ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Aloe vera: Το θαύμα της φύσης – φάρμακο στη ζωή μας!

Aloe vera: Το θαύμα της φύσης – φάρμακο στη ζωή μας!

Ο κρίνος της ερήμου, όπως αποκαλείται η Aloe Vera καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια λόγω των πολυάριθμων συστατικών του. Υπολογίζεται ότι το 25% των φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν παγκοσμίως περιλαμβάνουν και αλόη. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ενώ είναι γνωστή η αναφορά του Xριστόφορου Kολόμβου για την αλόη, καθώς έγραψε πως: «Τέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άμπελος, η ελιά και η αλόη βέρα. Το πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το πνεύμα του, το τρίτο του χαρίζει αρμονία, το τέταρτο τον θεραπεύει».
Η Aloe Vera μοιάζει με κάκτο. Ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών, όπως το σπαράγγι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Το φυτό περιέχει:
• Βιταμίνες όπως βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β6, Β12, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ.
• Μέταλλα και συγκεκριμένα ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο, χαλκό, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο.
• Αμινοξέα: Λυσίνη, Θρεονίνη, Βαλίνη, Μεθιονίνη, Ισολευκίνη, Φαινυλαλανίνη, Ασπαραγγινικό Οξύ, Σερίνη, Γλουταμινικό Οξύ, Γλυκίνη, Αλανίνη, Τυροσίνη, Υδροξυπρολίνη, Κυστίνη, Λευκίνη.
• Ενζυμα: Οξειδάση, Καταλάση, Αμυλάση, Βραδυκινάση, Κελλουλάση, Λιπάση, Αλανινάση, Φωσφατάση, Κρεατινική Φωσφοκινάση, Υδρογονάση.
• Μονοσακχαρίτες και Πολυσακχαρίτες, Στερόλες, Αμινοσάκχαρα, Ιχνοστοιχεία (Αλουμίνιο, Χλώριο, Νάτριο, Χρώμιο, Ασβέστιο, Σίδηρο, Μαγγάνιο, Μαγνήσιο, Θείο, Χαλκό, Κάλιο, Φώσφορο, Ψευδάργυρο) και επιπλέον περιέχει: Λιγνίνη, Σαπωνίνη, Σαλικυλικό Οξύ, Αιθέρια Ελαια, β-Καροτίνη, Χαλίνη.
Μπορείτε να την καλλιεργήσετε και στο μπαλκόνι σας και να τη χρησιμοποιείτε όποτε τη χρειάζεστε.
Η Aloe Vera είναι η καλύτερη πηγή της φύσης για υγεία, ενέργεια, αντιγήρανση, ανανέωση και ομορφιά
Εμείς σας προτείνουμε ένα χυμό που θα τον ετοιμάσετε μόνοι ώστε να είναι οικονομικός και της στιγμής!

aloe vera juice with fresh leaves
Συνταγή:
Προσθέστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης στο μπλέντερ σας, μαζί με 1 φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Ρίξτε το σε ένα ποτήρι και απολαύσετε! Αν δεν σας αρέσει η γεύση της αλόης νερό, μπορείτε να προσθέσετε σε κάποιο φρέσκο χυμό εσπεριδοειδών, όπως πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ.
Tip: Αποθηκεύονται στο ψυγείο, το φρέσκο aloe νερό σε ένα σφραγισμένο δοχείο μπορεί να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.