ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η διατροφική αξία του ανανά

Η διατροφική αξία του ανανά

Ο ανανάς είναι ένα ζουμερό και γευστικό τροπικό φρούτο που έχει ταυτόχρονα σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες. Τώρα το καλοκαίρι μπορούμε να τον απολαύσουμε είτε φρέσκο είτε σε χυμό είτε ως συστατικό σε smoothies και φρουτοσαλάτες.

Δείτε τρία από τα κυριότερα οφέλη του που θα σας πείσουν να τον βάλετε στη ζωή σας σήμερα κιόλας, καθώς και τη διατροφική του αξία.

  1. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C

Ένα φλιτζάνι φρέσκος ανανάς παρέχει πάνω από το 100% της ημερήσιας δόσης βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Η βιταμίνη C είναι ένα πολύτιμο συστατικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλει στην ανάπλαση των ιστών ολόκληρου του σώματος και επίσης λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα από τη γήρανση και τη φθορά.

  1. Δίνει υγιή όψη στο δέρμα

Ο ανανάς παρέχει σημαντική ποσότητα μαγγανίου. Μόλις ένα φλιτζάνι φρέσκος ανανάς θα σας βοηθήσει να καλύψετε πάνω από το 75% της αναγκαίας ημερήσιας δόσης του συστατικού. Το μαγγάνιο, σε «συνεργασία» με τη βιταμίνη C, είναι απαραίτητο για να σχηματιστεί το κολλαγόνο, ένα από τα κυριότερα δομικά στοιχεία του δέρματος, το οποίο προλαμβάνει τη χαλάρωση και τις ρυτίδες. Το μαγγάνιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το καλοκαίρι, καθώς δρα και ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

  1. Διευκολύνει την πέψη

Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρωμελίνη και το οποίο διευκολύνει τη διάσπαση των τροφών, κυρίως των πρωτεϊνών. Έτσι, μειώνει το φούσκωμα, τη δυσπεψία και τον λήθαργο μετά από ένα γεύμα. Σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες του φρούτου, η βρωμελίνη κάνει την πέψη… παιχνιδάκι!

Διατροφική αξία

Ανά ποσότητα 100 γραμμαρίων ο ανανάς προσφέρει:

– 50 θερμίδες

– 0,5 γραμμάρια πρωτεϊνών

– 13 γραμμάρια υδατανθράκων

– 48 mg βιταμίνης C

– 18 mcg φυλλικού οξέος

– 13 mg ασβεστίου

– 12 mg μαγνησίου

– 109 mg καλίου

– 0,9 mg μαγγανίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.