Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κορμός ψυγείου με κακάο, γκρανόλα και σιρόπι αγαύης 

Κορμός ψυγείου με κακάο, γκρανόλα και σιρόπι αγαύης 

Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο γευστική, αλλά και θρεπτική. Ο συνδυασμός της γκρανόλα με τα μπισκότα και το κακάο προσφέρει έναν ισχυρό πλούτο γεύσεων και υλικών, ενώ το σιρόπι αγαύης προσθέτει μια γλυκιά και φυσική νότα. Απολαύστε τον κορμό ψυγείου με την οικογένεια και τους φίλους σας και μοιραστείτε τις γεύσεις της απόλαυσης!


Ο κορμός ψυγείου είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γλυκό που μπορεί να ευχαριστήσει όλους τους επισκέπτες σας, ανεξαρτήτως διατροφικών προτιμήσεων. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για κορμό ψυγείου με κακάο, γκρανόλα και σιρόπι αγαύης. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να απολαύσετε έναν γλυκό πειρασμό χωρίς ενοχές.

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
  • 100 γραμμάρια γκρανόλα (με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα)
  • 50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
  • 150 ml σιρόπι αγαύης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 ml γάλα (άλσοστος ή φυτικό)
  • Ξηροί καρποί ή φρούτα για στόλιση (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία υλικών: Στον πρώτο σας βήμα, θρυμματίστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή να τα τοποθετήσετε σε μια σακούλα και να τα χτυπήσετε με έναν πλάστη.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο: Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Αφού λιώσει, προσθέστε το σιρόπι αγαύης και το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Συνδυάζουμε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη γκρανόλα και το κακάο. Σχηματίστε μια κοιλότητα στη μέση και ρίξτε το μείγμα του λιωμένου βουτύρου. Προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Δημιουργία κορμού: Σε μια φόρμα για κέικ ή σε μια λαδόκολλα, μεταφέρετε το μείγμα και πιέστε το καλά για να σχηματίσετε έναν ομοιόμορφο κορμό. Καλύψτε το με διαφανή μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά overnight.
  5. Σερβίρισμα: Όταν ο κορμός έχει σφίξει, αφαιρέστε τον από τη φόρμα και κόψτε σε φέτες. Μπορείτε να γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα για μια ακόμα πιο γευστική εμφάνιση.

Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο γευστική, αλλά και θρεπτική. Ο συνδυασμός της γκρανόλα με τα μπισκότα και το κακάο προσφέρει έναν ισχυρό πλούτο γεύσεων και υλικών, ενώ το σιρόπι αγαύης προσθέτει μια γλυκιά και φυσική νότα. Απολαύστε τον κορμό ψυγείου με την οικογένεια και τους φίλους σας και μοιραστείτε τις γεύσεις της απόλαυσης!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δυσανεξία στην λακτόζη: Μπορεί να ξεπεραστεί;

Οι τελευταίες μελέτες για την επίδραση του μελιού στη χοληστερόλη και τη ζάχαρη

Κατσικίσιο Γάλα: Η θρεπτική βόμβα που συχνά υποτιμάμε

Οφέλη από την προσθήκη μελάσας ροδιού στο φαγητό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon