Greek English French German Italian
 Business Day
Pin It

H καινοτομία καθώς και οι τάσεις των προοπτικών στον κλάδο του φαρμάκου για απασχόληση και ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης , εκπαιδευτικής ημερίδας του ΣΦΕΕ.


Διακεκριμένα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας τους 100 νέους προπτυχιακούς αλλά και μεταπτυχιακοί φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών,
Οικονομικών και Πολυτεχνικών Σχολών συμμετείχαν στην εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΦΕΕ, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες,  στο πλαίσιο του προγράμματος Business Day που οργανώνει ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιορδάνης Λαδόπουλος.


Αναλυτικότερα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ΣΦΕΕ Business Day, με αυξανόμενο ενδιαφέρον και συμμετοχή, λειτουργεί ως ένα «εργαστήριο» για την σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τον κόσμο των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας την πεποίθηση ότι ο φαρμακευτικός κλάδος μπορεί να αποτελέσει κεντρικό άξονα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα επενδύοντας σε ταλαντούχους νέους ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας αυτής της μεγάλης βιομηχανίας, ο ΣΦΕΕ και οι εταιρίες μέλη του άνοιξαν και φέτος τις πόρτες τους. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Π. Αποστολίδης, μεταξύ άλλων, είπε απευθυνόμενους στους νέους: «Ο κλάδος του φαρμάκου έχει ανάγκη από μια σειρά σημαντικές επιστημονικές ειδικότητες, αλλά ακόμη περισσότερο από κατηρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ στο πλαίσιο της ανάπτυξής του συνεχώς δημιουργεί νέα επαγγέλματα επενδύοντας στην ανάπτυξη των στελεχών μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης. Θα σας προέτρεπα να τολμήσετε ένα άνοιγμα επιλέγοντας τα πολυάριθμα προγράμματα έμμισθης επαγγελματικής εξειδίκευσης και πρακτικής άσκησης που προσφέρουν αρκετές εταιρίες του κλάδου μας».


Στην Ελλάδα η φαρμακοβιομηχανία καλύπτει περίπου 13.500 θέσεις εργασίας, όμως οι προοπτικές για την αύξηση του αριθμού αυτού είναι πολύ μεγάλες. Αρκεί να σημειώσουμε ότι σε αυτό το δυναμικό ένα μεγάλο ποσοστό είναι επιστήμονες, οι οποίοι μέσα από τη διασύνδεση τους με την παραγωγή μπορεί να πολλαπλασιαστούν. Η διεύρυνση των επενδύσεων σε έρευνα κα ανάπτυξη και ειδικά στο χώρο των Κλινικών Μελετών είναι μοχλός αύξησης της απασχόλησης και γι’ αυτό τόσο οι εταιρίες όσο και ο ΣΦΕΕ στο σύνολο των δράσεων επιδιώκει και παλεύει για την εξέλιξή του.


Παράλληλα, στο χώρο της παραγωγής η αύξηση των επενδύσεων σε παραγωγικές εταιρίες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί για την αξιοπιστία τους διεθνώς, ανοίγει μια σειρά από νέες θέσεις απασχόλησης. Θέσεις οι οποίες μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω από τις έμμεσες επενδύσεις ξένων εταιριών σε παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, καθώς η ελληνική παραγωγή έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολυεθνικών για outsourcing υπηρεσίες. «Κι αυτό θα γίνει αν η Πολιτεία κατανοήσει τη δύναμη που έχει στα χέρια της, δίνοντας κίνητρα στην φαρμακοβιομηχανία, στις ελληνικές και στις πολυεθνικές εταιρίες, κίνητρα που θα καταλήξουν σε εσάς με νέες θέσεις εργασίας, για να την απογειώσετε με καινοτόμες ιδέες στην έρευνα αλλά και στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας», όπως υπογράμμισε και ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ. 


Στο πλαίσιο της Ημερίδας ειδικό χαιρετισμό απήυθυνε η κα Γκέρτη Φίλη, Partner & LeadershipCoach, SargiaPartnersη οποία ξεχωρίζοντας τις εταιρίες του κλάδου για το «υψηλό εργασιακό τους περιβάλλον», τόνισε ότι: «Ο τρόπος άσκησης της διοίκησης (μάνατζμεντ) είναι ο καθοριστικός παράγοντας που κάνει τη διαφορά. Η συμπεριφορά των διευθυντών και προϊσταμένων και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τις διάφορες καταστάσεις μέσα στην εργασιακή καθημερινότητα έχουν καθοριστικό ρόλο στις επιδόσεις των ανθρώπων και των ομάδων τους. Ειδικά αυτό που μας έχει εντυπωσιάσει στη Sargia μέσω της επαφής με τις εταιρίες του κλάδου είναι η αέναη αναζήτηση όλο και πιο καινοτόμων προσεγγίσεων στις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζομένους με στόχο τη διαρκή βελτίωση του εργασιακού χώρου αλλά και την ανάπτυξη των στελεχών». 

Pin It