Greek English French German Italian
sfee-diagonismos-2-300x129.jpg
Pin It

Δεύτερο διαγωνισμό Καινοτομίας στην Υγεία «ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου.


Ο 2ρος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του οργανισμού Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) και ανακοινωθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσία του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας, Δρ. Χρήστου Βασιλάκου.
[caption id="attachment_44678" align="alignnone" width="300"]Κ.Βασιλάκος, Β.Κάτσος, Γ.Κόλλιας,
Κ.Τσαούσης, Κ.Μπάμπαλης, Ι.Παπαδόπουλος, Φ.Χριστοδούλου Κ.Βασιλάκος, Β.Κάτσος, Γ.Κόλλιας,
Κ.Τσαούσης, Κ.Μπάμπαλης, Ι.Παπαδόπουλος, Φ.Χριστοδούλου[/caption]

Το ΣΦΕΕ Innovation Project αποτέλεσε και αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να αναδειχθούν τα οφέλη από τη σύμπραξη ερευνητικού και επιχειρηματικού κόσμου αλλά και του φαρμακευτικού κλάδου, σαν μέρος μίας σειράς δράσεων με κύριο άξονα την ενίσχυση της καινοτομίας.


Η ανάπτυξη συνεργασιών και δικτύωσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα σε ερευνητές, νέους επιχειρηματίες, φορείς καινοτομίας, θεσμικούς φορείς, ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, μεγάλες επιχειρήσεις και μέλη της επενδυτικής κοινότητας των επιλεγμένων σχημάτων και ιδεών, αποτελούν προτεραιότητα της πρωτοβουλίας ΣΦΕΕ Innovation Project του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και των Industry Disruptors – Game Changers, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.


Με τη διενέργεια του 2ου διαγωνισμού, ο ΣΦΕΕ επιχειρεί να συμβάλλει πιο ενεργά στην υποστήριξη πρωτοπόρων ιδεών με στόχο τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτόμων λύσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Ο κλάδος της υγείας μπορεί να αποτελέσει πεδίο υλοποίησης ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, βασισμένου στην εξωστρέφεια και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που πλήττεται από την ανεργία.


Στην εκδήλωση ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «Η πρωτοβουλία αυτή απέδειξε περίτρανα, σε ένα δυσχερές περιβάλλον για την χώρα μας, ότι οι ταλαντούχοι επιστήμονες μας μπορούν να κάνουν νέες επιχειρήσεις και startups, καθώς και να εφαρμόσουν τις νέες ιδέες τους. Η χώρα αυτή σέβεται την καινοτομία και θέλει να την προβάλει ως καλό παράδειγμα, ενώ πιστεύουμε ακράδαντα ότι το μεγάλο κεφάλαιο αυτού του τόπου είναι οι ιδιαίτερες ικανότητες τω ανθρώπων του. Το όραμα πρέπει να είναι η αξιοποίηση των ικανοτήτων που έχουμε σαν ανθρώπινο δυναμικό για να καταστήσουμε την χώρα μας πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, στον κόσμο που γεννιέται.»
[caption id="attachment_44684" align="alignnone" width="300"]Α. Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας  Α. Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας[/caption]

Από την πλευρά του ο Δρ. Χρήστος Βασιλάκος επεσήμανε ότι «έχει τεθεί ένας εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος για τις δαπάνες Ε&Τ, έτσι ώστε να φτάσουν στο 1,2% του ΑΕΠ έως το 2020, με απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπλήρωση του στόχου αυτού την αύξηση της ζήτησης και των επενδύσεων για έρευνα από τις επιχειρήσεις». Παράλληλα, ανέφερε ότι «εκτός από το στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάδειξη προτεραιοτήτων έρευνας και τεχνολογίας, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, έχει ολοκληρωθεί και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, το οποίο θα διαμορφώσει τις απαραίτητες συνθήκες για ένα φιλικό προς την καινοτομία περιβάλλον μέσα στο οποίο θα αναπτυχθούν συνέργειες και θα αναδειχθούν οι καινοτόμες ιδέες».


Η ανταπόκριση του επιστημονικού κόσμου κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης, η μεγάλη συμμετοχή, η άρτια διαδικασία αξιολόγησης, η πρωτότυπη τελετή ανάδειξης και βράβευσης των νικητών αλλά κυρίως οι εξαιρετικές προτάσεις που υποβλήθηκαν (143 στο σύνολο) καθώς και η ανάγκη για συνεχή επιβράβευση της καινοτομίας στην υγεία σε μια εποχή που αναδεικνύεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του κλάδου για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση, οδήγησαν στην απόφαση θεσμοθέτησης του διαγωνισμού και διοργάνωσης του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στο σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων για την ενίσχυση των νέων και ταλαντούχων επιστημόνων.


Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Φρουζής τόνισε ότι «Υπό αυτή την έννοια πρωτοβουλίες όπως ο σημερινός διάλογος για το ρόλο της έρευνας και της καινοτομίας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, το ΣΦΕΕ Innovation Project, αλλά και η παρουσίαση της ερευνητικής δουλειάς των υποψηφίων στο σημερινό speed dating με επενδυτές και τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις μέλη του ΣΦΕΕ, προάγουν περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ του κόσμου των επιχειρήσεων και της ερευνητικής κοινότητας. Αποτελούν πρωτοβουλίες ενθάρρυνσης και υποστήριξης της νέας επιχειρηματικότητας και έχουν πολλαπλασιαστική αξία που υπερβαίνει την προώθηση νέων καινοτόμων ιδεών στο χώρο της υγείας. Η καινοτομία στον δικό μας κλάδο μπορεί να αποτελέσει οδηγό και παράδειγμα για μια στροφή επενδύσεων στην καινοτομία, σε όλους τους κλάδους».
[caption id="attachment_44685" align="alignnone" width="300"]Κ. Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ             Κ. Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ[/caption]

Σε αυτή την προσπάθεια, ο ΣΦΕΕ δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο εταίρο από τον πιο εξωστρεφή και δυναμικό οργανισμό προώθησης καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων, τους Industry Disruptors – Game Changers. Όπως δήλωσε και ο Συν-ιδρυτής των ID- GC, Μιχάλης Στάγκος: «Μετά την επιτυχία που είχε ο διαγωνισμός και την ποιότητα των προτάσεων που κατατέθηκαν το 2013, συνεχίζουμε δυναμικά για δεύτερη συνεχή χρονιά αυτή τη σημαντική συνεργασία. Με αυτή τη σύμπραξη καταφέρνουμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και το διεθνές δίκτυο συνεργατών των ID-GC σε συνδυασμό με το κύρος, τη δύναμη και τη γνώση των εταιριών μελών του ΣΦΕΕ και των στελεχών τους στην μοναδική πρωτοβουλία που στηρίζει ενεργά την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας στο χώρο της Υγείας και τη διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την αγορά με στόχο την αξιοποίηση των εξαιρετικών ερευνητών που έχουμε στην Ελλάδα, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα δημιουργώντας μια σειρά διαγνωστικών εργαλείων, καινοτόμων προϊόντων, θεραπειών και νέων εταιριών».


Υποστηρικτής του Χρηματικού Επάθλου είναι ο ΣΦΕΕ καθώς και οι εταιρείες μέλη του που στήριξαν από την αρχή την προσπάθεια υλοποίησης του διαγωνισμού. Συμμετέχουν με επιπλέον χορηγία και οι φαρμακευτικές εταιρείες: AbbVie, Chiesi, Genesis, MSD, Novartis, Pharmaserve–Lilly, Pharmathen. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά πρόσωπα, ομάδες φυσικών προσώπων ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε μορφής. Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής του διαγωνισμού βρίσκονται στο www.innovationproject.gr

Pin It

Cook name