Πολιτική Υγείας

Πολιτική υγείας: Συναντήσεις Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτική υγείας: Συναντήσεις Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτική υγείας: Ο Υπουργός και η Αναπληρώτρια πραγματοποιούν συναντήσεις με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συνοδευόμενοι από τους Γενικούς γραμματείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους και Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο πραγματοποίησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) σύσκεψη με τους Διοικητές των νοσοκομείων και τους Διοικητές της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη. Κατα τη διάρκεια των συσκέψεων συζητήθηκαν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την πανδημία τον χειμώνα και η αναβάθμιση των υποδομών σε όλα τα νοσοκομεία.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε:

“Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επισκεπτόμαστε σήμερα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε εδώ συγκεκριμένα έργα που συνδέονται με τη Θεσσαλονίκη. Είναι το Ογκολογικό, είναι το Παιδιατρικό, είναι όλα τα ΤΕΠ των νοσοκομείων μεταξύ των οποίων της Θεσσαλονίκης που επιμελείται η Αναπληρώτρια και έχουν μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης καθώς επίσης και όλα τα κέντρα Υγείας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με τη στελέχωση στο σκέλος των αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Γίνεται μια προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και είναι βέβαιο ότι με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, θα υπάρχουν πολύ περισσότερα κίνητρα στους γιατρούς να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ερωτηθείς για τα νέα εμβόλια ο Υπουργός Υγείας απάντησε:

«Παραλάβαμε νέα εμβόλια που αφορούν την Ο1, παράλληλα τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν και για τις υπομεταλλάξεις, την 4 και την 5. Ήδη γίνεται η προετοιμασία. Το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που υπάρχει. Οι οδηγίες είναι σαφείς: Οι πολίτες που κινδυνεύουν είναι οι άνω των 60 ή ευάλωτοι, πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που υπάρχει και σε κάθε περίπτωση με τα επικαιροποιημένα εμβόλια διασφαλίζουμε ακόμα καλύτερη προστασία απέναντι στον κορονοϊό».

Ερωτηθείς για το ξεκίνημα της λειτουργίας των σχολείων ο Υπουργός απάντησε: «Όπως και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα και στα σχολεία προσπαθούμε να είμαστε όσο γινεται πιο κοντά στην κανονικότητα, πλέον έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, έχουμε εμβόλια, έχουμε αντιικά φάρμακα, έχουμε μια καλύτερη γνώση στον κορονοϊό και αντίστοιχα μπορούμε με προσοχή να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε:

«Είμαι στη Θεσσαλονίκη από χθες για να εξετάσουμε τα θέματα που μας απασχολούν.

Κατ’ αρχήν είχαμε μια συνάντηση με τους αναισθησιολόγους, όχι μόνο του Ιπποκράτειου όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη, αλλά και όλων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, καθώς και με εκπροσώπους των αναισθησιολόγων του ιδιωτικού τομέα. Έγινε διεξοδική συζήτηση και προτάθηκαν κάποιες λύσεις που ελπίζουμε ότι θα είναι αποδοτικές.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, τους αναισθησιολόγους και όλους όσους εμπλέκονται στην φροντίδα των ασθενών.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για διάφορα θέματα του Πανεπιστημίου καθώς και για το θέμα των μεταμοσχεύσεων. Άλλα θέματα που συζητήσαμε, είναι οι αναβαθμίσεις στις κτιριακές υποδομές των Νοσοκομείων που αφορούν τόσο την ενεργειακή αναβάθμιση μέσω του ΕΣΠΑ, όσο και την αναβάθμιση των ΤΕΠ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών νοσηλείας για τους ασθενείς και μείωση των αναμονών.

Σήμερα το πρωί επισκεφτήκαμε το ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», όπου είδαμε και την μελέτη για την αναβάθμιση της παρούσας δομής αλλά και μια προμελέτη για μία νέα πτέρυγα του νοσοκομείου. Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με όλο το προσωπικό. Πράγματι, το ΓΝΘ “Άγιος Παύλος” αφενός βοήθησε πάρα πολύ στην περίοδο του COVID αλλά και συνεχίζει να βοηθάει καθημερινά. Είναι ένα νοσοκομείο αιχμής για την Θεσσαλονίκη που θέλουμε να στηρίξουμε».

Ο Υπουργός και η Αναπληρώτρια πραγματοποιούν συναντήσεις με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών αποτελεί το μέλλον της υγείας

Κινεζική πόλη 16 εκατομμυρίων θα κλείσει λόγω νέας επιδημίας Covid

Οι φοιτητές του Τζορτζτάουν μιλούν ενάντια στις εντολές για μάσκες: «Το κάνουν για την οπτική»

Παχυσαρκία: Μια επιδημία που δε δείχνει σημάδια χαλάρωσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.