Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γκρανόλα με μέλι: Η συνταγή που θα σας κάνει να θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί

Γκρανόλα με μέλι: Η συνταγή που θα σας κάνει να θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί

Γκρανόλα με μέλι: Η παρασκευή σπιτικής γκρανόλας με μέλι είναι εύκολη και γευστική! Ακολουθεί μια απλή συνταγή


Η παρασκευή σπιτικής γκρανόλας με μέλι είναι εύκολη και γευστική! Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας γκρανόλα.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια) ψιλοκομμένους
  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους (ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους)
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, κτλ. – προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C (320°F) και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Προετοιμασία μελιού: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε το μέλι και το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Συνδυασμός: Ρίξτε το μείγμα μελιού στη μίξη της βρώμης και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
  5. Ψήσιμο: Απλώστε ομοιόμορφα τη μίξη στο ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσή και τραγανή.
  6. Προσθήκη φρούτων: Αφού ψηθεί, αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει και προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα αν χρησιμοποιείτε.
  7. Αποθήκευση: Αποθηκεύστε τη γκρανόλα σε αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να την απολαύσετε με γιαούρτι, γάλα ή ως σνακ.

Αυτή η σπιτική γκρανόλα είναι γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για ένα υγιεινό πρωινό ή σνακ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χειροποίητες μπάρες γρανόλα: η τέλεια επιλογή για υγιεινό σνακ

Πρωινές επιλογές για χορταστικό και άνετο ξεκίνημα

Γευστική και Θρεπτική Απόλαυση για το Πρωινό Σας

Εσείς ξέρετε πώς να φτιάξετε τη δική σας γκρανόλα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon