Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι λαχανικά: Κορεάτικη συνταγή έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά

Μοσχάρι λαχανικά: Κορεάτικη συνταγή έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά

Μοσχάρι λαχανικά: Ταξιδεύουμε στην Ανατολή και ετοιμάζουμε μια συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά, υγιεινό και θρεπτικό με πανδαισία χρωμάτων και πλούσια γεύση.


Ψάχνεις γρήγορες και υγιεινές συνταγές για εσένα και την οικογένειά σου; Σου έχουμε τη λύση! Το μοσχάρι με μείγμα λαχανικών αποτελεί μία εύκολη κορεάτικη συνταγή με υλικά που μπορεί να έχεις είτε στο σπίτι, είτε στο πιο κοντινό σουπερμάρκετ! Όλα τα υλικά της συνταγής είναι δυναμωτικά και κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας. Το μοσχάρι και τα
λαχανικά θα γεμίσουν τον σώμα μας με σίδηρο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας!

Υλικά συνταγής:

  • 1 μοσχαρίσια μπριζόλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι άψητο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 πακέτο κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών με μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι κορεάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου μαρινάρα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αφήνουμε στην άκρη και το διατηρούμε ζεστό.
  • Εν τω μεταξύ, κόβουμε τη μοσχαρίσια μπριζόλα κατά μήκος στη μέση και μετά σταυρωτά διαγώνια σε λωρίδες πάχους 1/4 ίντσας. Καρυκεύουμε τη μπριζόλα με σκόρδο αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το μισό κρέας. Τηγανίζουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι η εξωτερική επιφάνεια του μοσχαριού να μην είναι πλέον ροζ. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Επαναλαμβάνουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο και το υπόλοιπο μοσχαρίσιο κρέας. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το μπρόκολο ανακατεύοντάς το με το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
  • Επιστρέφουμε το βόειο κρέας στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ρύζι και τη μαρινάρα.
  • Μαγειρεύουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και τα λαχανικά να γίνουν τραγανά.
  • Σερβίρουμε σε μπολ.

Tips για πιο υγιεινό μαγείρεμα:

  • Πλένουμε τα χέρια με σαπούνι και νερό πριν το μαγείρεμα και πάντα αφού αγγίξουμε το ωμό κρέας.
  • Διαχωρίζουμε το ωμό κρέας από άλλα τρόφιμα.
  • Πλένουμε όλες τις σανίδες κοπής, τα σκεύη και τα πιάτα αφού αγγίξουμε το ωμό κρέας.
  • Δεν επαναχρησιμοποιούμε μαρινάρα που χρησιμοποιείται σε ωμά τρόφιμα.
  • Πλένουμε όλα τα προϊόντα πριν από τη χρήση.
  • Μαγειρεύουμε το βόειο κρέας έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου για τις μέτριες σπάνιες μπριζόλες και το ψητό, στους 70 βαθμούς Κελσίου για τον κιμά.
  • Βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο αμέσως. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Pizza Burger: Τα δύο αγαπημένα σας φαγητά σε μια γευστική πανδαισία

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon