ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρούτα που δημιουργούν φούσκωμα

Φρούτα που δημιουργούν φούσκωμα

Τα φρούτα αποτελούν βασικό τμήμα μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Κάποια από αυτά όμως, λόγω της φρουκτόζης που περιέχουν αλλά και των φυτικών ινών, οι οποίες επιβραδύνουν την πέψη, μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στην κοιλιά.

Αν υποφέρετε συχνά από φούσκωμα και πρήξιμο στην κοιλιά, δείτε ποια φρούτα πρέπει να καταναλώνετε με μέτρο ή να αποφεύγετε για όσο διάστημα διαρκεί το σύμπτωμα:

Μήλα: Eίναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα τα πράσινα, αλλά και σε φρουκτόζη. Γι’ αυτό χωνεύονται δύσκολα από τον οργανισμό. Για να μην σας προκαλέσει πρήξιμο, καταναλώστε μισό μήλο σαν σνακ.

Αχλάδια: Περιέχουν φυτικές ίνες αλλά και πηκτίνη που προκαλεί κορεσμό, είναι διουρητική και βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης. Περιέχουν όμως και σορβιτόλη που σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο.

Κεράσια, σταφύλια, μάνγκο και ανανάς: Αυτά τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη που χωνεύεται δύσκολα από τον οργανισμό και προκαλούν φούσκωμα. Για να μπορέσετε να τα καταναλώσετε χωρίς να έχετε πρόβλημα, καλό είναι να τα μασάτε αρκετά

Αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες και δαμάσκηνα: Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να βοηθούν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας, προκαλούν όμως φούσκωμα στην κοιλιά εξαιτίας της ζάχαρης και των φυτικών ινών που περιέχουν. Προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό κάθε φορά που καταναλώνετε αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες ή δαμάσκηνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα πιο περίεργα φαγητά που τρώνε σε όλο τον κόσμο;

Βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρακάς: Πώς βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου;

Αρακάς: Η συμπερίληψη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως ο αρακάς στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της γενικής υγείας σας και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος του στομάχου.

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.