Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Περιστέρι Κάδοι: Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Περιστέρι Κάδοι: Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Περιστέρι Καδοι: Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει σε διαφορετικά σημεία στο Περιστέρι ότι έχουν τοποθετηθεί καφέ κάδοι και αφορούν το πιο σημαντικό ρεύμα ανακύκλωσης.

Πρόκειται για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και μέχρι στιγμής υλοποιείται σε πιλοτικό στάδιο στην περιοχή της Κηπούπολης και σε ένα μέρος στο Μπουρνάζι.Οι καφέ κάδοι στο Περιστέρι έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Περιστερίου να είναι μια πόλη πρότυπο με όλα τα σύγχρονα συστήματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.Στην ανάπτυξη νέων μεθόδων ανακύκλωσης και πρωτοπορίας βασικός παράγοντας είναι οι κάτοικοι του Περιστερίου που αποτελούν σύμμαχο του Δήμου σε κάθε προσπάθεια.

Αυτό φαίνεται από τις μετρήσεις για την καθαρότητα των υλικών που περιέχουν οι μπλε κάδοι της πόλης μας και τη συνεχή αύξηση των ποσοτήτων στα απορρίμματα ανακύκλωσης.Με τη βοήθεια των πολιτών, ο Δήμος Περιστερίου προχώρησε λίγο παραπέρα τα θέματα Περιβάλλοντος, υποβάλλοντας προτάσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πετυχαίνοντας την επιχορήγηση για την αγορά εξοπλισμού.Η συλλογή οργανικών απορριμμάτων στον καφέ κάδο είναι πλέον το κυρίαρχο ρεύμα ανακύκλωσης και αξιοποιείται με την παραγωγή λιπάσματος. Αυτό σημαίνει την επιστροφή του οργανικού υλικού και πάλι στο περιβάλλον.Ο διαχωρισμός και η αποκομιδή των βιοαποβλήτων από τους καφέ κάδους που βρίσκoνται μέσα στην πόλη γίνεται σε καθημερινή βάση από ειδικά απορριμματοφόρα αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη δράση.

Πρόκειται για οργανικά υλικά όπως: υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, υπολείμματα από καφέ ή αφέψημα, ξερά ή χλωρά φύλλα, φρούτα και λαχανικά, φλούδες και κοτσάνια, ψωμί και ζυμαρικά, τσόφλια αυγών και στάχτη.

Για να φτάσουν τα οργανικά απορρίμματα στον καφέ κάδο που βρίσκεται στο δρόμο ο Δήμος έχει προσφέρει ειδικά καφέ καδάκια και βιοαποδομήσιμες σακούλες εντελώς δωρεάν.Η διαδικασία και ο τρόπος συλλογής των βιοαποβλήτων εξηγείται από τις υπηρεσίες του Δήμου σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ενώ ανά δίμηνο αυτοί που συμμετέχουν επιβραβεύονται με φυτά, λίπασμα και ό,τι άλλο αφορά τη βεράντα και τους κήπους.Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 210-5701639 και 210-5701641 της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής.Σε όλη την πόλη μέχρι το τέλος του 2021.Όπως αναφέρεται και παραπάνω η δράση υλοποιείται αυτή τη στιγμή σε δύο περιοχές της πόλης, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει επεκταθεί σε όλη την πόλη.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα, τονίζει ότι το σημαντικό κομμάτι για μια τόσο μεγάλη δράση είναι η συμμετοχή των πολιτών και ειδικά των νέων ανθρώπων.Πού χρειάζεται προσοχή από τους συμπολίτες μαςΠρόκειται για ένα νέο ρεύμα ανακύκλωσης και δεν θα μπορούσε να μην έχει τα προβλήματα της έναρξής του.Το πιο σημαντικό πρόβλημα που συναντούν οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών της καθαριότητας του Δήμου είναι ότι πολίτες πετούν μέσα στον καφέ κάδο και άλλα απορρίμματα με ανεξέλεγκτο τρόπο.Αυτό επηρεάζει την καθαρότητα των οργανικών υλικών και αναγκάζει στη συνέχεια στο διαχωρισμό τους από τα υπόλοιπα υλικά.Μέσα στους καφέ κάδους πρέπει να υπάρχουν μόνο τα απορρίμματα αυτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και πετούν τα οργανικά υλικά χρησιμοποιώντας μόνο βιοαποδομήσιμες σακούλες.Η επιστολή που μοιράζεται πόρτα-πόρτα.Για την ανάπτυξη της συμμετοχής των συμπολιτών στο πρόγραμμα, ο Δήμος Περιστερίου επικοινωνεί μέσω μιας επιστολής τη δράση, μοιράζοντάς την πόρτα – πόρτα στα σπίτια των περιοχών που υλοποιείται.Ο φάκελος περιέχει την επιστολή που προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους, ένα μαγνητάκι για το ψυγείο τους, που αναφέρει ποια βιοαπόβλητα είναι κατάλληλα για ανακύκλωση, ένα φυλλάδιο που δίνει σημαντικές πληροφορίες για τη δράση και μια βιοαποδομήσιμη σακούλα που είναι και η κατάλληλη για το συγκεκριμένο ρεύμα ανακύκλωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούν στα τηλέφωνα της υπηρεσίας, εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και ξεκινούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βοηθώντας το περιβάλλον και παράλληλα κερδίζοντας φυτά και λίπασμα για τον κήπο τους.Η συνεργασία με τις μεγάλες επιχειρήσεις.Ο Δήμος Περιστερίου είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που υλοποιεί τη συγκεκριμένη δράση όχι μόνο με τους πολίτες αλλά και με μεγάλες επιχειρήσεις.Εδώ και 2 χρόνια ο Δήμος έχει προσεγγίσει μεγάλες επιχειρήσεις παραγωγής βιοαποβλήτων, όπως για παράδειγμα εταιρείες παρασκευής φαγητών, (π.χ. Σκλαβενίτης), κάνοντας την ανακύκλωση των οργανικών υλικών μεγάλων ποσοτήτων.Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη δράση που αφορά όλη την κοινωνία και με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων πολιτών αναμένεται να γιγαντωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η ανακύκλωση γίνεται must στο Δήμο Χαλανδρίου

Υπηρεσία ρομπότ στη διαλογή απορριμμάτων

Κινητοποιήσεις για την Υγεία στη Δυτική Αθήνα

Συνεχίζεται η πανελλαδική ενημέρωση για την ψωρίαση ''Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε''

Η 29η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης που καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA) και είναι αφιερωμένη στα άτομα που ζουν με ψωρίαση ή ψωριασική αρθρίτιδα. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα.

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας απενεμήθει στον κ. Αναστασιάδη

Χρυσό Μετάλλιο Αξίας: Στον Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας,Ν. Αναστασιάδη.  Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας επέδωσε στον κύριο Αναστασιάδη ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Κώστας Μπακογιάννης, παρουσία του Πρωθυπουργού κύριου Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην τελετή βράβευσης της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας παραβρέθηκε […]

250.000 ασθενείς πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Την  διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «More than my skin» για την ψωριασική  νόσο παρουσιάζει στην Ελλάδα η Novartis Hellas. Με επίκεντρο τα εμφανή και αφανή συμπτώματα της νόσου, το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας είναι «Αναγνωρίζουμε αυτό που φαίνεται. Φροντίζουμε και για αυτό που δεν φαίνεται».

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

'' Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας '', είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος. Στόχος της εκστρατείας είναι η παρότρυνση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη να επισκεφθούν τον εξειδικευμένο γιατρό τους και να συνεχίσουν με συνέπεια τη θεραπεία τους.

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» : Νέα εκστρατεία για την πανδημία από την Novartis

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» είναι το moto της νέας κοινωνικής εκστρατείας της Novartis Hellas για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα .

AstraZeneca διάκριση: Έλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!»

Bronze βραβείο απέσπασε η AstraZeneca στα φετινά Environmental Awards για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!» λαμβάνοντας Bronze βραβείο στην ενότητα “Organization and Process Innovation” και την κατηγορία “Environmental CSR”.