Άποψη

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αξονικές τομογραφίες δεικνύουν την έκταση βλάβης που προκαλεί στους πνεύμονες η Covid [pic]

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αξονικές τομογραφίες δεικνύουν την έκταση βλάβης που προκαλεί στους πνεύμονες η Covid [pic]

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ "εντυπωσιακές" βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου.

Κώδωνα κινδύνου για τους ανεμβολίαστους έκρουσε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης μέσα από μια ανάρτηση φωτογραφιών από αξονικές τομογραφίες στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων επεσήμανε την έκταση των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες ο κορωνοϊός, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να το πράψουν.

Ειδικότερα, ο κ. Μαγιορκίνης ανήρτησε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων ατόμων κάτω των 18 ετών που νόσησαν από την Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών), διευκρινίζοντας ότι κανένας εκ των ασθενών δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

«Μία εικόνα χίλιες λέξεις» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου» λέει ο επιδημιολόγος και προσθέτει:

«Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!».

Δείτε την ανάρτηση του επιδημιολόγου Γκίκα Μαγιορκίνη στο Facebook:

Σε εξέλιξη ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 12-15 ετών

Σημειώνουμε πως το τελευταίο 10μερο του Ιουλίου ανακοινώθηκε ο εμβολιασμός των παιδιών 12-15 ετών από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Η σύσταση για τον εμβολιασμό, όπως επεσήμανε η κα Θεοδωρίδου, βασίστηκε, σε επιδημιολογικά και κλινικά κριτήρια της χώρας και στοχεύει στην προστασία τόσο των ίδιων των παιδιών, όσο και των ευάλωτων ομάδων.

Τα εγκεκριμένα εμβόλια για τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών είναι αυτά της μεθοδολογίας mRNA, δηλαδή τα δύο σκευάσματα των εταιρειών της Pfizer και της Moderna. Την ίδια στιγμή όπως εξήγησε η κα Θεοδωρίδου εξελίσσονται μελέτες και για μικρότερες ηλικίες παιδιών με τροποποιημένες δόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για τον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων με καρδιαγγειακά νοσήματα

Κορωνοϊός 20/08 – 3.625 νέα κρούσματα – 30 νεκροί – 296 διασωληνωμένοι

Όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την κάρτα αναπηρίας

ΕΣΑμεΑ: Με νέα εγκύκλιο προχώρησε το υπουργείου Πολιτισμού, που αναφέρεται στις αλλαγές σε σχέση με την διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που αφορά τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, αναφέρεται και η Κάρτα Αναπηρίας.

Πότε επιτρέπεται το κολύμπι μετά από αρθροσκόπηση ώμου;

Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία που πραγματοποιείται συχνά για τη διάγνωση και τη θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ρήξεων του στροφικού πετάλου και της αστάθειας του ώμου.

Ο καθηγητής καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος εκλέχθηκε στη θέση του νέου Πρύτανη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο 46χρονος Γεράσιμος Σιάσος είναι καθηγητής Καρδιολογίας. Έγινε το 2021 ο νεότερος εκλεγμένος Πρόεδρος. Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΕΚΠΑ κατόπιν εισαγωγής σε αυτή με πανελλήνιες εξετάσεις, τον Μεταπτυχιακό τίτλο από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – Καρδιολογική Νοσηλευτική» και τη Διδακτορική Διατριβή του από την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Ανοίγει ξανά την Παρασκευή η πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού

ΕΣΑμεΑ: Η επιλογή δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα), μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Υπερσύγχρονα και ανανεωμένα Κεντρικά Εργαστήρια στο Μetropolitan General

Εγκαινιάστηκε η λειτουργία νέου χώρου για το Τμήμα Κεντρικών Εργαστηρίων του Metropolitan General, σε συνέχεια των επενδύσεων σε εξοπλισμό και νέες εγκαταστάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια το θεραπευτήριο αναβαθμίζοντας τις υποδομές του.

Η συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αυτονομία

ΕΣΑμεΑ: Ο κ. Βαρδακαστάνης πήρε μέρος στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Προς μια ισόρροπη οικονομική και κοινωνική πρόοδο: το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ο αντίκτυπος του κοινωνικού διαλόγου σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο»