Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Θανάσης Κοντογεώργης: Αποκλείει νέο lockdown με όπλο τον εμβολιασμό των πολιτών

Θανάσης Κοντογεώργης: Αποκλείει νέο lockdown με όπλο τον εμβολιασμό των πολιτών

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «δύο οι βασικές συνισταμένες της κυβέρνησης όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η πρώτη είναι ότι θα έχουμε σταδιακή αποκατάσταση δραστηριοτήτων για τους εμβολιασμένους, την άσκηση κάποιων δικαιωμάτων. Η δεύτερη συνισταμένη είναι ότι όσοι αγνοούν ή αψηφούν τον υγειονομικό κίνδυνο δεν μπορούν να ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου».

Θανάσης Κοντογεώργης: Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σημείωσε πως για όσους δεν επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όσοι αγνοούν ή αψηφούν τον υγειονομικό κίνδυνο, δεν μπορούν να ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου. Σχετικά με το πρόγραμμα για το εμβόλιο του κορωνοϊού σημείωσε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμέναμε μια σχετική αύξηση, η οποία και παρατηρείται. «Πριν τον Δεκαπενταύγουστο είχαμε 6 με 7.000 εμβολιασμούς την ημέρα κάπως χαμηλά νούμερα, αυτή τη στιγμή είμαστε στους 30.000 ημερησίως, αυτό μας γεννά μια αισιοδοξία για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση. Προχωράμε σε κινήσεις ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, σε ενημέρωση» τόνισε.

Πρόσθεσε, δε, πως: «Στις ηλικίες 25 με 29 ετών πλέον ξεπεράσαμε το κατώφλι του 50%, ενώ στις ηλικίες 18 με 24 πάμε προς 40%, αυτό δεν αρκεί, αλλά με τα διάφορα μέτρα ενθάρρυνσης και “δημιουργικής πειθούς” και με την επιστροφή από διακοπές τα νούμερα θα αυξηθούν».

Ο ίδιος απέκλεισε νέο lockdown και επεσήμανε πως πλέον έχουμε το όπλο του εμβολιασμού. Σημείωσε ότι το 65% του ενήλικου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ αρχές Σεπτέμβρη θα πιάσουμε το 70% του ενήλικου πληθυσμού, ίσως και παραπάνω.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «δύο οι βασικές συνισταμένες της κυβέρνησης όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η πρώτη είναι ότι θα έχουμε σταδιακή αποκατάσταση δραστηριοτήτων για τους εμβολιασμένους, την άσκηση κάποιων δικαιωμάτων. Η δεύτερη συνισταμένη είναι ότι όσοι αγνοούν ή αψηφούν τον υγειονομικό κίνδυνο δεν μπορούν να ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου».

«Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε υγειονομικούς και δομές φροντίδας προχωρά, όσοι ευελπιστούν ότι δε θα προχωρήσει πλανώνται πλάνην οικτρά» τόνισε.

Σχετικά με τον Στέφανο Τσιτσιπά ανέφερε πως είναι εξαιρετικός αθλητής, έχει προσπαθήσει πολύ στη ζωή του και έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, αλλά στον εμβολιασμό οι απόψεις του είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτες και η κυβέρνηση διαφωνεί όπως και όλη η επιστημονική κοινότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Self test: Καταργείται η υποχρέωση για τους πλήρως εμβολιασμένους από τον Ιούλιο

Θανάσης Κοντωγιώργης εμβόλιο: Τότε θα είναι διαθέσιμα σε όλους του πολίτες

Εννεαμελής η ελληνική "tast force" για τον εθνικό εμβολιασμό - Από ποια πρόσωπα αποτελείται

Ανακοινώθηκαν οι τρεις τρόποι για να κλείσεις το ραντεβού για το εμβόλιο

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου σήμερα για το plan B λόγω αυξημένων κρουσμάτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η απόφαση της Γκάμπια να υποστηρίξει την απαγόρευση του ΑΓΓΟ είναι κρίσιμη νίκη για τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών

Μαζί, δεν πρέπει να ησυχάσουμε μέχρι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν απαλλαγμένα από βία και βλαβερές πρακτικές και ότι τα δικαιώματά τους, η σωματική τους ακεραιότητα και η αξιοπρέπειά τους προασπίζονται».

Τα παγκόσμια επίπεδα παιδικού εμβολιασμού σταμάτησαν το 2023, αφήνοντας πολλούς χωρίς σωτήρια προστασία

Το πρόγραμμα Ανοσοποίησης 2030 IA2030 είναι μια παγκόσμια στρατηγική που εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας με στόχο να διασφαλίσει ότι όλοι, παντού, σε κάθε ηλικία θα επωφεληθούν από τα εμβόλια για βελτιωμένη υγεία και ευεξία έως το 2030.

Επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάριου Θεμιστοκλέους στη Σύρο

Υπουργείο Υγείας: "Υπάρχουν πολλά περιθώρια να γίνει το σύστημα καλύτερο υπό τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε πανευρωπαϊκά σήμερα. Θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν", τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Σύρο.

ΔΥΠΕ: Σχετικά με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Πελοποννήσου

ΔΥΠΕ: Είναι γεγονός ότι μετά την κρίση της πανδημίας το εθνικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει πολύπλοκα προβλήματα και υφίσταται ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου δικτύου ΠΦΥ το οποίο θα απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η WHO AFRO ιδρύει ανεξάρτητο σώμα για την ενίσχυση της ασφάλειας υγείας της Αφρικής

ΠΟΥ: Με την εξειδικευμένη καθοδήγηση και τη συνεργατική του προσέγγιση, το νέο σώμα θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προστασία της υγείας και της ευημερίας εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την Αφρική.

Close Icon