ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ανδρική γονιμότητα : Μειώνονται κατά 33% μετά την ηλικία των 50

Ανδρική γονιμότητα : Μειώνονται κατά 33% μετά την ηλικία των 50

Οι ανδρική γονιμότητα μειώνονται κατά 33% μετά την ηλικία των 50, συμφώνα με νέα επιστημονική μελέτη .

Οι επιστήμονες σε νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavic εξετάζουν σε τι ποσοστό η ηλικία του άνδρα επηρεάζει τα αποτελέσματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης ανεξάρτητα από την ηλικία της γυναίκας .

Η ποιότητα του σπέρματος επιδεινώνεται όσο περνούν τα χρόνια, ωστόσο τα στοιχεία για τυχόν επιπτώσεις στην έκβαση της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF)/ενδοκυτταροπλασματικής χορήγησης σπέρματος (ICSI) είναι αντικρουόμενα. Μεγάλος αριθμός με αναδρομικές και προοπτικές μελέτες κοόρτης έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του πατέρα τόσο αυξάνεται το ποσοστό αποβολών και μειώνεται ο ρυθμός γεννήσεων, ενώ υπάρχουν και άλλες που δεν ανέδειξαν καμία επίδραση της ηλικίας του πατέρα στο ποσοστό γεννήσεων ή αποβολών.

Στην παρούσα μελέτη, ωστόσο, που διενεργήθηκε στο Κέντρο Αναπαραγωγικής και Γενετικής Υγείας του Λονδίνου, υποστηρίζεται ότι τα ζευγάρια στα οποία ο μέλλων πατέρας ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία, η πιθανότητα επιτυχημένης γέννησης μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης/ενδοκυτταροπλασματικής χορήγησης σπέρματος ήταν μειωμένη και μάλιστα ανεξάρτητα από την ηλικία της μέλλουσας μητέρας.Η μελέτη περιελάμβανε 4.833 κύκλους IVF/ICSI (με 4.271 άνδρες συμμετέχοντες), από τους οποίους το 40,8% εξελίχθηκε σε φυσιολογική γέννηση. Συγκριτικά, μάλιστα, με τους νεότερους άνδρες, οι πιθανότητες μιας φυσιολογικής γέννησης ήταν κατά 33% χαμηλότερες για τους άνδρες ηλικίας από 50 ετών και άνω.«Η πατρική ηλικία και συγκεκριμένα τα 50 έτη και άνω επηρεάζει σημαντικά τις πιθανότητες εγκυμοσύνης έπειτα από διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχουν ένα μήνυμα δημόσιας υγείας προς τους άνδρες, ούτως ώστε να μην καθυστερούν τη διαδικασία της πατρότητας», επισημαίνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καμπανάκι κινδύνου για την παρατεταμένη παρακολούθηση τηλεόρασης

Ανδρική γονιμότητα: Ο ρόλος του φολικού οξέος

Η κακή διατροφή προκαλεί υπογονιμότητα

Aπειλείται η ανδρική γονιμότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες παθήσεις υγείας προκαλούνται από το σπλαχνικό λίπος;

Σπλαχνικό λίπος: Η διαχείριση των επιπέδων του σπλαχνικού λίπους σε ένα ασφαλές εύρος είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης επικίνδυνων παθήσεων για την υγεία σας, αλλά και για τη γενική σας ευημερία.

Πόσο νερό χρειάζεστε καθημερινά και πώς το χρησιμοποιεί το σώμα σας;

Υγεία νερό: Το νερό χρησιμεύει κυριολεκτικά σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας! Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του σώματος μας αποτελείται από νερό! Καταναλώστε λοιπόν αρκετό, αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς. 

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Οι θαυματουργές ιδιότητες του καρότου και στα φύλλα του

Φύλλα καρότου: Όλοι γνωρίζουμε για τις εξαιρετικές ιδιότητες του καρότου, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Εξίσου υγιεινά όμως είναι και τα φύλλα καρότου, τα οποία συχνά παραβλέπουμε.

Η χορήγηση από του στόματος ανοσοθεραπείας με φιστίκια σε παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών προκαλεί ύφεση της αλλεργίας στο ένα πέμπτο.

Ενώ υπάρχει θεραπεία για τις αλλεργίες στα φιστίκια, εγκρίνεται μόνο σε ηλικίες 4 ετών και άνω και προστατεύει από τυχαία έκθεση σε μικρές ποσότητες φιστικιών.