Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Άποψη

Sanofi Ελλάδας: Σταθερή και πολύπλευρη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία

Sanofi Ελλάδας: Σταθερή και πολύπλευρη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία

Για περισσότερα από 40 χρόνια η καινοτόμος βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των Ελλήνων μέσα από ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο θεραπευτικών λύσεων και καταναλωτικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των πιο ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας. Εκπληρώνοντας το όραμά της, η Sanofi αφήνει σταθερά το θετικό της αποτύπωμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας.

  • Η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα της Sanofi Ελλάδας αποτυπώνεται στην αύξηση του όγκου πωλήσεων των τελευταίων χρόνων και στην ενισχυμένη παρουσία της στην αγορά των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ (μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων).

Αντίστοιχα σημαντική είναι η συνεισφορά της στα φορολογικά έσοδα της χώρας, τόσο μέσω των σταθερών φόρων όσο και με τις υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawbacks και rebates). Αξιόλογη επίσης είναι η στήριξη που η Sanofi παρέχει στους Έλληνες προμηθευτές, οι οποίοι αποτελούν το 90% των προμηθευτών της. Χαρακτηριστικά, οι δαπάνες που αποδίδει προς τους Έλληνες προμηθευτές ξεπερνούν το 75% της συνολικής προμηθευτικής δαπάνης της εταιρείας.

  • Όσον αφορά στην απασχόληση, οι άμεσες θέσεις εργασίας της Sanofi Ελλάδας καλύπτονται σήμερα από σχεδόν 200 εργαζόμενους, εκ των οποίων 48% είναι γυναίκες. Ωστόσο, αν συμπεριληφθούν οι έμμεσες θέσεις εργασίας, όπως οι Έλληνες προμηθευτές, και οι επαγόμενες θέσεις εργασίας που προκύπτουν από τις δαπάνες των εργαζόμενων και των προμηθευτών της εταιρείας στην ευρύτερη οικονομία, το νέο σύνολο ανέρχεται σε περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν στο 0,02% της συνολικής απασχόλησης στη χώρα. Από την αναγωγή των παραπάνω στοιχείων σε επίπεδο νοικοκυριού, προκύπτει πως περίπου 2,5 χιλιάδες μέλη της ελληνικής κοινωνίας επωφελούνται από τη δραστηριότητα της Sanofi στη χώρα μας.

Σταθερά αφοσιωμένη στην αναζήτηση καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων για σοβαρά και χρόνια νοσήματα, η Sanofi επενδύει σημαντικά στην Έρευνα και Ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών σε θεραπευτικά πεδία όπου εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ακάλυπτη ανάγκη,  όπως η Ογκολογία, ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η Νευρολογία, η Ανοσολογία, οι σπάνιες παθήσεις του αίματος, η Ατοπική Δερματίτιδα και άλλα.

Συγκεκριμένα, η επένδυση της εταιρείας κλινική έρευνα στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, με 38 κλινικές μελέτες να βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, σε περισσότερα από 100 ερευνητικά κέντρα και με τη συμμετοχή περισσότερων από 700 ασθενών.

Παράλληλα, διαθέτει αξιόλογο ποσοστό πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης ασθενών και επιμόρφωσης των επαγγελματιών υγείας, καθώς και δράσεων υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Sanofi: Ο Lionel Picard είναι ο νέος Πρόεδρος

Η Sanofi Ελλάδας στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας

Sanofi Genzyme: διπλά στους ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις

Η Sanofi Καινοτομεί με το ημερολόγιο ενός παιδιού με διαβήτη

Διαβήτης:εκστρατεία ενημέρωσης για την ινσουλίνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα διαμαρτύρεται για την έλλειψη αναφοράς στα άτομα με αναπηρία από την Von Der Leyen

ΕΣΑμεΑ: Πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία θα παραμείνουν πολιτική προτεραιότητα τα επόμενα χρόνια;

Κείμενο ενάντια στην μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία από τους αποφοίτους ΚΕΘΕΑ

ΚΕΘΕΑ: Η θεραπεία από την οποιαδήποτε εξάρτηση απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση με βασικούς πυλώνες τις θεραπευτικές κοινότητες, τα επιμορφωτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τον αθλητισμό, την τέχνη, την ψυχοθεραπεία, τους συλλόγους οικογένειας, τις ομάδες συντρόφων και γονέων.

Πρώτος κύκλος της καμπάνιας «Φρόντισε ότι σε στηρίζει!» από την Πεταλούδα

Ένωση Ασθενών: Ο Σύλλογος Πεταλούδα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της καμπάνιας «Φρόντισε ότι σε στηρίζει», που είχε στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη χρόνια φλεβική νόσο και τις συνυπάρχουσες παθήσεις των κάτω άκρων.

Θέσεις εργασίας κοινωνικών φροντιστών/στριων στη στέγη του συλλόγου συνδρόμου down Ελλάδος

O Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Συνέχιση της δράσης Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» προκηρύσσει 2 θέσεις

Έγκριση του Υπ. Υγείας για την αποζημίωση CGM για ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με ΣΔ τύπου 2

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Θετική έκβαση είχε η συνάντηση με θέμα την αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Αυξάνονται τα οικονομικά των δημόσιων νοσοκομείων και φορέων της ΠΦΥ το 2025

Ευχάριστα νέα για την υγεία από την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2025. Τα χρηματικά όρια των δημόσιων νοσοκομείων και φορέων της ΠΦΥ αυξάνονται κατά 725 εκατομμύρια € το 2025

Έκκληση για αίμα μέσω του συλλόγου καρκινοπαθών

ΚΕΦΙ: Οι εθελοντές αίματος είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας.

Close Icon