Διατροφή

Αγκινάρες: Ψητές αγκινάρες με πολλά μυρωδικά!

Αγκινάρες: Ψητές αγκινάρες με πολλά μυρωδικά!
Αγκινάρες: Είναι αλήθεια ότι οι αγκινάρες δεν αποτελούν το αγαπημένο λαχανικό για όλους. Ωστόσο, μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας χρησιμοποιώντας πολλά μυρωδικά και μια νόστιμη βινεγκρέτ!

Ψάχνετε να βρείτε τρόπο να μαγειρέψτε τις αγκινάρες σας; Επιλέξτε να κάνετε αυτήν την εύκολη και υγιεινή συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Είναι αλήθεια ότι οι αγκινάρες δεν αποτελούν το αγαπημένο λαχανικό για όλους. Ωστόσο, μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας χρησιμοποιώντας πολλά μυρωδικά και μια νόστιμη βινεγκρέτ!

Επιλέξτε αγκινάρες για το μεσημεριανό σας

Συστατικά συνταγής:

3 μεγάλες αγκινάρες
3 κσ χυμό λεμονιού
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 μικρό ασκαλώνιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Τυρί φέτα θρυμματισμένη για γεύση

Για τη βινεγκρέτ:

Ίδιες 6 σκελίδες σκόρδο ψημένες νωρίτερα με την αγκινάρα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Για να καθαρίσετε τις αγκινάρες, πρώτα κόψτε το στέλεχος/κοτσάνι. Ξεφλουδίστε τα σκληρά εξωτερικά στρώματα με το χέρι. Όταν φτάσετε στα πιο μαλακά στρώματα, χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε περίπου ¾ ίντσες από την κορυφή. Τώρα, κόψτε την αγκινάρα στη μέση κατά μήκος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε το εσωτερικό της αγκινάρας. Μία αγκινάρα μισή και καθαρισμένη και δύο ολόκληρες αγκινάρες δίπλα Καθώς καθαρίζετε το εσωτερικό κάθε μισού αγκινάρας, προσθέστε αμέσως ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού για να καλύψετε την επιφάνεια για να αποτρέψετε τον αποχρωματισμό της αγκινάρας.
Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε κάθε μισή αγκινάρα σε ένα κομμάτι λαδωμένο αλουμινόχαρτο που είναι αρκετά μεγάλο για να διπλωθεί.
Αλατοπιπερώνετε τις αγκινάρες και βάζετε 1 σκελίδα σκόρδο στο κέντρο κάθε μισής αγκινάρας. Περιχύστε γενναιόδωρα με ποιοτικό ελαιόλαδο (είναι εντάξει αν λίγο από το ελαιόλαδο λιμνάσει στο κέντρο ή ξεχειλίσει πάνω στο αλουμινόχαρτο). Κλείστε το αλουμινόχαρτο γύρω από τις αγκινάρες.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Ανοίξτε προσεκτικά τις θήκες από αλουμινόχαρτο χρησιμοποιώντας λαβίδες. Αφαιρέστε το ψητό σκόρδο από το κέντρο της αγκινάρας και κλείστε τα αλουμινόχαρτα μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αφήστε το σκόρδο να κρυώσει.
Στο μπολ ενός μικρού κουζινομηχανή προσθέστε το ψητό σκόρδο με τα υπόλοιπα υλικά της βινεγκρέτ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
Αφαιρέστε τις αγκινάρες από το αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε σε πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε γενναιόδωρα τη ψημένη βινεγκρέτ σκόρδου-άνηθου. Από πάνω βάλτε ασκαλώνια, κάπαρη και θρυμματισμένη φέτα.

Απολαύστε!!!