Άποψη

Sanofi Ελλάδας: Σταθερή και πολύπλευρη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία

Sanofi Ελλάδας: Σταθερή και πολύπλευρη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία

Για περισσότερα από 40 χρόνια η καινοτόμος βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των Ελλήνων μέσα από ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο θεραπευτικών λύσεων και καταναλωτικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των πιο ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας. Εκπληρώνοντας το όραμά της, η Sanofi αφήνει σταθερά το θετικό της αποτύπωμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας.

  • Η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα της Sanofi Ελλάδας αποτυπώνεται στην αύξηση του όγκου πωλήσεων των τελευταίων χρόνων και στην ενισχυμένη παρουσία της στην αγορά των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ (μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων).

Αντίστοιχα σημαντική είναι η συνεισφορά της στα φορολογικά έσοδα της χώρας, τόσο μέσω των σταθερών φόρων όσο και με τις υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawbacks και rebates). Αξιόλογη επίσης είναι η στήριξη που η Sanofi παρέχει στους Έλληνες προμηθευτές, οι οποίοι αποτελούν το 90% των προμηθευτών της. Χαρακτηριστικά, οι δαπάνες που αποδίδει προς τους Έλληνες προμηθευτές ξεπερνούν το 75% της συνολικής προμηθευτικής δαπάνης της εταιρείας.

  • Όσον αφορά στην απασχόληση, οι άμεσες θέσεις εργασίας της Sanofi Ελλάδας καλύπτονται σήμερα από σχεδόν 200 εργαζόμενους, εκ των οποίων 48% είναι γυναίκες. Ωστόσο, αν συμπεριληφθούν οι έμμεσες θέσεις εργασίας, όπως οι Έλληνες προμηθευτές, και οι επαγόμενες θέσεις εργασίας που προκύπτουν από τις δαπάνες των εργαζόμενων και των προμηθευτών της εταιρείας στην ευρύτερη οικονομία, το νέο σύνολο ανέρχεται σε περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν στο 0,02% της συνολικής απασχόλησης στη χώρα. Από την αναγωγή των παραπάνω στοιχείων σε επίπεδο νοικοκυριού, προκύπτει πως περίπου 2,5 χιλιάδες μέλη της ελληνικής κοινωνίας επωφελούνται από τη δραστηριότητα της Sanofi στη χώρα μας.

Σταθερά αφοσιωμένη στην αναζήτηση καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων για σοβαρά και χρόνια νοσήματα, η Sanofi επενδύει σημαντικά στην Έρευνα και Ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών σε θεραπευτικά πεδία όπου εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ακάλυπτη ανάγκη,  όπως η Ογκολογία, ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η Νευρολογία, η Ανοσολογία, οι σπάνιες παθήσεις του αίματος, η Ατοπική Δερματίτιδα και άλλα.

Συγκεκριμένα, η επένδυση της εταιρείας κλινική έρευνα στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, με 38 κλινικές μελέτες να βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, σε περισσότερα από 100 ερευνητικά κέντρα και με τη συμμετοχή περισσότερων από 700 ασθενών.

Παράλληλα, διαθέτει αξιόλογο ποσοστό πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης ασθενών και επιμόρφωσης των επαγγελματιών υγείας, καθώς και δράσεων υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Sanofi: Ο Lionel Picard είναι ο νέος Πρόεδρος

Η Sanofi Ελλάδας στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας

Sanofi Genzyme: διπλά στους ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις

Η Sanofi Καινοτομεί με το ημερολόγιο ενός παιδιού με διαβήτη

Διαβήτης:εκστρατεία ενημέρωσης για την ινσουλίνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπερσύγχρονα και ανανεωμένα Κεντρικά Εργαστήρια στο Μetropolitan General

Εγκαινιάστηκε η λειτουργία νέου χώρου για το Τμήμα Κεντρικών Εργαστηρίων του Metropolitan General, σε συνέχεια των επενδύσεων σε εξοπλισμό και νέες εγκαταστάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια το θεραπευτήριο αναβαθμίζοντας τις υποδομές του.

Η συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αυτονομία

ΕΣΑμεΑ: Ο κ. Βαρδακαστάνης πήρε μέρος στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Προς μια ισόρροπη οικονομική και κοινωνική πρόοδο: το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ο αντίκτυπος του κοινωνικού διαλόγου σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο»

Πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τα μέλη του σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου η ανάβαση στο Πελίναιον όρος

ΣΚΠ Χίου: Μέλη και Yποστηρικτές του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου συγκεντρώθηκαν και φέτος ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στο Πελιναίον όρος (1.297μ.) με σκοπό το προσκύνημα υπέρ Υγείας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.