Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχάρι γκούλας: Πολλοί προτιμούν να σερβίρουν το δανέζικο γκούλας πάνω από πουρέ πατάτας, αλλά θα ήταν επίσης νόστιμο σε βουτυρωμένο ρύζι ή χοντρές φέτες φρυγανιάς με προζύμι.


Η συνταγή γκούλας κατάγεται αρχικά από την Ουγγαρία και παρασκευάζεται παραδοσιακά με κρέας στιφάδο, λαχανικά όπως καρότα και πολλά αλμυρά καρυκεύματα σε μια σκούρα, πλούσια σάλτσα. Μην αναρωτιέστε αν είναι αυτό το Γκούλας που συνηθίζετε να τρώτε, επειδή υπάρχει και ένα άλλο αγαπημένο είδος αμερικάνικο που περιλαμβάνει κιμά και ζυμαρικά. Υπάρχουν δεκάδες νόστιμες παραλλαγές και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λάθος απάντηση στην συνταγή γκούλας. Το δανέζικο γκούλας μπορεί να γίνει εύκολα σε κατσαρόλα στην επιφάνεια της εστίας. Απλά ψήστε το βόειο κρέας σας από όλες τις πλευρές, φροντίζοντας να γίνει μια ωραία καφέ κρούστα. Στη συνέχεια το ρίχνετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ψήνουμε για τέσσερις με έξι ώρες.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους
  • αλατοπίπερο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο ξηρό μείγμα κρεμμυδόσουπας
  • 3 με 4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας σκούρα
  • 4 με 5 καρότα καθαρισμένα και κομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού άμυλο καλαμποκιού
  • 1/3 φλιτζανιού νερό
  • 8 φλιτζάνια πουρέ πατάτας

Οδηγίες παρασκευής:

Σιγοβράζουμε το μοσχάρι με λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το βόειο κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα σοτάρετε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν καθαρά και τρυφερά. Μεταφέρετε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε το μείγμα σούπας κρεμμυδιού, το ζωμό, την πάπρικα, το Worcestershire και τη μαύρη σάλτσα σόγιας. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράστε για περίπου μία ώρα. Αν θέλετε το μοσχάρι να είναι πολύ τρυφερό, σιγοβράστε για ακόμα περισσότερο. Περίπου 20 λεπτά πριν το σερβίρετε, προσθέστε τα καρότα και σιγοβράστε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Ακριβώς πριν το σερβίρετε, προσθέστε το άμυλο καλαμποκιού στο νερό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σιγά σιγά ανακατέψτε το μείγμα καλαμποκιού στο γκούλας μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή. Προσθέστε ζωμό βοδινού για να αραιώσει ή περισσότερο άμυλο καλαμποκιού για να πήξει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε πάνω από πουρέ πατάτας, ρύζι ή φρυγανιά.

Πολλοί προτιμούν να σερβίρουν το δανέζικο γκούλας πάνω από πουρέ πατάτας, αλλά θα ήταν επίσης νόστιμο σε βουτυρωμένο ρύζι ή χοντρές φέτες φρυγανιάς με προζύμι. Το γκούλας μπορεί να γίνει ένα πιάτο χωρίς γλουτένη με μια απλή αντικατάσταση λίγων συστατικών. Χρησιμοποιήστε σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη, ξηρό μείγμα σούπας κρεμμυδιού και ζωμό βοείου κρέατος για ένα νόστιμο γκούλας χωρίς γλουτένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Κορεάτικη συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Pizza Burger: Τα δύο αγαπημένα σας φαγητά σε μια γευστική πανδαισία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon