Διατροφή

Φυστικόπιτα: Φτιάξτε μία υπέροχη πίτα που συνδυάζει γλυκό και αλμυρό!

Φυστικόπιτα: Φτιάξτε μία υπέροχη πίτα που συνδυάζει γλυκό και αλμυρό!
Φυστικόπιτα: Η φυστικόπιτα, που μερικές φορές αποκαλείται και «η πίτα του φτωχού πεκάν», είναι μια πίτα που αποτελεί μέρος της κουζίνας των Νοτίων Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή η φυστικόπιτα είναι παρόμοια με την πίτα με πεκάν… αλλά αντ ‘αυτού με φιστίκια. Αυτό το νόστιμο γλυκό και αλμυρό επιδόρπιο θα κάνει τους πάντες να ζητήσουν τη συνταγή!

Υπέροχη φυστικόπιτα

Υλικά συνταγής:

  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 3/4 φλιτζανιού συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι χρυσό σιρόπι
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, συν περισσότερο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψημένα ανάλατα φιστίκια
  • Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί 11 ιντσών. κόβουμε τις άκρες σε μια προεξοχή 1/2 ίντσας. Τραβάμε την προεξοχή κάτω και πιέζουμε τις άκρες με τα δόντια ενός πιρουνιού. Το παγώνουμε μέχρι να σφίξει, περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 2: Στρώνουμε την κρούστα με περγαμηνή και γεμίζουμε με ξερά φασόλια ή βαρίδια πίτας. Ψήνουμε μέχρι ο πάτος να μην φαίνεται πλέον υγρός, περίπου 25 λεπτά. Αφαιρούμε προσεκτικά την περγαμηνή και τα φασόλια. συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα.

Βήμα 3: Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι, το ξύδι, το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια και το καγιέν. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χοντροκόβουμε 1 φλιτζάνι φιστίκια και ανακατεύουμε στο μείγμα των αυγών και μετά ρίχνουμε σε κρυωμένη κρούστα. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι φιστίκια ομοιόμορφα από πάνω.

Βήμα 4: Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να φουσκώσει ελαφρά η γέμιση και να σταθεροποιηθεί, για 40 με 50 λεπτά (αν η κρούστα ροδίζει πολύ γρήγορα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο). Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, με μπάλες παγωτού πασπαλισμένες ελαφρά με καγιέν.