Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Χωρίς κατηγορία

Νοσοκομεία Ασθενείς Ανισότητες: Υψηλότερη θνησιμότητα λόγω μηχανικού αερισμού

Νοσοκομεία Ασθενείς Ανισότητες: Υψηλότερη θνησιμότητα λόγω μηχανικού αερισμού

Όλοι οι ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία με μεγαλύτερη φυλετική ποικιλομορφία είχαν υψηλότερη προσαρμοσμένη ως προς τον κίνδυνο νοσοκομειακή θνησιμότητα.

Νοσοκομεία Ασθενείς Ανισότητες: Οι πιθανότητες θανάτου για ασθενείς που λαμβάνουν μηχανικό αερισμό για πνευμονία ή σήψη αυξάνονται μαζί με την ποικιλία των πληθυσμών ασθενών των νοσοκομείων, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να ευθύνονται περισσότεροι συστημικοί παράγοντες όπως η έλλειψη πόρων και τα επίπεδα εισοδήματος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ATS 2024 International. Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε 17–22 Μαΐου στο Σαν Ντιέγκο.

Τα αποτελέσματα της μελέτης συμφωνούν με τα ευρήματα προηγούμενων μελετών που εξέτασαν τη συσχέτιση μεταξύ της φυλετικής ποικιλομορφίας των νοσοκομείων και της θνησιμότητας μετά από καρδιακή προσβολή και των ποσοστών βελτίωσης της θνησιμότητας στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τους συγγραφείς. «Συνολικά, αυτά τα δεδομένα υπογραμμίζουν τη σημασία μιας προσεκτικής εξέτασης των παραγόντων που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτές τις δυσμενείς εκβάσεις και υποδηλώνουν την ανάγκη προσαρμογής της κατανομής των πόρων τόσο για τη μείωση της ανισότητας όσο και για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών», δήλωσε η αντίστοιχη συγγραφέας Gwenyth Day, MD, τριτοετής υπότροφος, Τμήμα Πνευμονικών Επιστημών και Ιατρικής Κρίσιμης Φροντίδας, Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στην Ιατρική Πανεπιστημιούπολη Anschutz. Η έρευνα για τις ανισότητες στην υγεία έχει επικεντρωθεί κυρίως στον ρόλο μεμονωμένων παραγόντων σε επίπεδο ασθενών, όπως η φυλή ή το εισόδημα. Λιγότερη προσοχή έχει δοθεί στα νοσοκομειακά συστήματα στα οποία οι ασθενείς αντιμετωπίζουν ανισότητες.

Ο Δρ Ντέι και οι συνεργάτες του έδειξαν προηγουμένως ότι, για ασθενείς που λαμβάνουν μηχανικό αερισμό για πνευμονία ή σήψη, οι μαύρες γυναίκες έχουν τα υψηλότερα προσαρμοσμένα ως προς τον κίνδυνο ποσοστά θνησιμότητας ενώ οι λευκοί άνδρες έχουν τα χαμηλότερα προσαρμοσμένα ως προς τον κίνδυνο ποσοστά θνησιμότητας. Για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα σε συστημική βάση, η ομάδα σχεδίασε μια μελέτη που θα διερευνούσε τις ανισότητες σε επίπεδο νοσοκομείων. Εντόπισαν για πρώτη φορά μη χειρουργικούς ασθενείς με πνευμονία ή σηψαιμία που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με μηχανικό αερισμό από επτά γεωγραφικά και φυλετικά διαφορετικές βάσεις δεδομένων για το Κόστος και την Αξιοποίηση της Υγείας (HCUP) από το 2018 έως το 2019, σε 1.045 νοσοκομεία και 16.405.85 νοσοκομεία. Αφού εξαίρεσαν νοσοκομεία με λιγότερους από 25 έγχρωμους ασθενείς με πνευμονία/σηψαιμία, οι ερευνητές κατηγοριοποίησαν τα νοσοκομεία σε τεταρτημόρια φυλετικής ποικιλομορφίας κατά ποσοστό έγχρωμων ασθενών. Εντόπισαν 161.560 επιλέξιμους ασθενείς που έλαβαν μηχανικό αερισμό, εκ των οποίων οι 13.786 ήταν μαύρες γυναίκες και οι 58.828 ήταν λευκοί άνδρες.

Η ομάδα αξιολόγησε τις προσαρμοσμένες ως προς τον κίνδυνο πιθανότητες θανάτου για τις μαύρες γυναίκες σε σύγκριση με τους λευκούς άνδρες σε όλα τα νοσοκομεία. Οι μαύρες γυναίκες σε σύγκριση με τους λευκούς άνδρες κατά τεταρτημόριο ποικιλομορφίας στο νοσοκομείο και όλοι οι ασθενείς με βάση το τεταρτημόριο ποικιλομορφίας του νοσοκομείου. Οι ασθενείς που αναγνωρίστηκαν ως μαύρες γυναίκες είχαν ποσοστό θνησιμότητας 37,6%, ενώ τα ποσοστά θνησιμότητας για τους λευκούς άνδρες ήταν 36%. Οι προσαρμοσμένες πιθανότητες θανάτου για ασθενείς που προσδιορίστηκαν ως μαύρες γυναίκες έναντι λευκών ανδρών δεν διέφεραν σημαντικά μεταξύ των τεταρτημορίων της νοσοκομειακής φυλετικής ποικιλομορφίας. Όλοι οι ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία με μεγαλύτερη φυλετική ποικιλομορφία είχαν υψηλότερη προσαρμοσμένη ως προς τον κίνδυνο νοσοκομειακή θνησιμότητα. «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι τα νοσοκομεία με μεγαλύτερη φυλετική ποικιλομορφία αντιμετωπίζουν στελέχη που επηρεάζουν όλους τους ασθενείς», είπε ο Δρ. “Αυτή η πίεση μπορεί να είναι αποτέλεσμα άλλων παραγόντων, όπως οι πόροι του νοσοκομείου, το προσωπικό, οι τύποι πληρωμών νοσοκομειακής ασφάλισης ή το εισόδημα της γειτονιάς.”

Μελλοντικές μελέτες από την ομάδα θα επιδιώξουν να κατανοήσουν τον μεγάλο βαθμό διατομής μεταβλητότητας στη θνησιμότητα από μηχανικό αερισμό. Θα εντοπίσουν νοσοκομεία με υψηλή και χαμηλή μεταβλητότητα στη θνησιμότητα από μηχανικό αερισμό με βάση τη φυλή και το φύλο και θα χρησιμοποιήσουν ποιοτικές και ερευνητικές μεθοδολογίες για την καλύτερη κατανόηση αυτής της μεταβλητότητας. Στο μέλλον, ελπίζουν να πραγματοποιήσουν μια μικτή έρευνα-ποιοτική μελέτη για να αξιολογήσουν τις εμπειρίες ασθενών και παρόχων μεροληψίας, διάκρισης και μεταβλητότητας πρακτικής σε νοσοκομεία υψηλής και χαμηλής μεταβλητότητας για να αναλύσουν περαιτέρω τις παρατηρούμενες διαφορές στα αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι αναπνευστήρες μπορεί να είναι σκληροί στους πνεύμονες των πρόωρων μωρών

Μελέτη διαπιστώνει ότι το 13,5% των ενήλικων ασθενών με σήψη απαιτούσε έναρξη μηχανικού αερισμού

Η εμπλοκή των σκελετικών μυών στην μακρά Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ειδικοί στην καρδιά έχουν συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στη ζέστη του καλοκαιριού

Αν και είστε έξυπνοι στη ζέστη, είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να παραμείνετε δραστήριοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η προσαρμογή του χρόνου άσκησής σας σε νωρίς το πρωί ή αργότερα το βράδυ μπορεί να σας βοηθήσει. Και αν το να βρίσκεστε έξω είναι απλώς υπερβολικό κάποιες μέρες, κατευθυνθείτε σε ένα εμπορικό κέντρο, γυμναστήριο ή κοινοτικό κέντρο αναψυχής για προπόνηση.

Ρυθμίζοντας τον ύπνο σας για να χάσετε βάρος

Απώλεια βάρους: Ορίζοντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και βελτιώνοντας το περιβάλλον ύπνου σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο ύπνος λειτουργεί για εσάς και όχι εναντίον σας στο ταξίδι σας για απώλεια βάρους.

Οι καλοκαιρινές ημικρανίες εμφανίζονται δύσκολα και γρήγορα. Οι ειδικοί στον πονοκέφαλο της Νότιας Φλόριντα προσφέρουν νέες θεραπείες

Η Garzon έχει γίνει εκπρόσωπος της Ένωσης Διαταραχών Ημικρανίας, ευγνώμων για τις προόδους στις θεραπείες. Πρέπει ακόμη να κάνει συχνά διαλείμματα κατά την ηχογράφηση ποπ τραγουδιών, αλλά η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός θα κυκλοφορήσει νέα μουσική αυτόν τον μήνα. «Σίγουρα μπορώ να λειτουργήσω πολύ περισσότερο από πριν», είπε.

Έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την Πρωτογενή Προοδευτική Αφασία:

«Όλο και περισσότερες έρευνες βγαίνουν που δείχνουν ότι η διατήρηση των κοινωνικών δικτύων είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να την αποτρέψουμε», σημειώνει η Kim. Με τις κοινωνικές συνδέσεις, λέει, «επικοινωνείς περισσότερο, χρησιμοποιείς τον εγκέφαλό σου και προκαλείς τον εαυτό σου».

Περισσότερα είδη κροτώνων, μεγαλύτερη περίοδος, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί «Το Ιλινόις είναι στην πρώτη γραμμή»

"Μετακινούνται σε πολλά μέρη και το Ιλινόις βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών. Λαμβάνουμε περισσότερα τσιμπούρια παντού. Έχουμε δει δεκαπλάσια αύξηση στον αριθμό των ασθενειών που μεταδίδονται από κρότωνες. Είναι καιρός να το γνωρίζουμε. "

Έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου διαπιστώνει ότι το σκάνδαλο μολυσμένου αίματος για δεκαετίες συγκαλύφθηκε

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας είπαν ότι η έκθεση ήταν το αποκορύφωμα ενός αγώνα δεκαετιών. «Αισθανόμαστε συναισθηματικοί αυτή τη στιγμή με την έννοια ότι είναι σαν μια μάχη 40 ετών και τελειώνει και έχουμε φτάσει στο τέλος των ενεργειακών μας επιπέδων», είπε ο Suresh Vaghela, 61 ετών.

Close Icon