Ασφάλιση Υγείας

Επιπτώσεις σε υγειονομική περίθαλψη και συνταξιοδοτικό παγκοσμίως λόγω του κοροναϊού

Επιπτώσεις σε υγειονομική περίθαλψη και συνταξιοδοτικό παγκοσμίως λόγω του κοροναϊού

Οι συνταξιούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ήδη προετοιμασμένοι για το μέλλον τους πριν από τον κοροναϊό, αλλά οι αβεβαιότητες σχετικά με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και την οικονομία καθιστούν δυσκολότερο τον προγραμματισμό για το μέλλον. Τα καλά νέα: Η νόσος COVID-19 θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά αποτελέσματα που βελτιώνουν την ασφάλεια των συνταξιοδοτικών παροχών, σύμφωνα με ένα έγγραφο που διανέμεται από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών. Η ασφάλιση υγείας και οι συντάξεις μπορεί να αποσυνδεθούν από τους εργοδότες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην κινδυνεύουν να χάσουν την ασφάλισή τους ή να μειώσουν τις αποταμιεύσεις τους σε περίπτωση απώλειας θέσης εργασίας, δήλωσε η Olivia Mitchell, η ερευνητής πίσω από το έγγραφο και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων παρέχοντας στους καταναλωτές καλύτερα δεδομένα σχετικά με τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και τις τιμές. Τα δίχτυα ασφαλείας μπορούν να ενισχυθούν, ώστε να αποτρέψουν τα άτομα που χάνουν τη δουλειά τους να πέσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις. Στην ανάλυσή της, η Mitchell προτείνει μερικούς τρόπους με τους οποίους το σύστημα συνταξιοδότησης μπορεί να ανοικοδομηθεί και να βελτιωθεί μέσω του σχεδιασμού συνταξιοδότησης και υγειονομικής περίθαλψης.

Τα κακά νέα: Η κοινωνία δεν είναι ακόμα εκεί. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης και της υγείας δεν είναι ακόμα σίγουροι πότε θα τελειώσει αυτή η πανδημία και πότε θα ξεκινήσει μια νέα κανονικότητα. Ο κλάδος συνταξιοδότησης πριν από τη νόσο COVID-19 μπορεί να ήταν αισιόδοξος, καθώς οι αγορές είχαν ανακάμψει σημαντικά από την οικονομική κρίση 2008-09, έγραψε η Mitchell. Τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση είχε θεσπίσει σαρωτική συνταξιοδοτική νομοθεσία για να ενισχύσει την ασφάλεια συνταξιοδότησης. Ωστόσο, η πανδημία, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους μόνο στις ΗΠΑ, έχει εκτροχιάσει μεγάλο μέρος αυτής της προόδου.

coronavirus mpist

Οι συνέπειες μιας πανδημίας μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες, όπως φαίνεται σε προηγούμενα γεγονότα, έγραψε η Mitchell στην έκθεσή της. Εν τω μεταξύ, τα επίπεδα ομοσπονδιακού χρέους αυξάνονται γρήγορα και ο δείκτης απασχόλησης προς τον πληθυσμό στις ΗΠΑ μειώθηκε από 60% σε 52% μόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2020. Οι συντάξεις ενδέχεται να υποφέρουν από χαμηλή χρηματοδότηση – πολλές από τις οποίες ήδη διατρέχουν κίνδυνο – και θα χρειαστούν χρόνια για να επιστραφούν οι απώλειες των επενδύσεων. Ο νόμος CARES διευκόλυνε τους αποταμιευτές να αποσύρουν περισσότερα ή να πάρουν δάνεια χωρίς ποινή, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερα χρήματα όταν συνταξιοδοτηθούν. Ενώ μερικοί μπορεί να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από το αναμενόμενο, άλλοι μπορεί να χρειαστεί να παρατείνουν την καριέρα τους, είπε η Mitchell. «Κάποιοι μπορεί να συνταξιοδοτηθούν νωρίς και να διεκδικήσουν τις συντάξεις τους εάν είναι αρκετά μεγάλοι για να το πράξουν, αντί να αντιμετωπίσουν αυτό που πιθανότατα θα είναι μαζική ανεργία για κάποιο χρονικό διάστημα», έγραψε. «Με αυτόν τον τρόπο, τα οφέλη τους είναι πιθανό να μειωθούν λόγω της πρόωρης διεκδίκησης, που υποδηλώνει εξασθένηση της ευημερίας σε μεταγενέστερες ηλικίες». Μερικοί εργαζόμενοι μπορεί να επιλέξουν να «σταματήσουν» τη συνταξιοδότηση, μεταβαίνοντας σε μερική απασχόληση ή εργαζόμενοι ενώ ως επί το πλείστον έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Οι επιπτώσεις στην κοινωνική ασφάλιση είναι επίσης άγνωστες. Το πρόγραμμα αντιμετωπίζει αφερεγγυότητα τα επόμενα 15 χρόνια, οπότε οι δικαιούχοι θα λάβουν μείωση των πληρωμών που οφείλουν. Η Κοινωνική Ασφάλιση βασίζεται σε πολλούς οικονομικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης και της απασχόλησης, που έχει προκληθεί από τον κοροναϊό. Αυτό, σε συνδυασμό με τις τάσεις της μακροζωίας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες στα συστήματα συνταξιοδότησης σε όλον τον κόσμο, καθώς οι άνθρωποι γερνούν και βασίζονται στο σύστημα ως σημαντική πηγή εισοδήματος, έγραψε η Mitchell.

Η οικονομία έχει υποστεί ρεκόρ ανεργίας και οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα – ειδικά οι μικρές – ξεφεύγουν από lockdwn που αποφασίζονται από την κυβέρνηση. Πολλοί ηλικιωμένοι Αμερικανοί μπορεί επίσης να ωθηθούν στη φτώχεια και όλοι οι κερδισμένοι – από το χαμηλό στο υψηλό – θα αισθανθούν τις κυμαινόμενες επιπτώσεις της πανδημίας, με τη μορφή χαμένου εισοδήματος από επενδύσεις ή ανεργία, σύμφωνα με ερευνητές του New School.

Οι οργανισμοί χρηματοοικονομικής βιομηχανίας έχουν προτείνει τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει τους Αμερικανούς να ξεπεράσουν τις προκλήσεις του συνταξιοδοτικού σχεδιασμού, ιδίως ενόψει της κρίσης του κοροναϊού. Ορισμένες προτάσεις περιλαμβάνουν την επέκταση των ορίων συνεισφοράς, έτσι ώστε οι αποταμιευτές να μπορούν να καλύψουν τις περιόδους που δεν μπορούσαν να επενδύσουν, διευκόλυνση της πρόσβασης σε ασφαλιστικά προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία εγγυημένου εισοδήματος στα γηρατειά και ενίσχυση της οικονομικής παιδείας, έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν την εξουσία να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις για τον εαυτό τους και το μέλλον τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

Προς παράταση των καταβολών ασφαλιστών υποχρεώσεων προχωρά ο e-ΕΦΚΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε ποιες περιοχές αναβάλλονται την Τετάρτη οι υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α.

e-ΕΦΚΑ: Δεν θα συνεδριάσουν αύριο, Τετάρτη, οι υγειονομικές επιτροπές σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Κυκλάδες. Την ίδια ώρα, θα αναβληθούν και οι επιτροπές σε περιοχές που δεν μπορεί να γίνει μετακίνηση του ιατρού μέλους της επιτροπής.

e-ΕΦΚΑ: Ξεκινά η ηλεκτρονική αίτηση για επικουρική σύνταξη λόγω γήρατος

e-ΕΦΚΑ: Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας εξαλείφει την ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους και παράλληλα επιταχύνει σημαντικά την έκδοση των επικουρικών συντάξεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΦΚΑ.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα δημιουργήσει 25.000 νέες θέσεις εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και συναφείς φορείς. Η διάρκεια του προγράμματος θα ορίζεται σε 8 μήνες, ενώ ο μισθός των απασχολούμενων διαμορφώνεται με βάση τον νέο κατώτατο μισθό των 663 ευρώ που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2022.