Αυτοθεραπεία

Τρόπος μόνιμης απώλειας βάρους

Η έντονη καθημερινότητα, η απαιτητική εργασία, οι… ένοχες λιγούρες, το πολύ άγχος και οι οικογενειακές υποχρεώσεις είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή. Είναι σύνηθες είτε πρόκειται για γυναίκες παντρεμένες με παιδιά είτε για…
21 Φεβρουαρίου, 2020
Αυτοφροντίδα
Pin It

Πώς μπορούμε να σταματήσουμε να νοιαζόμαστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς;

  1. Αναγνωρίστε τις αξίες σας

Αν η αξία σας είναι το θάρρος και η επιμονή και εμφανιστείτε στο γυμναστήριο παρότι αγχώνεστε και δεν σας αρέσουν τα ρούχα σας, δεν θα σας απασχολήσει πώς σας βλέπουν οι άλλοι εκεί. Αν η αξία σας είναι η αυθεντικότητα και το να μοιράζεστε τις απόψεις σας με το κοινό, μπορείτε να το κάνετε με αυτοπεποίθηση γιατί θα πράττετε σύμφωνα με τις αξίες σας.

  1. Εστιάστε σε ό,τι αφορά αποκλειστικά εσάς

Αν θυμώνετε με έναν οδηγό επειδή σας ανάγκασε να χάσετε το πράσινο και θα αργήσετε, είναι δική σας δουλειά. Αν εκνευρίζεστε που ο συνάδελφός σας άργησε πάλι, είναι και πάλι δικό σας συναίσθημα, όχι δικό του. Παρομοίως, ό,τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, είναι δική τους δουλειά και όχι δική σας.

  1. Έχετε πλήρη ευθύνη για τα συναισθήματά σας

Όταν βασίζουμε τα συναισθήματά μας στις απόψεις των άλλων, τους επιτρέπουμε να ελέγχουν τη ζωή μας. Όμως το μόνο άτομο που μπορείτε να πληγώσετε με τα συναισθήματά σας είστε εσείς.

  1. Αναγνωρίστε πως κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε

Πόση ζωή έχετε ξοδέψει κατηγορώντας τον εαυτό σας επειδή πιστεύατε ότι είπατε κάτι ανόητο; Ή επειδή αργήσατε; Ή επειδή φαινόσασταν περίεργοι στους άλλους; Κάθε φορά από αυτές όμως, κάνατε το καλύτερο που μπορούσατε. Κι αυτό επειδή ό,τι κάνουμε, έχει θετική πρόθεση. Μπορεί να είναι φανερό, αλλά είναι εκεί.

  1. Όλοι κάνουμε λάθη

Ζούμε σε μια κουλτούρα όπου δεν μιλάμε συχνά για το πώς νιώθουμε. Αποδεικνύεται όμως ότι όλοι βιώνουμε τα ίδια συναισθήματα και κάνουμε λάθη. Ακόμα κι αν ζούμε σύμφωνα με τις αξίες μας, ακόμα κι αν κοιτάμε τη δική μας δουλειά, ακόμα κι αν κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Και τι έγινε; Κανείς δεν θα το θυμάται μετά από λίγες ώρες και μέρες.

Pin It