Editorial

Έλλειψη αναισθησιολόγων στο «Παίδων Αγία Σοφία»: Η λύση που μπορούν να δώσουν ο Υπουργός Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ

Έλλειψη αναισθησιολόγων στο «Παίδων Αγία Σοφία»: Η λύση που μπορούν να δώσουν ο Υπουργός Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ

Τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί ως θέμα η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία .

Ένα θέμα σοβαρό όχι γιατί αφορά ασθενείς άλλα παιδιά -ασθενείς που περιμένουν εδώ και χρόνια να χειρουργηθούν! Σπεύδουν όλοι τώρα μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από τους εργαζόμενους να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και να καταγγείλουν ότι φταίνε οι προηγούμενοι και οι νυν και σε λίγο οι επόμενοι.

Το υπουργείο υγείας μετακινεί αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία (άρα μεταφέρει το πρόβλημα αλλού). Άλλοι προτείνουν την επίταξη γιατρών,  ενώ δεν αποδέχονται τα ΣΔΙΤ. Τα ΣΔΙΤ έχουν εξαγγελθεί πολλές φορές αλλά χωρίς την αντίστοιχη επιστημονική τεκμηρίωση για να πεισθούν οι πολίτες για την ωφέλεια τους ( εάν πραγματικά υπάρχει ). Εμείς πιστεύοντας ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση στο κρίσιμο αυτό  θέμα που αφορά στην υγεία των παιδιών θα θέλαμε να απαντήσει η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, εάν η λίστα των τακτικών χειρουργείων έχει 3000 παιδιά.

  • Η καταγγελία όλων όσων λένε ότι το 2018 ήταν 2000 παιδιά και σήμερα 3000 παιδιά ευσταθεί; Δηλαδή υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που περιμένουν και τέσσερα χρόνια για να εγχειριστούν ή  αναγκαστικά κατέφευγαν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και έχουν θεραπευτεί και η απίστευτη γραφειοκρατία  τα έχει εγγεγραμμένα σε μία λίστα που αποτελεί σήμερα το μήλο της έριδος ;
  • Δεν μπορεί ο υπουργός υγείας και ο ΕΟΠΥΥ  να δώσουν  λύση στο πρόβλημα κάνοντας μία συμφωνία, ότι παιδιά που θα χειρουργηθούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια θα αποζημιωθούν με την DRG και ίσως με ένα επιπλέον εύλογο ποσοστό ( πχ 10%) έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας.

-Είμαστε στη διάθεσή όλων για να φιλοξενήσουμε τις απόψεις τους για τα ΣΔΙΤ στην Υγεία και να προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα για όλους τους Έλληνες πολίτες. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αναισθησιολόγοι: Kοινή ανακοίνωση 5 επιστημονικών εταιρειών για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Αναισθησία Αναισθησιολόγοι - Δέκα ερωτήσεις με απαντήσεις

Παρέμβαση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας επί των ελλείψεων αναισθησιολόγων στο Ε.Σ.Υ.

Συναντήσεις Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη

Σε αναμονή 1.500 ασθενείς για να χειρουργηθούν στο Ιπποκράτειο

Power naps στα νοσοκομεία για την ασφάλεια γιατρών & ασθενών

Βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών με χρόνιο πόνο

Οι τρέχουσες κλινικές συστάσεις μπορεί να καθυστερούν τη φροντίδα επιζώντων εγκεφαλικού

Δημιουργήθηκε μητρώο νευροπαθητικού πόνου

Η πρώτη μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα έγινε με επιτυχία στο Ωνάσειο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο αντίκτυπος στην Υγεία από την επαναφορά δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ

Γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τη δημοσιονομική πολιτική του 2024, έδωσε η Κομισιόν και τον Μάιο θα κάνει συστάσεις για κάθε χώρα ξεχωριστά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του χρέους της, οι οποίες θα καθορίζουν το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που θα πρέπει να γίνει με τον προϋπολογισμό του 2024. Καταργείται από το 2024 η ρήτρα διαφυγής.

Ελλείψεις φαρμάκων : Ερωτήματα για να βελτιωθεί η κατάσταση σε μόνιμη βάση

Συχνά πυκνά εμφανίζονται ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά τα τελευταία 10 - 12 χρόνια, όμως δεν ασχολήθηκε κανείς επισταμένα να εξετάσει ποια είναι η γενεσιουργός αιτία αυτού του προβλήματος.

Η εξοικονόμηση ‘’ φάντασμα ‘’ που πέτυχε το Υπ. Υγείας για το φάρμακο

Είναι να απορεί κανείς με τις γνώσεις οικονομικών που έχουν στο υπουργείο Υγείας. Μιλάνε για εξοικονόμηση που πέτυχαν οι πολυμελείς και ανομοιογενείς  επιτροπές για το φάρμακο με τη  μείωση των τιμών που πέτυχαν στις συμφωνίες για τους κλειστούς προϋπολογισμούς.

Οι γόρδιοι δεσμοί του ΕΣΥ

Είναι σε όλους πλέον φανερό ότι το ΕΣΥ κάθε μέρα καταρρέει. Όχι γιατί το γράφουμε εμείς αλλά γιατί το διαπιστώνουν οι ασθενείς όταν προσέρχονται στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.

Έρχεται συμμετοχή των ασθενών στα ιατροτεχνολογικά;

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πρόσφατα σε συνέδριο ότι ο λήπτης υπηρεσιών υγείας θα συμμετέχει στην αγορά ιατροτεχνολογικών ‘’ Εφόσον δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός. « Δεν υπάρχει λύση.» , τόνισε.