ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Oι άνδρες που τρώνε σκόρδο αναδύουν ελκυστική μυρωδιά;

Oι άνδρες που τρώνε σκόρδο αναδύουν ελκυστική μυρωδιά;

άνδρες που τρώνε σκόρδο, αναδύουν ελκυστική μυρωδιά για το αντίθετο φύλλο.Έρευνα συνδέει την κατανάλωση σκόρδου με την ελκυστική μυρωδιά των ανδρών.

Το γεγονός πως το σκόρδο είναι με πολλούς τρόπους ωφέλιμο για την ανθρώπινη υγεία είναι ευρέως γνωστό. Τώρα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stirling and Charles της Πράγας απέδειξαν πως οι άνδρες που τρώνε σκόρδο, αναδύουν ελκυστική μυρωδιά για το αντίθετο φύλλο.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 42 άνδρες και 82 γυναίκες. Στους άνδρες ζητήθηκε είτε να μην καταναλώνουν καθόλου σκόρδο, είτε να καταναλώνουν σκόρδο ωμό ή σε κάψουλες. Οι γυναίκες από την άλλη, κλήθηκαν να κρίνουν τη μυρωδιά τους σύμφωνα με το πόσο αρρενωπή, έντονη, ελκυστική ή ευχάριστη ήταν.

Οι ερευνητές κατέληξαν πως το επιθυμητό αποτέλεσμα ήταν απρόβλεπτο αφού τα θετικά σχόλια επιτυγχάνονταν μόνο όταν οι άνδρες είχαν καταναλώσει μια ικανοποιητική ποσότητα σκόρδου. Για τους συμμετέχοντες που έτρωγαν περί τις 2 σκελίδες σκόρδο με ψωμί και τυρί, τα αποτελέσματα δεν είχαν διαφορά σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν απλώς ψωμί και τυρί. Όταν όμως η ποσότητα διπλασιαζόταν, οι άνδρες φαίνεται πως είχαν μια πιο ελκυστική μυρωδιά για τις γυναίκες- κριτές. Όπως φάνηκε από το πείραμα, η διαφορές δεν υπόκειντο στη μορφή του σκόρδου που καταναλωνόταν (ωμό ή κάψουλα) αλλά στην ποσότητα.

Ο Craig Roberts, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Stirling δήλωσε: «η έρευνα και τα αποτελέσματά της δείχνουν πως η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να επηρεάσει θετικά την οσμή που αναδύει το σώμα ίσως λόγω των θετικών συνεπειών του στην υγεία. Από τη σκοπιά της εξέλιξης, η ύπαρξη οσφρητικών προτιμήσεων σχετικά με την οσμή που αναδύει το ανθρώπινο σώμα και προέρχεται από τις διατροφικές συνήθειες, ίσως συμβαίνει για λόγους αναπαραγωγικούς. Παλαιότερη έρευνα σε ζώα έχει δείξει πως συγκεκριμένα είδη χρησιμοποιούν τα κριτήρια της διατροφής ώστε να επιλέξουν έναν υγιή σύντροφο».

Η έρευνα καταλήγει ότι σε αντίθεση με την οσμή της αναπνοής, η οσμή του σώματος φαίνεται να επηρεάζεται μόνο θετικά από την κατανάλωση σκόρδου και άρα οι δύο αυτές οσμές θα πρέπει να διαφοροποιηθούν αυστηρά. Καθώς όμως η οσμή της αναπνοής είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας των διαπροσωπικών σχέσεων, θα πρέπει να διεξαχθούν περεταίρω έρευνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνοντας μακαρόνια με τον μη κλασικό τρόπο

Ποιο είναι το πιο άπαχο κομμάτι στο μοσχαρίσιο κρέας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί η κανέλα να βοηθήσει στην αρθρίτιδα;

Κανέλα: Ένα νόστιμο και υγιεινό μπαχαρικό που μπορεί να προσφέρει κάποια οφέλη για την αρθρίτιδα. Οι αντιοξειδωτικές και αναλγητικές του ιδιότητες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου στις αρθρώσεις.

9 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κολλαγόνο 

Είναι απαραίτητο να διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφών πλούσιων σε κολλαγόνο για την υποστήριξη της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου του σώματός σας.

Το καρπούζι ως ένας σύμμαχος για απώλεια βάρους!

Καρπούζι: είναι ένα εξαιρετικό φρούτο για απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία. Για να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο, πρέπει να συνδυάσετε την κατανάλωση καρπουζιού με μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική σωματική άσκηση.

Τα παντζάρια είναι ένας σύμμαχος της υγείας του ήπατος

Παντζάρια: Συμπεριλαμβάνοντας τα παντζάρια στη διατροφή σας μπορείτε να συμβάλετε στην προώθηση της υγείας του ήπατος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο καθώς μπορεί να προκαλέσει χαμηλή αρτηριακή πίεση σε μερικούς ανθρώπους.

Μια κουταλιά ελαιόλαδο την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από άνοια κατά 28%

Το ελαιόλαδο μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη και νευροπροστατευτικά αποτελέσματα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και άλλες ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες.

Τα θαλασσινά, τα αυγά και το κρέας μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου διπολικής διαταραχής 

Στην πραγματικότητα, αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διπολική διαταραχή.