Διατροφή

Brunch: Φτιάξτε την πιο θρεπτική frittata που υπάρχει!

Brunch: Φτιάξτε την πιο θρεπτική frittata που υπάρχει!
Brunch: Ψάχνετε συνταγή για πρωινό ή brunch; Εδώ θα βρείτε μία υπέροχη συνταγή ομελέτας με κολοκυθάκι και ντομάτα.

Ψάχνετε συνταγή για πρωινό ή brunch; Εδώ θα βρείτε μία υπέροχη συνταγή ομελέτας με κολοκυθάκι και ντομάτα. Αποτελεί ένα πρωτεϊνούχο πιάτο, το οποίο θα σας χορτάσει και θα σας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!

Frittata με κολοκυθάκι και ντομάτα

Συστατικά συνταγής:

  • 8 αυγά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
  • ½ φλιτζάνι κίτρινα ή κόκκινα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 ουγγιές φρέσκες μπάλες μοτσαρέλας (μποκκίνι) σε μέγεθος μπουκιάς
  • ⅓ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι και το τριμμένο κόκκινο πιπέρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι 10 ιντσών στο φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στρώνουμε φέτες κολοκυθιού στον πάτο του τηγανιού σε ομοιόμορφη στρώση. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά. Από πάνω βάζουμε ντοματίνια. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τα λαχανικά στο τηγάνι. Από πάνω ρίχνουμε μπαλάκια μοτσαρέλα και καρύδια. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 έως 5 λεπτά ή έως ότου οι πλευρές αρχίσουν να δένουν, ανασηκώνοντας με μια σπάτουλα για να τρέξει η άψητη μερίδα από κάτω.

Ψήνουμε 4 ίντσες από τη φωτιά για 2 έως 3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να δέσει. Κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!