Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Sanofi Ελλάδας στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας

Η Sanofi Ελλάδας στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας

Το 2019, το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi Ελλάδας εστίασε στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. H Sanofi ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης έχει ενσωματωμένη την κοινωνική ευθύνη σε όλες τις δραστηριότητές της.

«Στη Sanofi η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εταιρική μας στρατηγική. Επιλέγουμε να στηρίζουμε έμπρακτα ευπαθείς κοινωνικά ομάδες θέτοντας στο επίκεντρο τον Άνθρωπο», δήλωσε σχετικά η κα Χριστίνα Βεϊοπούλου, Communication Head for Greece and Cyprus, Sanofi. «Επιδεικνύουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και βρισκόμαστε έμπρακτα δίπλα τους».

Ειδικότερα, τη χρονιά που πέρασε, η Sanofi Ελλάδας υποστήριξε το έργο ιδρυμάτων και οργανισμών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συμβάλλουν στην προάσπιση της υγείας και την αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των ευπαθών ομάδων. Παράλληλα, η ομάδα εθελοντών της Sanofi προσέφερε δώρα και χαμόγελα σε νήπια που προέρχονται από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Sanofi υλοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

Υποστήριξη του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (ΠΕΝ)

Η εταιρεία υποστήριξε την ανακαίνιση του εστιατορίου του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (ΠΕΝ) στην Καλλιθέα, το οποίο φιλοξενεί, διαπαιδαγωγεί και προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε νήπια που προέρχονται από ακατάλληλα οικογενειακά περιβάλλοντα. Μέσω της εν λόγω ενέργειας, η Sanofi συνεισέφερε στη δημιουργία ενός όμορφου και προστατευμένου από τις καιρικές συνθήκες χώρου, κατάλληλο για εστίαση, διεξαγωγή πάρτι γενεθλίων και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για τα παιδιά του ΠΕΝ.

Επιπρόσθετα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου 2019), η εθελοντική ομάδα των εργαζομένων της εταιρείας διοργάνωσε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΠΕΝ. Τα παιδιά έπαιξαν με τον χιονάνθρωπο, τραγούδησαν με τον μάγο και γέλασαν με τα αστεία των ξωτικών. Οι εργαζόμενοι μαζί με τον εθελοντή Άγιο Βασίλη χάρισαν δώρα και χαμόγελα στα παιδιά!

Συμβολή στην προάσπιση της υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Sanofi υποστήριξε οικονομικά το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» που υλοποιεί η Εταιρεία Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας, το οποίο παρέχει υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υγείας τους.

Ανακούφιση των αστέγων της Αττικής

Η εταιρεία υποστήριξε και το 2019 τη χειμερινή καμπάνια του Ιδρύματος EMFASIS, «Merry STREETmas – Χριστούγεννα στο δρόμο» προσφέροντας υπνόσακους στους άστεγους συμπολίτες μας.

Συμβολή στη διασφάλιση κατ’ οίκον νοσηλείας σε ηλικιωμένους και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα

Τέλος, η Sanofi προχώρησε στην οικονομική ενίσχυση του προγράμματος «Νοσηλεία στο Σπίτι», προσφέροντας 264 επισκέψεις για κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα οι οποίοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα εποχή για τα παιδιατρικά νοσοκομεία με τη σφραγίδα του ΟΠΑΠ

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.

Εκδηλώσεις «Μαζί μια αγκαλιά» από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας,  ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η  Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για την προώθηση του εθελοντισμού και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης.

Κοινωνική συμμαχία για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία προσκαλεί θεσμούς, φορείς, οργανισμούς υγείας και πολίτες στη διαμόρφωση μίας κοινωνικής συμμαχίας για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα.Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, χαιρετισμό πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κυρία Μίνα Γκάγκα.

Τhe Enterprise Tour Golf Event

Ο πρώτος αγώνας του «The Enterprise Tour Golf Event» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022 στο γήπεδο Γκολφ Γλυφάδας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»