετε ένα πρωτότυπο πιάτο με ρύζι φούρνου.

Θα χρειαστείτε για 4 άτομα
1/4 του κιλού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1/4 του κιλού διάφορα μαλακά τυριά
80 γρ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
1/2 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
5 κομμάτια λιαστή τομάτα
4 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους
50 γρ. καλαμπόκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα corn flakes τριμμένα
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής (30 λεπτά)
Σωτάρουμε λίγο το μπέικον, ενώ την ίδια ώρα βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη σωτάρουμε. Επίσης σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι απαλά και μετά ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Στεγνώνουμε από το λάδι τις λιαστές τομάτες και τρίβουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το ρύζι και έπειτα ρίχνουμε τα τυριά για να γίνουν όλα ένα μίγμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την προσθέτουμε και αυτή στο μίγμα του ρυζιού.

Στρώνουμε σε πυρέξ και πατάμε καλά ώστε να γίνει μία στρώση (υπολογίζουμε περίπου) 5 πόντους. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα και τα corn flakes τα οποία έχουμε χτυπήσει στο multi. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα το επάνω μέρος και να λιώσουν τα τυριά.

Για να ψηθεί καλά το ρύζι, στην αρχή ψήνουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό μας, και μετά από μισή ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε για μισή ώρα έτσι ώστε να κρυώσει λίγο για να μπορεί να κοπεί όμορφα σε κομμάτια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πέστο: Φτιάχνοντας το δικό σας πέστο στο σπίτι, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συστατικών και της γεύσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρείτε το τέλειο πέστο για εσάς!

Το ρόδι είναι ένας σύμμαχος κατά της αναιμίας

Ρόδι: Ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου και να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της αναιμίας. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνη C και φυτικές ενώσεις που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία σας.

Είναι καλύτερο να τρώτε πολλά μικρά γεύματα ή λιγότερα  και μεγαλύτερα;

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ευδοκιμήσουν στη ρουτίνα και τη δομή της κατανάλωσης πολλών μικρών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ άλλοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι λιγότερα μεγαλύτερα γεύματα ταιριάζουν καλύτερα στον τρόπο ζωής τους.