Editorial

Έλλειψη αναισθησιολόγων στο «Παίδων Αγία Σοφία»: Η λύση που μπορούν να δώσουν ο Υπουργός Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ

Έλλειψη αναισθησιολόγων στο «Παίδων Αγία Σοφία»: Η λύση που μπορούν να δώσουν ο Υπουργός Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ

Τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί ως θέμα η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία .

ADMAN

Ένα θέμα σοβαρό όχι γιατί αφορά ασθενείς άλλα παιδιά -ασθενείς που περιμένουν εδώ και χρόνια να χειρουργηθούν! Σπεύδουν όλοι τώρα μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από τους εργαζόμενους να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και να καταγγείλουν ότι φταίνε οι προηγούμενοι και οι νυν και σε λίγο οι επόμενοι.

Το υπουργείο υγείας μετακινεί αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία (άρα μεταφέρει το πρόβλημα αλλού). Άλλοι προτείνουν την επίταξη γιατρών,  ενώ δεν αποδέχονται τα ΣΔΙΤ. Τα ΣΔΙΤ έχουν εξαγγελθεί πολλές φορές αλλά χωρίς την αντίστοιχη επιστημονική τεκμηρίωση για να πεισθούν οι πολίτες για την ωφέλεια τους ( εάν πραγματικά υπάρχει ). Εμείς πιστεύοντας ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση στο κρίσιμο αυτό  θέμα που αφορά στην υγεία των παιδιών θα θέλαμε να απαντήσει η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, εάν η λίστα των τακτικών χειρουργείων έχει 3000 παιδιά.

  • Η καταγγελία όλων όσων λένε ότι το 2018 ήταν 2000 παιδιά και σήμερα 3000 παιδιά ευσταθεί; Δηλαδή υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που περιμένουν και τέσσερα χρόνια για να εγχειριστούν ή  αναγκαστικά κατέφευγαν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και έχουν θεραπευτεί και η απίστευτη γραφειοκρατία  τα έχει εγγεγραμμένα σε μία λίστα που αποτελεί σήμερα το μήλο της έριδος ;
  • Δεν μπορεί ο υπουργός υγείας και ο ΕΟΠΥΥ  να δώσουν  λύση στο πρόβλημα κάνοντας μία συμφωνία, ότι παιδιά που θα χειρουργηθούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια θα αποζημιωθούν με την DRG και ίσως με ένα επιπλέον εύλογο ποσοστό ( πχ 10%) έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας.

-Είμαστε στη διάθεσή όλων για να φιλοξενήσουμε τις απόψεις τους για τα ΣΔΙΤ στην Υγεία και να προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα για όλους τους Έλληνες πολίτες. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αναισθησιολόγοι: Kοινή ανακοίνωση 5 επιστημονικών εταιρειών για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Αναισθησία Αναισθησιολόγοι - Δέκα ερωτήσεις με απαντήσεις

Παρέμβαση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας επί των ελλείψεων αναισθησιολόγων στο Ε.Σ.Υ.

Συναντήσεις Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη

Σε αναμονή 1.500 ασθενείς για να χειρουργηθούν στο Ιπποκράτειο

Power naps στα νοσοκομεία για την ασφάλεια γιατρών & ασθενών

Βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών με χρόνιο πόνο

Οι τρέχουσες κλινικές συστάσεις μπορεί να καθυστερούν τη φροντίδα επιζώντων εγκεφαλικού

Δημιουργήθηκε μητρώο νευροπαθητικού πόνου

Η πρώτη μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα έγινε με επιτυχία στο Ωνάσειο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι γόρδιοι δεσμοί του ΕΣΥ

Είναι σε όλους πλέον φανερό ότι το ΕΣΥ κάθε μέρα καταρρέει. Όχι γιατί το γράφουμε εμείς αλλά γιατί το διαπιστώνουν οι ασθενείς όταν προσέρχονται στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.

Έρχεται συμμετοχή των ασθενών στα ιατροτεχνολογικά;

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πρόσφατα σε συνέδριο ότι ο λήπτης υπηρεσιών υγείας θα συμμετέχει στην αγορά ιατροτεχνολογικών ‘’ Εφόσον δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός. « Δεν υπάρχει λύση.» , τόνισε.

Κρίσιμα ερωτήματα πριν ξεκινήσει η προμήθεια του υγειονομικού εξοπλισμού από το RRF

Θέτουμε κρίσιμα ερώτημα πριν ξεκινήσει η προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού από το RRF για τη μεταρρύθμιση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης , ώστε να μην υπάρχει και νέα σπατάλη, ως συνήθως.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.