Τα κεκάκια red velvet είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά γλυκά, γνωστά για το βαθύ κόκκινο χρώμα τους και την απαλή, βελούδινη υφή τους. Συνδυάζουν την ελαφριά γεύση του κακάο με την κρεμώδη γέμιση τυριού κρέμα, δημιουργώντας έναν εξαιρετικό συνδυασμό γεύσεων. Ακολουθεί η συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας red velvet cupcakes.
Υλικά:
Για τα cupcakes:
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι (λευκό ή μηλόξυδο)
- 1 φλιτζάνι αλλάχου (γαλακτοκομικό ή φυτικό γάλα)
- 2 κουταλιές της σούπας χρωστική ουσία κόκκινη
Για την επικάλυψη:
- 250 γρ. τυρί κρέμα (μαλακό)
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και τοποθετούμε χαρτάκια για cupcakes στις θήκες του ταψιού.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κακάο και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το ξύδι και τη χρωστική κόκκινη. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε εναλλάξ τα ξηρά υλικά με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για cupcakes και ψήνουμε για 18-20 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το καλαμάκι.
- Για την επικάλυψη, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν πριν τα καλύψουμε με την κρέμα τυριού.
Αυτά τα cupcakes έχουν την τέλεια ισορροπία γεύσης και είναι ιδανικά για γιορτές και ειδικές περιστάσεις. Το κόκκινο χρώμα τους τα κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακά και η κρέμα τυριού προσφέρει μια κρεμώδη αντίθεση που τα καθιστά ανεπανάληπτα νόστιμα.