ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

5 τροφές που βελτιώνουν την εμφάνιση

5 τροφές που βελτιώνουν την εμφάνιση

Γνώριζες ότι είμαστε ό,τι τρώμε αλλά είχες σκεφτεί ποτέ πως αυτά που τρώμε συμβάλουν στην εμφάνισή μας; Διάβασε παρακάτω 5 τροφές που η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή σου:

1. ΡΙΓΑΝΗ

Η ρίγανη αποτελεί σπουδαία πηγή βιταμίνης K και C, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του αλατιού, δίνοντας εξαιρετική γεύση στο φαγητό σας.
Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την υπερβολική ποσότητα νατρίου στη διατροφή, η οποία προκαλεί με τη σειρά της κατακράτηση υγρών, διόγκωση των ιστών γύρω από το μάτι και σακούλες.

2. ΜΠΑΝΑΝΑ

Η μπανάνα περιέχει βιταμίνες A, B, C και D, κάλιο και ποτάσιο, αλλά το κυριότερο είναι ότι προσφέρει λάμψη, απαλότητα και μεγάλη ελαστικότητα στην επιδερμίδα.
Κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η φτωχή σε βιταμίνες διατροφή μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος, κάνοντάς το πιο ευάλωτο.
Επομένως, φροντίστε να εντάξετε τη μπανάνα στη διατροφή σας και ξαναβρείτε τη χαμένη υγρασία και ελαστικότητα στο δέρμα σας

3. ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πολύτιμα θρεπτικά αιθέρια έλαια.
Οι βιταμίνες A, B και E που βρίσκονται στο αβοκάντο φροντίζουν την υγεία του δέρματος και των μαλλιών, προσφέροντας θρέψη, ενυδάτωση και ανανέωση στην εμφάνισή σας.

4. ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ

Το συγκεκριμένο λάχανο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, χλώριο, φώσφορο, ιώδιο και θείο.
Τα παραπάνω συστατικά σας βοηθούν να καθαρίσετε εκ των έσω, απαλλάσοντας το σώμα σας από τις επιβλαβείς τοξίνες, οι οποίες επιδρούν αρνητικά στην υγεία του δέρματος και δημιουργούν προβλήματα, όπως η ακμή.
Με λίγα λόγια, το κόκκινο λάχανο συντελεί στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και στη φυσική κάθαρσή του, από μέσα προς τα έξω.

5. ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Κι όμως το παντζάρι μπορεί να συντελέσει στη βελτίωση της εμφάνισης, γιατί εκτός του ότι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων, περιέχει και μια ουσία, την βεταΐνη, η οποία βοηθάει στη διάσπαση του λίπους και συνεπώς στην απώλεια βάρους.
Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός παντζαριού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη φυσική κατάσταση ενός ατόμου, το καρδιαγγειακό του σύστημα και ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.