Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι λαχανικά: Κορεάτικη συνταγή έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά

Μοσχάρι λαχανικά: Κορεάτικη συνταγή έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά

Μοσχάρι λαχανικά: Ταξιδεύουμε στην Ανατολή και ετοιμάζουμε μια συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά, υγιεινό και θρεπτικό με πανδαισία χρωμάτων και πλούσια γεύση.

Ψάχνεις γρήγορες και υγιεινές συνταγές για εσένα και την οικογένειά σου; Σου έχουμε τη λύση! Το μοσχάρι με μείγμα λαχανικών αποτελεί μία εύκολη κορεάτικη συνταγή με υλικά που μπορεί να έχεις είτε στο σπίτι, είτε στο πιο κοντινό σουπερμάρκετ! Όλα τα υλικά της συνταγής είναι δυναμωτικά και κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας. Το μοσχάρι και τα
λαχανικά θα γεμίσουν τον σώμα μας με σίδηρο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας!

Υλικά συνταγής:

  • 1 μοσχαρίσια μπριζόλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι άψητο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 πακέτο κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών με μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι κορεάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου μαρινάρα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αφήνουμε στην άκρη και το διατηρούμε ζεστό.
  • Εν τω μεταξύ, κόβουμε τη μοσχαρίσια μπριζόλα κατά μήκος στη μέση και μετά σταυρωτά διαγώνια σε λωρίδες πάχους 1/4 ίντσας. Καρυκεύουμε τη μπριζόλα με σκόρδο αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το μισό κρέας. Τηγανίζουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι η εξωτερική επιφάνεια του μοσχαριού να μην είναι πλέον ροζ. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Επαναλαμβάνουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο και το υπόλοιπο μοσχαρίσιο κρέας. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το μπρόκολο ανακατεύοντάς το με το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
  • Επιστρέφουμε το βόειο κρέας στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ρύζι και τη μαρινάρα.
  • Μαγειρεύουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και τα λαχανικά να γίνουν τραγανά.
  • Σερβίρουμε σε μπολ.

Tips για πιο υγιεινό μαγείρεμα:

  • Πλένουμε τα χέρια με σαπούνι και νερό πριν το μαγείρεμα και πάντα αφού αγγίξουμε το ωμό κρέας.
  • Διαχωρίζουμε το ωμό κρέας από άλλα τρόφιμα.
  • Πλένουμε όλες τις σανίδες κοπής, τα σκεύη και τα πιάτα αφού αγγίξουμε το ωμό κρέας.
  • Δεν επαναχρησιμοποιούμε μαρινάρα που χρησιμοποιείται σε ωμά τρόφιμα.
  • Πλένουμε όλα τα προϊόντα πριν από τη χρήση.
  • Μαγειρεύουμε το βόειο κρέας έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου για τις μέτριες σπάνιες μπριζόλες και το ψητό, στους 70 βαθμούς Κελσίου για τον κιμά.
  • Βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο αμέσως. Καλή απόλαυση!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Pizza Burger: Τα δύο αγαπημένα σας φαγητά σε μια γευστική πανδαισία

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6+1 λόγοι για να εντάξεις περισσότερη σοκολάτα στη διατροφή σου

Σοκολάτα υγεία: Η σοκολάτα μπορεί να προσφέρει περισσότερα από απλώς μια γλυκιά απόλαυση. Ακολουθούν επτά λόγοι για τους οποίους θα ήταν ωφέλιμο να προσθέσετε περισσότερη σοκολάτα στη διατροφή σας.

5+1 εναλλακτικές για να αποφύγετε τα αλλαντικά

Τα αλλαντικά αποτελούν ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλά γεύματα, όμως η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να συνδέεται με κινδύνους για την υγεία, όπως η αύξηση του κινδύνου καρδιοπαθειών και καρκίνου.

Αλάτι Ιμαλαΐων vs θαλασσινό αλάτι: Ποιο είναι καλύτερο;

Αλάτι Ιμαλαΐων vs θαλασσινό αλάτι: Η επιλογή μεταξύ τους είναι τελικά θέμα προσωπικής προτίμησης. Και τα δύο είναι φυσικά άλατα και τα οφέλη για την υγεία είναι παρόμοια. Το πιο σημαντικό είναι να το καταναλώνετε με μέτρο.

Ποιος είναι ο θησαυρός της γυναικείας υγείας;

Παντζάρια: Τα παντζάρια είναι ένα θρεπτικό λαχανικό με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τις γυναίκες. Εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους τα παντζάρια μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται 

Η καφεΐνη και το αλκοόλ χαλαρώνουν τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα, επιτρέποντας τη ροή του οξέος προς τα πάνω. Η σοκολάτα έχει παρόμοιο αποτέλεσμα, καθώς περιέχει συστατικά που επιδρούν στη χαλάρωση του σφιγκτήρα.

Τροφές πλούσιες σε φυτοοιστρογόνα

Φυτοοιστρογόνα διατροφή: Είναι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά φυτά και μπορούν να έχουν παρόμοια επίδραση με τα οιστρογόνα στο σώμα μας.

Close Icon