Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Δημιούργησε το πιο νόστιμο μοσχαράκι λεμονάτο

Διατροφή: Δημιούργησε το πιο νόστιμο μοσχαράκι λεμονάτο

Διατροφή μοσχαράκι λεμονάτο: Μια κλασική ελληνική συνταγή στιφάδου που σίγουρα φέρνει πίσω τις παιδικές αναμνήσεις σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα τέλεια μαγειρεμένο στιφάδο για ένα μεγάλο οικογενειακό δείπνο.

Μια κλασική ελληνική συνταγή στιφάδου που σίγουρα φέρνει πίσω τις παιδικές αναμνήσεις σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα τέλεια μαγειρεμένο στιφάδο για ένα μεγάλο οικογενειακό δείπνο. Και αυτή η παραδοσιακή ελληνική συνταγή μπορεί να εντυπωσιάσει τα πλήθη! Είναι μία απλή προετοιμασία, η οποία αποτελεί μέρος της ελληνικής κουζίνας, δεν αφαιρεί τίποτα από την εξαιρετική γεύση της. Για να προετοιμάσετε αυτή την εξαιρετικά εύκολη ελληνική συνταγή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να βάλετε όλα τα συστατικά μαζί και να αφήσετε τη κατσαρόλα να κάνει τα υπόλοιπα!

Μοσχαράκι λεμονάτο για όλη την οικογένεια

Υλικά συνταγής:

  • 1-1,2 κιλά βραστό βόειο κρέας
  • 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής:

  • Για να προετοιμάσετε αυτή την συνταγή, ξεκινήστε κόβοντας το βόειο κρέας σε κομμάτια. Σκουπίστε το κρέας με χαρτοπετσέτες. Ζεσταίνετε το 1/2 του φλιτζανιού ελαιόλαδου σε ένα τηγάνι, προσθέστε το μοσχάρι και σοτάρετε (σε δυνατή φωτιά), μέχρι να ροδίσει το κρέας και να τραγανίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Ρίξτε το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και αρκετό ζεστό νερό για να καλύψετε το κρέας. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε με το καπάκι για τουλάχιστον 1-1,5 ώρα.
  • Σερβίρετε με πουρέ πατάτας, ρύζι μπασμάτι ή τηγανητές πατάτες.

Απολαύστε!

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Ζουμερό συκώτι με πουρέ πατάτας

Μοσχάρι Bourguignon για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μοσχάρι με τζίντερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στήθος κοτόπουλου: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης;

Στήθος κοτόπουλου: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στήθη κοτόπουλου από μόνα τους δεν είναι θεραπεία για την κατάθλιψη. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο διατροφικό εργαλείο ως μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Ποιες τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, ζάχαρης και καπνιστών ή τηγανητών τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο υγιεινή ζωή.

Πώς να τρώτε υγιεινά όταν έχετε λύκο;

Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη διατροφή που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα συμπτώματα λύκου.

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

Κυριακάτικο πρωινό: Δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά και την εμπειρία. Είναι η στιγμή να χαλαρώσετε, να αφεθείτε και να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, καθιστώντας την μια ιδιαίτερη παράδοση που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα.

Καρπούζι: Όπλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου

Καρπούζι: Ενώ η διατροφή από μόνη της δεν εγγυάται την πρόληψη του καρκίνου, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως το καρπούζι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου.

Close Icon