Διατροφή

Μάλτα Bragioli: Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Μάλτα Bragioli: Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Μάλτα Bragioli: Μια συνταγή με μοσχάρι από τη Μάλτα που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και θα εντυπωσιάσει τους συνδαιτημόνες σας.

Τα μαλτέζικα Bragioli, γνωστά και ως ελιά μοσχαρίσιου κρέατος, είναι κοκκινιστό μοσχαρίσιο γεμιστό κρέας. Ο όρος ελιά συχνά μπερδεύει, εφόσον δεν υπάρχουν ελιές σε αυτή τη συνταγή, Ωστόσο, πήρε το όνομά του για το γεγονός ότι είναι γεμιστό και θυμίζει κάπως το σχήμα της ελιάς όταν μαγειρεύεται. Όπως και να το ονομάσετε, είναι πεντανόστιμο και μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και ως κυρίως γεύμα σε ένα επίσημο δείπνο που πρέπει να παραθέσετε.

Τα συστατικά του είναι:

  • 2 κιλά κόντρα φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 3 φέτες λευκό μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα θρυμματισμένο
  • 2 βραστά αυγά κομμένα σε φέτες
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι και πιπέρι για την γεύση
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί για το ψήσιμο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

1. Χτυπάμε τις φέτες του κρέατος με ένα σφυρί για να είναι ομοιόμορφες και λεπτές.
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, το ψιλοκομμένο μπέικον, τον μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο και φτιάχτηκε η γέμισή σου. Τοποθετήστε μια
γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε μια φέτα από το βόειο κρέας και απλώστε την μαζί με μερικές φέτες βραστό αυγό.
3. Τυλίξτε τις φέτες κρέατος κατά μήκος πάνω από τη γέμιση και δέστε τη με σπάγκο μαγειρέματος ή ασφαλίστε τις με οδοντογλυφίδες. Κάνετε αυτό με όλο το βόειο κρέας, προσπαθώντας να κατανείμετε ομοιόμορφα τη γέμιση.
4. Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο ταψί και βάλτε τα στον πάτο του μαζί με τα φύλλα δάφνης.
5. Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι που μαγειρεύτηκε το μοσχάρι, τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.
6. Περιχύνουμε με το κρασί και σβήνουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.
7. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το κρέας και βάλτε τα να σιγοβράσουν, θέλετε να σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει όμορφα (μπορεί
να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο κρασί ή νερό αν βράσει αλλά όχι τόσο πολύ μέχρι να είναι έτοιμο).
8. Όταν τελειώσετε αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες και το σχοινί και σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα.

Έχετε ετοιμάσει ένα φαγητό που θα λατρέψουν όλου όσοι θα το δοκιμάσουν και είναι σίγουρο ότι θα σας ζητήσουν την συνταγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Cheeseburger Roll-ups: Ένα χορταστικό σνακ με πλούσια γεύση που γίνεται πανεύκολα

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Ετοιμάστε μυρωδάτο μοσχαράκι με σάλτσα μαστίχας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς;

Μαζί με μια ισχυρή ρουτίνα προπόνησης, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, υγιείς υδατάνθρακες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μυών και τη βελτίωση της συνολικής σας φυσικής κατάστασης.

3 στους 5 γονείς παίζουν το μάγειρα για τα μικρά παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό

Ο Woolford ενθαρρύνει επίσης τη συμμετοχή των παιδιών σε εκδρομές με είδη παντοπωλείου, περνώντας χρόνο στο τμήμα προϊόντων και ρωτώντας τους τι μπορεί να τους αρέσει να δοκιμάσουν.

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.