Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλειφιτζούρι συνταγή: Φτιάχνοντας σπιτικό γλειφιτζούρι

Γλειφιτζούρι συνταγή: Φτιάχνοντας σπιτικό γλειφιτζούρι

Γλειφιτζούρι συνταγή: Η παρασκευή γλειφιτζουριού στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική δραστηριότητα


Η παρασκευή γλειφιτζουριού στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική δραστηριότητα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε νόστιμες λιχουδιές προσαρμοσμένες στις γευστικές σας προτιμήσεις. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά γλειφιτζούρια εύκολα και γρήγορα.

Συστατικά

  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 1 φλυτζάνι
  • Light σιρόπι καλαμποκιού: 1/2 φλυτζάνι
  • Νερό: 1/4 φλυτζανιού
  • Εκχύλισμα γεύσης (όπως βανίλια, λεμόνι ή βατόμουρο): 1 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
  • Χρώματα τροφίμων (προαιρετικά)
  • Μπαστούνια γλειφιτζούρι
  • Θερμόμετρο καραμέλας
  • Καλούπια για γλειφιτζούρια (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προετοιμάστε το χώρο εργασίας σας στρώνοντας ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα ή ψάθες σιλικόνης. Εάν χρησιμοποιείτε φορμάκια για γλειφιτζούρια, τα έχετε έτοιμα και λαδωμένα ελαφρά. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού και το νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, σταματήστε το ανακάτεμα και βάλτε ένα θερμόμετρο καραμέλας στο μείγμα. Αφήστε το μείγμα να βράσει χωρίς να το ανακατεύετε μέχρι να φτάσει στο στάδιο της σκληρής ρωγμής, που είναι περίπου 150°C. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Μόλις το μείγμα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Εάν χρησιμοποιείτε εκχύλισμα γεύσης και χρωστικές τροφίμων, ανακατέψτε τα προσεκτικά στο μείγμα σε αυτό το στάδιο.


Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να πήξει ελαφρώς αλλά να χύνεται ακόμα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια μικρή κουτάλα, ρίξτε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι καραμέλας σε φορμάκια για γλειφιτζούρια ή στο έτοιμο ταψί, σχηματίζοντας μικρούς κύκλους. Αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε γλειφιτζούρι για να τοποθετήσετε τα ξυλάκια. Βάλτε γρήγορα μπαστούνια γλειφιτζούρι στο κέντρο κάθε κύκλου καραμέλας, στρίβοντάς τα ελαφρά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν επικαλυφθεί πλήρως με το σιρόπι. Αφήνουμε τα γλειφιτζούρια να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σκληρύνουν και να δέσει, κάτι που συνήθως διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν τελείως και σκληρύνουν τα γλειφιτζούρια, αφαιρέστε τα προσεκτικά από τα φορμάκια ή το ταψί. Τυλίξτε κάθε γλειφιτζούρι ξεχωριστά σε σελοφάν ή αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα. Τώρα έχετε υπέροχα σπιτικά γλειφιτζούρια έτοιμα να τα απολαύσετε ή να τα μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας! Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις, χρώματα και σχήματα για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες γλειφιτζούρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνος στόματος: Έξυπνη υδρογέλη δημιουργεί διαγνωστικό «γλειφιτζούρι»

Βάλτε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά ακολουθώντας μια κουλτούρα διατροφής

Στοματική υγεία και Χριστούγεννα: Τι να προσέξετε

Ποιες τροφές λεκιάζουν τα δόντια και το χαμόγελό σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon