Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γκρανόλα Μύρτιλα: Γευστική και Θρεπτική Απόλαυση για το Πρωινό Σας

Γκρανόλα Μύρτιλα: Γευστική και Θρεπτική Απόλαυση για το Πρωινό Σας

Γκρανόλα Μύρτιλα: Η δημιουργία μιας σπιτικής γκρανόλας με λεμόνι και μύρτιλα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε ένα θρεπτικό και γευστικό πρωινό ή σνακ.

Η δημιουργία μιας σπιτικής γκρανόλας με λεμόνι και μύρτιλα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε ένα θρεπτικό και γευστικό πρωινό ή σνακ. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη δροσερή γεύση του λεμονιού με τη γλυκιά έκρηξη των μύρτιλων, όλα μέσα σε ένα τραγανό μείγμα γκρανόλας.



Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς και σπόρους (π.χ. αμύγδαλα, καρύδια, ηλιόσπορους)
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα μύρτιλα (ή φρέσκα μύρτιλα αν προτιμάτε)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ανάμιξη Ξηρών Υλικών:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα αποξηραμένα μύρτιλα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθούν.

Συνδυασμός Υγρών Υλικών:

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το λιωμένο λάδι καρύδας, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και την πρέζα αλατιού μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Ανάμιξη Ξηρών και Υγρών Υλικών:

Ρίξτε το υγρό μείγμα πάνω από το ξηρό και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.

Ψήσιμο της Γκρανόλας:

Απλώστε το μείγμα γκρανόλας ομοιόμορφα στο προετοιμασμένο ταψί. Πιέστε το ελαφρά με μια σπάτουλα για να δημιουργήσετε σβώλους.

Ψήσιμο και Ανακάτεμα:

Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας στη μέση του χρόνου ψησίματος, μέχρι να γίνει χρυσαφένια και τραγανή.

Ψύξη:

Αφήστε την γκρανόλα να κρυώσει εντελώς στο ταψί. Θα συνεχίσει να γίνεται πιο τραγανή καθώς κρυώνει.

Προσθήκη Φρέσκων Μύρτιλων:

Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα μύρτιλα, προσθέστε τα στην γκρανόλα μόλις κρυώσει για μια επιπλέον γεύση.

Αποθήκευση:

Φυλάξτε την γκρανόλα με λεμόνι και μύρτιλα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως δύο εβδομάδες. Απολαύστε την με γιαούρτι, γάλα ή ως επικάλυψη σε smoothie bowls.


Θρεπτικά Συστατικά: Η βρώμη παρέχει φυτικές ίνες, ενώ οι ξηροί καρποί και οι σπόροι προσφέρουν υγιή λιπαρά και πρωτεΐνες.
Αντιοξειδωτικά: Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που υποστηρίζουν τη γενική υγεία και τη ζωτικότητα του δέρματος.
Γευστικό Ξύσμα: Το ξύσμα λεμονιού προσθέτει μια δροσερή γεύση που συμπληρώνει τη γλυκύτητα των μύρτιλων.
Φτιάχνοντας τη δική σας γκρανόλα με λεμόνι και μύρτιλα, εξασφαλίζετε ότι γνωρίζετε ακριβώς τι περιέχει και μπορείτε να προσαρμόσετε τις γεύσεις και τη γλυκύτητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Απολαύστε αυτή την τραγανή, φρουτώδη γκρανόλα ως μια υγιεινή προσθήκη στη ρουτίνα του πρωινού ή του σνακ σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε νόστιμη σπιτική γκρανόλα

Ποια σνακ μπορείτε να δημιουργήσετε με δημητριακά;

Γιατί οι μπάρες πρωτεΐνης είναι το πιο υγιεινό σνακ που μπορείτε να φάτε;

Νόστιμο και γρήγορο πρωινό για όσους δεν έχουν καθόλου χρόνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon