ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Από ποια ηλικία μπορώ να δώσω στο παιδί μου φρέσκο γάλα ;

Από ποια ηλικία μπορώ να δώσω στο παιδί μου φρέσκο γάλα ;

 

Η σωστή διατροφή αποτελεί σημαντική παράμετρο για την υγεία του παιδιού αλλά και τη σωματική και πνευματική του ανάπτυξη. Σε οποιαδήποτε φάση της ζωής ενός παιδιού θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον παιδίατρος σας αφού είναι αυτός που θα σας καθοδηγήσει ιδιαίτερα αν παρουσιάζει προβλήματα αλλεργίας .

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr Ιωάννα Βασιλακοπούλου-Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc-Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πάτρα  – Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας .

Στο διαιτολόγιο του παιδιού είναι απαραίτητο να περιλαμβάνονται τροφές από όλες τις ομάδες αφού οι ενεργειακές του απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες . Είναι σημαντικό να διατηρείται το μέτρο και η ισορροπία σ’ όλα τα γεύματα του. Από την ηλικία του ενός έτους οι απαιτήσεις του σε πρωτεΐνη είναι περίπου 16γρ. ημερησίως αφού στο διάστημα αυτό η ανάπτυξη του μυϊκού ιστού είναι στο μέγιστο βαθμό. Ότι πιο ιδανικό θα ήταν να συνεχιζόταν ο μητρικός θηλασμός αφού το μητρικό γάλα είναι η ιδανικότερη τροφή για ένα βρέφος αλλά και το νήπιο. Όταν η μητέρα δεν μπορεί να συνεχίσει το θηλασμό για λόγους κοινωνικούς ή πρακτικούς ,οι πρωτεΐνες αυτές και όλα τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά θα πρέπει να προέρχονται κυρίως από ζωικές τροφές όπως γάλα οποιασδήποτε μορφής. Η ποσότητα πρωτεΐνης ωστόσο, που περιέχεται σε κάθε γάλα διαφέρει. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα πρέπει να επιλέγεται γάλα µε χαµηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (µέχρι ~2 γραµµάρια ανά 100ml) ώστε να αφήνετε περιθώριο για κατανάλωση και άλλων πρωτεϊνούχων τροφών υψηλής βιολογικής αξίας (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, αυγό, γιαούρτι), αποφεύγοντας την υπερβολική πρόσληψη πρωτεΐνης. Τέλος άπαχο γάλα δηλαδή χωρίς καθόλου περιεκτικότητα λίπους δεν πρέπει να καταναλώνεται από παιδιά κάτω των πέντε χρόνων βέβαια αυτό εξαρτάται και από την υπόλοιπη δίαιτα του παιδιού και από το αν υπάρχει πρόβλημα βάρους ή οποιοδήποτε άλλα πρόβλημα που απαιτεί μείωση των λιπαρών. Η απομάκρυνση του λίπους από τα προϊόντα αυτά συνοδεύεται συχνά και από απομάκρυνση των λιποδιαλυτών βιταμινών (βιταμίνες A,D,K,E).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα πιο περίεργα φαγητά που τρώνε σε όλο τον κόσμο;

Βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρακάς: Πώς βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου;

Αρακάς: Η συμπερίληψη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως ο αρακάς στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της γενικής υγείας σας και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος του στομάχου.

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.