ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γιατί πρέπει να μουλιάζουμε το ρύζι πριν το μαγείρεμα

Γιατί πρέπει να μουλιάζουμε το ρύζι πριν το μαγείρεμα

Αν σας αρέσει το ρύζι και το καταναλώνετε συχνά, φροντίστε να το μουλιάζετε από το βράδυ πριν το μαγειρέψετε για να προστατεύσετε την υγεία σας, συνιστά ένας Iρλανδός καθηγητής.

Ο δρ Άντυ Μέχαργκ, καθηγητής στη Σχολή Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κουήνς του Μπέλφαστ, εξέτασε πως μπορεί να επηρεάσει ο τρόπος μαγειρέματος τα επίπεδα αρσενικού στο ρύζι. Το αρσενικό προέρχεται από τις βιομηχανικές τοξίνες και τα φυτοφάρμακα που μπορεί να μολύνουν για δεκαετίες το χώμα και οι οποίες περνούν στο ρύζι εξαιτίας του τρόπου καλλιέργειάς του.

Η χρόνια έκθεση σε αρσενικό έχει συσχετισθεί με πολυάριθμα προβλήματα υγείας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι αναπτυξιακές διαταραχές, η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος και ο διαβήτης. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Trustme, I’madoctor» του BBC, ο δρ Μέχαργκ εξέτασε τρεις μεθόδους μαγειρέματος για να εξακριβώσει αν και πόσο μειώνουν τα επίπεδα αρσενικού στο ρύζι.

Στην πρώτη μέθοδο, έβρασε το ρύζι με ανοικτό καπάκι, προσθέτοντας στην κατσαρόλα δύο μέρη νερό ανά ένα μέρος ρύζι. Στη δεύτερη, έβρασε το ρύζι με αναλογία πέντε μέρη νερό με ένα μέρος ρύζι και, όταν ολοκληρώθηκε το μαγείρεμα, το σούρωσε. Και στην τρίτη, άφησε το ρύζι να μουλιάσει σε νερό για ένα βράδυ και το πρωί, πέταξε το νερό, ξέβγαλε το ρύζι και στη συνέχεια το έβρασε με φρέσκο νερό. Όπως διαπίστωσε, με την πρώτη μέθοδο τα επίπεδα του αρσενικού στο ρύζι δεν άλλαξαν ιδιαίτερα. Με τη δεύτερη, όμως, μειώθηκαν κατά σχεδόν 50% και με την τρίτη μειώθηκαν κατά 80%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αρακάς: Πώς βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου;

Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.