Επιχειρηματικά

Sanofi Oxford BioMedica: Ολοκλήρωση συνεργασίας για την αιμορροφιλία

Sanofi Oxford BioMedica: Ολοκλήρωση συνεργασίας για την αιμορροφιλία

Η εταιρεία έχει εντοπίσει φάρμακα για καρκίνο, αιμορροφιλία και σκλήρυνση κατά πλάκας, μεταξύ άλλων ασθενειών, που ταιριάζουν στην περιγραφή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Sanofi Oxford BioMedica: Λίγες εβδομάδες αφότου η Sanofi συμφώνησε να αγοράσει τη Bioverativ για να αποκτήσει θέση στη θεραπεία της αιμορροφιλίας, η μικρότερη εταιρεία συνήψε συμφωνία αδειοδότησης με την Oxford BioMedica για την ανάπτυξη και την κατασκευή φακοϊικών φορέων για την ασθένεια. Αυτή η συμφωνία δεν υπάρχει πια. Αφού ολοκλήρωσε μια προηγούμενη αναπτυξιακή συμφωνία με την εταιρεία που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι – και καθώς το δικό της πρόγραμμα φάσης 3 στην αιμορροφιλία προχωρά – η Sanofi αποσύρεται από την υπόλοιπη συνεργασία της με την Oxford BioMedica.

Η Oxford BioMedica την Παρασκευή δήλωσε ότι η Sanofi είχε αποφασίσει να τερματίσει τη συμφωνία για φακοϊικούς φορείς, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2018. Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία, πιθανώς αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, η Oxford BioMedica αδειοδοτούσε την τεχνολογία LentiVector Enabled στην Bioverativ και επέτρεπε στον συνεργάτη της πρόσβαση στην τεχνογνωσία κατασκευής τους. Η Sanofi υπέγραψε την εξαγορά της Bioverativ τον προηγούμενο μήνα – τον Ιανουάριο του 2018 – και η εξαγορά έκλεισε τον Μάρτιο του 2018. Η Bioverativ προέρχεται από την Biogen του 2017. Εν τω μεταξύ, η Sanofi έχει τη δική της υποσχόμενη υποψήφια θεραπεία της αιμορροφιλίας Α και Β στο φάρμακο fitusiran. Η εταιρεία αναφέρει ότι ο υποψήφιος για φάρμακα στα τέλη του σταδίου έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τη θεραπεία της αιμορροφιλίας. Το φάρμακο πέτυχε μια γρήγορη έγκριση από τον οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον περασμένο μήνα. Εκτός από τη συνεργασία για την αιμορροφιλία που τελειώνει, η Sanofi πριν από περισσότερο από μια δεκαετία αδειοδοτήθηκε για δύο υποψήφιες γονιδιακές θεραπείες από την Oxford BioMedica.

Χωρίς σχέδια για να προχωρήσει σε αυτά τα προγράμματα, η φαρμακευτική εταιρεία πέρυσι τα επέστρεψε στον αρχικό ιδιοκτήτη τους. Υπό τη νέα στρατηγική του Διευθύνοντα Σύμβούλου Paul Hudson, η Sanofi δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη υποψηφίων φαρμάκων που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την ιατρική πρακτική. Η εταιρεία έχει εντοπίσει φάρμακα για καρκίνο, αιμορροφιλία και σκλήρυνση κατά πλάκας, μεταξύ άλλων ασθενειών, που ταιριάζουν στην περιγραφή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος. Εκτός από το έργο της Oxford BioMedica στη γονιδιακή θεραπεία και την αιμορροφιλία, η εταιρεία έχει επίσης περάσει στην απόκριση κατά της COVID-19. Η εταιρεία συνεργάστηκε για να αυξήσει την παραγωγή εμβολίων με την AstraZeneca, καθώς αυτή η φαρμακοβιομηχανία εργάζεται για να επιτύχει τον στόχο της να προσφέρει δισεκατομμύρια δόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Sanofi : Oλοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της Principia Biopharma Inc.

Φαρμακοβιομηχανίες πανδημία: Ενίσχυση της φήμης και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών

Η Sanofi μπαίνει στο παιχνίδι της παραγωγής εμβολίων από τη Pfizer

Sanofi Ευγενία Λιονή: Νέα επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

8ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Ο «DIAS» επιτυγχάνει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

Στην ανάπτυξη ενός νέου διαγνωστικού εργαλείου, το οποίο θα ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του πνεύμονα, στοχεύει το πρότζεκτ DIAS (Diagnostic Investigation Accurate System) που υλοποιεί η ομάδα IGEM-MetaThess του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.