ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η διατροφή για να αποκτήστε πλούσιες βλεφαρίδες

Η διατροφή για να αποκτήστε πλούσιες βλεφαρίδες

Οι βλεφαρίδες, ακριβώς όπως και κάθε άλλο μέρος του σώματος, χρειάζονται βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να παραμείνουν όμορφες δυνατές και υγιείς.

Η προσθήκη ορισμένων  τροφίμων στη διατροφή θα μπορούσε να κάνει τις βλεφαρίδες σας πιο πυκνές και υγιέστερες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εντάξετε στη διατροφή σας κάποια στοιχεία τα οποία θα μεταμορφώσουν το βλέμμα σας δίνοντας σας πιο όμορφες και έντονες βλεφαρίδες.

1) Ο σολομός είναι ένα πλούσιο πακέτο με πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά που κάνουν τα μαλλιά σας να δυναμώσουν και να διατηρηθούν υγιή. Ο σολομός περιέχει όλα εκείνα τα καλά συστατικά που διεγείρουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων και ενισχύουν τον άξονα τους. Αν πάλι δεν προτιμάτε το σολομό και δε σας αρέσει τότε δεν έχετε παρά να πάρετε συμπληρώματα λιπαρών οξέων Ωμέγα-3.

2) Η βιταμίνη Η, επίσης γνωστή ως βιοτίνη , περιλαμβάνεται στην οικογένεια των βιταμινών του συμπλέγματος Β . Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βρίσκονται συχνά σε προϊόντα για τα μαλλιά , λόγω της ικανότητάς της να τα ενισχύσει. Η Βιταμίνη H διατηρεί τα νύχια και τα μαλλιά υγιή και βοηθά τις βλεφαρίδες να γίνουν πιο πυκνές και μακριές. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά είναι κατασκευασμένα από κερατίνη η οποία είναι μια κυτταρική πρωτεΐνη. Η Βιταμίνη H βοηθά επίσης στην απορρόφηση των αμινοξέων και των υδατανθράκων που οδηγούν σε δυνατότερες βλεφαρίδες. Πηγές της βιταμίνης είναι η μαγιά, ο ωμός κρόκος αυγού, το κουνουπίδι, το συκώτι, τα φιστίκια, το αβοκάντο, το χοιρινό, τα σμέουρα και όπως ήδη αναφέρθηκε ο σολομός .

3) Ο σίδηρος όχι μόνο σας δίνει μια πολύ όμορφη και υγιή λάμψη αλλά λειτουργεί πολύ καλά στο να κρατήσει και τις βλεφαρίδες σας δυνατές. Ειδικότερα, μειώνει τον κίνδυνο να γίνουν οι βλεφαρίδες εύθραυστες που σημαίνει ότι μειώνεται και η πιθανότητα απώλειας τους. Τονώνει επίσης την ανάπτυξη των νέων και υγιών βλεφαρίδων. Πηγές σιδήρου αποτελούν το συκώτι, το σπανάκι, τα στρείδια, τα φασόλια, το κόκκινο κρέας, οι κρόκοι αυγών, τα δαμάσκηνα, οι σταφίδες, η γαλοπούλα, οι αγκινάρες, οι αχιβάδες, τα χτένια αλλά και αρκετά εμπλουτισμένα δημητριακά.

4) Το φυλλικό οξύ είναι μια μεγάλη βοήθεια όταν πρόκειται για την απώλεια των βλεφαρίδων. Η κατάλληλη ποσότητα φυλλικού οξέος στο σύστημά σας θα ενισχύσει το θύλακα της τρίχας και θα μειώσει την πιθανότητα να αραιώσουν οι βλεφαρίδες . Ενισχύει επίσης στο σκούρο χρώμα της μελανίνης των βλεφαρίδων.

Με την συνεργασία της Μαρίας Σπύρου – Διαιτολόγος – Διατροφολόγος .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.