Επιχειρηματικά

Biocon Biologics Serum Institute Life Sciences στρατηγική συμμαχία

Biocon Biologics Serum Institute Life Sciences στρατηγική συμμαχία

Biocon Biologics Serum Institute Life Sciences στρατηγική συμμαχία: Η BBL θα έχει πρόσβαση σε 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ετησίως, με δικαιώματα εμπορευματοποίησης του χαρτοφυλακίου εμβολίων της SILS παγκοσμίως. Η SILS θα λάβει το 15% του μεριδίου της BBL με αποτίμηση $4,9 δις.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν μια στρατηγική συμμαχία στο χώρο της υγείας. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η BBL θα προσφέρει περίπου το 15% των μετοχών της στη SILS, με αποτίμηση 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως αποτέλεσμα, θα έχει δεσμευμένη πρόσβαση σε 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ετησίως για 15 χρόνια. Τα εμβόλια θα προέρχονται κυρίως από την επερχόμενη εγκατάσταση εμβολίων της SILS στην Πούνα. Θα υπάρχουν επίσης δικαιώματα εμπορευματοποίησης του χαρτοφυλακίου εμβολίων SILS στις παγκόσμιες αγορές.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η BBL θα δημιουργήσει δέσμευση ροής εσόδων και σχετικά περιθώρια. Αυτό ξεκινά από το δεύτερο μισό του οικονομικού έτους 2023. Εκτός όμως από τα εμβόλια, η στρατηγική συμμαχία θα αναπτύξει επίσης αντισώματα που στοχεύουν διάφορες μολυσματικές ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, ο ιός HIV κ.λπ. Οι δύο εταιρείες θα συνάψουν συμφωνίες επιπέδου υπηρεσίας (SLA) για την παραγωγή και διανομή των εμβολίων και αντισωμάτων.

Τα εμβόλια είναι μια συμπληρωματική επιχείρηση που ταιριάζει στην BBL. Παρέχει μια νέα διάσταση στην προσπάθειά της να βελτιώσει την παγκόσμια υγειονομική περίθαλψη. Πολύ πρόσφατα, η BBL ανακοίνωσε μια συνεργασία παραγωγής και εμπορευματοποίησης σε επιλεγμένες αναδυόμενες αγορές με την Adagio Therapeutics Inc.. Η εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη ενώθηκε με τη BBL για την ADG20, μια νέα θεραπεία αντισωμάτων COVID-19. Τέτοιες συνεργασίες υποστηρίζουν την πρόθεση της Biocon Biologics να αντιμετωπίσει τόσο μολυσματικές όσο και μη μεταδοτικές ασθένειες.

Δηλώσεις των επικεφαλής

Η Kiran Mazumdar-Shaw, Εκτελεστική Πρόεδρος της Biocon & Biocon Biologics, δήλωσε: «Αυτή η συμμαχία θα συμπληρώσει τις δυνάμεις και τους πόρους των δύο κορυφαίων παικτών στα εμβόλια και τα βιολογικά. Το κοινό μας όραμα για τη δημιουργία επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας με παγκόσμιο αντίκτυπο το καθιστά μια μοναδική και συνεργατική ευκαιρία δημιουργίας αξίας».

Ο Adar Poonawalla, Διευθύνων Σύμβουλος της Serum Institute of India, σχολίασε από τη μεριά του: «Ανυπομονούμε να συμπληρώσουμε ο ένας τις δυνατότητες και τις ικανότητες του άλλου στα εμβόλια και τα βιολογικά. Στόχος η αντιμετώπιση της άνισης πρόσβασης τόσο στις αναδυόμενες όσο και στις ανεπτυγμένες αγορές για σωτήρια εμβόλια και βιολογικά».

Η Biocon Biologics θα δημιουργήσει επίσης με δικό της κόστος ένα τμήμα Ε & Α εμβολίων. Έτσι θα υποστηρίξει την στρατηγική συμμαχία στην ανάπτυξη εμβολίων και βιολογικών για μεταδοτικές ασθένειες. Επιπλέον, όπου είναι δυνατόν, θα κάνει διαθέσιμη την κυτταρική καλλιέργεια για την παραγωγή εμβολίων στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχίας. Και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι πρόκειται για μια συμμαχία με σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια υγειονομική περίθαλψη.

 

Ποιες είναι οι εταιρείες που συμμαχούν σήμερα;

  • Biocon Biologics Limited (BBL), θυγατρική της Biocon Ltd.
  • Serum Institute Life Sciences Private Limited (SILS), θυγατρική της Serum Institute of India Pvt. Ltd.

Ποιες είναι οι δύο εταιρείες που ένωσαν δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο;

Η Biocon Biologics Limited, θυγατρική της Biocon Limited, είναι ένας πλήρως ενσωματωμένος παγκόσμιος οργανισμός βιοφαρμακευτικής. Αξιοποιεί την αιχμή της επιστήμης, τις καινοτόμες τεχνολογικές πλατφόρμες και τις προηγμένες δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης για να μειώσει το κόστος θεραπείας. Παράλληλα βελτιώνει τα αποτελέσματα της υγειονομικής περίθαλψης. Έχει έναν ισχυρό αγωγό έρευνας βιολογικών μορίων σε διαβήτη, ογκολογία, ανοσολογία και άλλες μη μεταδοτικές ασθένειες. Έχει πολλές πρωτιές στο ενεργητικό της. Η Biocon Biologics έχει δεσμευτεί με την ομάδα της να μεταμορφώσει την υγειονομική περίθαλψη και την ίδια τη ζωή, εξασφαλίζοντας προσιτή πρόσβαση σε εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.

Η Biocon Limited είναι μια παγκόσμια εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων, δημόσια εισηγμένη από το 2004. Πρωτοπορεί και δεσμεύεται να ενισχύσει την προσιτή πρόσβαση σε πολύπλοκες θεραπείες για χρόνιες παθήσεις. Παραδείγματα ο διαβήτης, ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα. Έχει αναπτύξει και εμπορευματοποιήσει νέα βιολογικά, βιοομοειδή και πολύπλοκα API στην Ινδία. Έχει επίσης έναν αγωγό πολλά υποσχόμενων νέων στοιχείων στην ανοσοθεραπεία υπό ανάπτυξη.

Η Serum Institute Life Sciences Pvt Ltd. ιδρύθηκε ως εταιρεία με επίκεντρο την περαιτέρω ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών κατά της νόσου COVID-19. Έχει επίσης σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη εμβολίων κατά άλλων μολυσματικών ασθενειών. Δημιουργεί την υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα της στην Πούνα, η οποία θα καλύψει τις παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 βοηθά και στην ψυχική υγεία

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Συστάσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας για την 3η δόση στους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το ενισχυτικό πλάνο του εμβολίου covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελετή αποφοίτησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “mini-mba in Pharma”

Πρόγραμμα σπουδών mini-mba in Pharma: Με αφορμή την τελετή αποφοίτησης, η Πρόεδρος της Ε.Ε.Φα.Μ, Ντανιέλα Μάλο, δήλωσε: «Στην Ε.Ε.Φα.Μ. διαχρονικά προσπαθούμε να ανιχνεύουμε τις αναδυόμενες ανάγκες των στελεχών του φαρμακευτικού κλάδου και να τους παρέχουμε γνώσεις και εργαλεία προσαρμοσμένα σε αυτές ακριβώς τις ανάγκες. Μία από τις κυριότερες παραμέτρους εκπλήρωσης αυτού του στόχου, είναι το “mini-mba in Pharma”, που εδώ και 4 χρόνια εμπνέει, εκπαιδεύει και προετοιμάζει τα στελέχη που θα ηγηθούν της ανάπτυξης του ελληνικού φαρμακευτικού κλάδου τα επόμενα χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!».

ΣΕΙΒ: Η γενίκευση του άδικου και καταστροφικού Claw-back στο χώρο της υγείας, δεν αποτελεί λύση

ΣΕΙΒ: "Κατανοούμε πλήρως την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, αλλά αδυνατούμε να κατανοήσουμε τι όφελος θα προκύψει από ένα ενδεχόμενο κανιβαλισμό σε βάρος των υπολοίπων κλάδων της Υγείας, στον οποίο οδηγεί η άποψη για γενίκευση του Claw-back", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΙΒ.

Η Lavipharm αρωγός στο έργο του MDA Ελλάς

Δυναμικό παρών έδωσε η Lavipharm στο φθινοπωρινό Ladies Lunch που διοργάνωσε το MDA Ελλάς, Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις .

Όλο και περισσότερα εργαστήρια αρχίζουν να αναπτύσσουν εμβόλια εναντίον του ιού της γρίπης χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία mRNA.

«Είναι μια πολύ ελκυστική αγορά για τα μεγάλα εργαστήρια. Πέρα από τη Moderna, η οποία είναι καινούρια στον τομέα αυτό, οι άλλοι, όπως οι Sanofi, AstraZeneca ή GSK, είναι πολύ καλά τοποθετημένοι όσον αφορά τη γρίπη», παρατηρεί η Τζαμιλά Ελ Μπουγκρινί, ειδική στις βιοτεχνολογίες στην εταιρεία χρηματιστηριακών αναλύσεων Invest Securities.

Pfizer Θεσσαλονίκη: Eγκαίνια εγκαταστάσεων παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών

Pfizer Θεσσαλονίκη: Η Pfizer ανακοινώνει εμβληματική επένδυση στην Ελλάδα με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω και της ενεργειακής κρίσης

Το τμήμα του Kwarteng «υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες τις επόμενες ημέρες για να κατανοήσει περαιτέρω και να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξήσεων κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».