ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλειφιτζούρι συνταγή: Φτιάχνοντας σπιτικό γλειφιτζούρι

Γλειφιτζούρι συνταγή: Φτιάχνοντας σπιτικό γλειφιτζούρι

Γλειφιτζούρι συνταγή: Η παρασκευή γλειφιτζουριού στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική δραστηριότητα

Η παρασκευή γλειφιτζουριού στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική δραστηριότητα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε νόστιμες λιχουδιές προσαρμοσμένες στις γευστικές σας προτιμήσεις. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά γλειφιτζούρια εύκολα και γρήγορα.

Συστατικά

  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 1 φλυτζάνι
  • Light σιρόπι καλαμποκιού: 1/2 φλυτζάνι
  • Νερό: 1/4 φλυτζανιού
  • Εκχύλισμα γεύσης (όπως βανίλια, λεμόνι ή βατόμουρο): 1 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
  • Χρώματα τροφίμων (προαιρετικά)
  • Μπαστούνια γλειφιτζούρι
  • Θερμόμετρο καραμέλας
  • Καλούπια για γλειφιτζούρια (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προετοιμάστε το χώρο εργασίας σας στρώνοντας ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα ή ψάθες σιλικόνης. Εάν χρησιμοποιείτε φορμάκια για γλειφιτζούρια, τα έχετε έτοιμα και λαδωμένα ελαφρά. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού και το νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, σταματήστε το ανακάτεμα και βάλτε ένα θερμόμετρο καραμέλας στο μείγμα. Αφήστε το μείγμα να βράσει χωρίς να το ανακατεύετε μέχρι να φτάσει στο στάδιο της σκληρής ρωγμής, που είναι περίπου 150°C. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Μόλις το μείγμα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Εάν χρησιμοποιείτε εκχύλισμα γεύσης και χρωστικές τροφίμων, ανακατέψτε τα προσεκτικά στο μείγμα σε αυτό το στάδιο.


Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να πήξει ελαφρώς αλλά να χύνεται ακόμα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια μικρή κουτάλα, ρίξτε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι καραμέλας σε φορμάκια για γλειφιτζούρια ή στο έτοιμο ταψί, σχηματίζοντας μικρούς κύκλους. Αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε γλειφιτζούρι για να τοποθετήσετε τα ξυλάκια. Βάλτε γρήγορα μπαστούνια γλειφιτζούρι στο κέντρο κάθε κύκλου καραμέλας, στρίβοντάς τα ελαφρά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν επικαλυφθεί πλήρως με το σιρόπι. Αφήνουμε τα γλειφιτζούρια να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σκληρύνουν και να δέσει, κάτι που συνήθως διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν τελείως και σκληρύνουν τα γλειφιτζούρια, αφαιρέστε τα προσεκτικά από τα φορμάκια ή το ταψί. Τυλίξτε κάθε γλειφιτζούρι ξεχωριστά σε σελοφάν ή αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα. Τώρα έχετε υπέροχα σπιτικά γλειφιτζούρια έτοιμα να τα απολαύσετε ή να τα μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας! Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις, χρώματα και σχήματα για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες γλειφιτζούρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνος στόματος: Έξυπνη υδρογέλη δημιουργεί διαγνωστικό «γλειφιτζούρι»

Βάλτε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά ακολουθώντας μια κουλτούρα διατροφής

Στοματική υγεία και Χριστούγεννα: Τι να προσέξετε

Ποιες τροφές λεκιάζουν τα δόντια και το χαμόγελό σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρακάς: Πώς βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου;

Αρακάς: Η συμπερίληψη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως ο αρακάς στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της γενικής υγείας σας και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος του στομάχου.

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.