ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Έχετε νεύρα; Φάτε λίγη ζάχαρη…

Έχετε νεύρα; Φάτε λίγη ζάχαρη…

 

Αν την επομένη φορά κάποιος φροντίσει να σας κάνει τα νεύρα σας κουρέλια… μην πτοηθείτε βάλτε στο στόμα σας λίγη ζάχαρη. Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με τη λήψη ζάχαρης κατευνάζετε ο θυμός μας έστω και προσωρινά.

Μάλιστα η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι εκείνοι που πίνουν ένα ποτήρι λεμονάδα με ζάχαρη αντιδρούν λιγότερο επιθετικά σε κάποιον που τους προκαλεί από εκείνους που καταναλώνουν ένα ένα ποτήρι με τεχνητό γλυκαντικό. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους ερευνητές,  στη γλυκόζη, στο σάκχαρο του αίματος, το οποίο παρέχει ενέργεια στον εγκέφαλο.

«Η αποφυγή των επιθετικών παρορμήσεων απαιτεί αυτοέλεγχο και ο αυτοέλεγχος θέλει πολλή ενέργεια. Η γλυκόζη παρέχει αυτή την ενέργεια στον εγκέφαλο», δηλώνει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μπραντ Μπούσμαν, καθηγητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πέστο: Φτιάχνοντας το δικό σας πέστο στο σπίτι, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συστατικών και της γεύσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρείτε το τέλειο πέστο για εσάς!

Το ρόδι είναι ένας σύμμαχος κατά της αναιμίας

Ρόδι: Ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου και να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της αναιμίας. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνη C και φυτικές ενώσεις που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία σας.

Είναι καλύτερο να τρώτε πολλά μικρά γεύματα ή λιγότερα  και μεγαλύτερα;

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ευδοκιμήσουν στη ρουτίνα και τη δομή της κατανάλωσης πολλών μικρών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ άλλοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι λιγότερα μεγαλύτερα γεύματα ταιριάζουν καλύτερα στον τρόπο ζωής τους.