Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γκρανόλα Μύρτιλα: Γευστική και Θρεπτική Απόλαυση για το Πρωινό Σας

Γκρανόλα Μύρτιλα: Γευστική και Θρεπτική Απόλαυση για το Πρωινό Σας

Γκρανόλα Μύρτιλα: Η δημιουργία μιας σπιτικής γκρανόλας με λεμόνι και μύρτιλα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε ένα θρεπτικό και γευστικό πρωινό ή σνακ.


Η δημιουργία μιας σπιτικής γκρανόλας με λεμόνι και μύρτιλα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε ένα θρεπτικό και γευστικό πρωινό ή σνακ. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη δροσερή γεύση του λεμονιού με τη γλυκιά έκρηξη των μύρτιλων, όλα μέσα σε ένα τραγανό μείγμα γκρανόλας.


Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς και σπόρους (π.χ. αμύγδαλα, καρύδια, ηλιόσπορους)
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα μύρτιλα (ή φρέσκα μύρτιλα αν προτιμάτε)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ανάμιξη Ξηρών Υλικών:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα αποξηραμένα μύρτιλα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθούν.

Συνδυασμός Υγρών Υλικών:

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το λιωμένο λάδι καρύδας, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και την πρέζα αλατιού μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Ανάμιξη Ξηρών και Υγρών Υλικών:

Ρίξτε το υγρό μείγμα πάνω από το ξηρό και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.

Ψήσιμο της Γκρανόλας:

Απλώστε το μείγμα γκρανόλας ομοιόμορφα στο προετοιμασμένο ταψί. Πιέστε το ελαφρά με μια σπάτουλα για να δημιουργήσετε σβώλους.

Ψήσιμο και Ανακάτεμα:

Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας στη μέση του χρόνου ψησίματος, μέχρι να γίνει χρυσαφένια και τραγανή.

Ψύξη:

Αφήστε την γκρανόλα να κρυώσει εντελώς στο ταψί. Θα συνεχίσει να γίνεται πιο τραγανή καθώς κρυώνει.

Προσθήκη Φρέσκων Μύρτιλων:

Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα μύρτιλα, προσθέστε τα στην γκρανόλα μόλις κρυώσει για μια επιπλέον γεύση.

Αποθήκευση:

Φυλάξτε την γκρανόλα με λεμόνι και μύρτιλα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως δύο εβδομάδες. Απολαύστε την με γιαούρτι, γάλα ή ως επικάλυψη σε smoothie bowls.


Θρεπτικά Συστατικά: Η βρώμη παρέχει φυτικές ίνες, ενώ οι ξηροί καρποί και οι σπόροι προσφέρουν υγιή λιπαρά και πρωτεΐνες.
Αντιοξειδωτικά: Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που υποστηρίζουν τη γενική υγεία και τη ζωτικότητα του δέρματος.
Γευστικό Ξύσμα: Το ξύσμα λεμονιού προσθέτει μια δροσερή γεύση που συμπληρώνει τη γλυκύτητα των μύρτιλων.
Φτιάχνοντας τη δική σας γκρανόλα με λεμόνι και μύρτιλα, εξασφαλίζετε ότι γνωρίζετε ακριβώς τι περιέχει και μπορείτε να προσαρμόσετε τις γεύσεις και τη γλυκύτητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Απολαύστε αυτή την τραγανή, φρουτώδη γκρανόλα ως μια υγιεινή προσθήκη στη ρουτίνα του πρωινού ή του σνακ σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε νόστιμη σπιτική γκρανόλα

Ποια σνακ μπορείτε να δημιουργήσετε με δημητριακά;

Γιατί οι μπάρες πρωτεΐνης είναι το πιο υγιεινό σνακ που μπορείτε να φάτε;

Νόστιμο και γρήγορο πρωινό για όσους δεν έχουν καθόλου χρόνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon