Πολιτική Φαρμάκoυ

Εμβόλιο astrazeneca: Η απόφαση για τους εμβολιασμούς

Εμβόλιο astrazeneca: Η απόφαση για τους εμβολιασμούς

Η σημερινή επανεξέταση του Διεθνούς οργανισμού υγείας έδωσε απάντηση σχετικά για το αν θα συνεχίσουν οι εμβολιασμοί με το astrazeneca καθώς οι αντιδράσεις που έβγαλε σε περιστατικά έχουν ανησυχήσει πολύ κόσμο. Δείτε την απόφαση.

Συνεδρίασε σήμερα η εθνική επιτροπή εμβολιασμών προκειμένου να επανεξετάσει και να αποφασίσει για το ποια θα είναι η πορεία του εμβολίου στην χώρα μας μετά τα περιστατικά που ανησύχησαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες και ώθησαν τους ηγέτες πολλών χωρών να τα αποσύρουν διακόποντας έτσι τους εμβολιασμούς της συγκεκριμένης εταιρείας.

Τα περιστατικά που ανησύχησαν ήταν θρόμβο επεισόδια τα οποία θεώρησαν ότι σχετιζόταν με το εμβόλιο, σε δήλωση όμως παλιότερη του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια μας διαβεβαίωσε ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά και η αντιδράσεις δεν έχουν να κάνουν με το εμβόλιο αλλά με τον οργανισμό τους και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού.

Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση της επιτροπής μετά την σημερινή συνεδρίαση Τρίτη 16/03/21 αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν θα καταστείλει την χρήση του εμβολίου γιατί δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να το κάνει. Όπως υποστήριξε ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας αλλά και ο παγκόσμιος οργανισμός φαρμάκων εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση ότι τα περιστατικά ήταν μεμονωμένα και ότι κατά πλειοψηφία έχει αποδειχτεί ότι το εμβόλιο είναι εντελώς ασφαλή. Αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός ότι είχαν στα χέρια τους όλα τα δεδομένα των υπόλοιπων χωρών οπότε είναι και σε θέση να πούνε ότι συνεχίζουν κανονικά.

Επίσης τονίζουν ότι τόσο η εθνική επιτροπή εμβολιασμών, όσο και η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνουν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφαλείας και γι αυτό ενημερώνονται συνέχεια και παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις των EMA αλλά και για όλες τις αναφορές σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο του covid-19.

 

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι το εμβόλιο στην χώρα μας θα συνεχίσει να έρχεται και να χορηγείτε κανονικά στους πολίτες διότι από τα δεδομένα που προκύπτουν δεν συντρέχει απολύτως καμία ανησυχία για να διακοπεί και ότι αν υπάρξει κάποια αλλαγή αφού οι ειδικοί οργανισμοί αξιολογούνε συνέχεια το θέμα θα υπάρξει και η ανάλογη ενημέρωση και αυτόματη διακοπή χορήγησης στους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβόλια-Κορωνοιός: Oι Ευρωπαίοι λένε ναι στο εμβόλιο

Πως εξελίσσεται ο εμβολιασμός στο υγειονομικό προσωπικό της Αγγλίας

Η διαδικασία για τη δημιουργία του εμβολίου της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λετονία: Ουρές από 30άρηδες για ένα εμβόλιο της AstraZeneca

Λετονία: Ουρές – όχι για τεστ κατά του κορωνοϊού – αλλά για το εμβόλιο της AstraZeneca σχημάτισαν από το πρωί οι 30άρηδες στη Λετονία, μετά την απόφαση των αρχών της βαλτικής χώρας να προσφέρουν το εν λόγω σκεύασμα σε όποιον το επιθυμεί, καθώς η άρνηση πολλών ηλικιωμένων να το λάβουν έχει δημιουργήσει μεγάλα αποθέματα.

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Αναστέλλεται προληπτικά η χρήση του στις ΗΠΑ

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson. Όπως έγινε γνωστό οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας ζητούν να ανασταλλεί προσωρινά η χρήση του, μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων, που εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

PIF : Δέσμευση Φιλίππου για αξιολόγηση φαρμάκων μέχρι 8 μήνες

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Κου Φιλίππου, Προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και Προέδρου του ΕΟΦ και εκπροσώπων του PhRMA Innovation Forum (PIF) την 8η Μαρτίου 2021.

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Ναι στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 30 ετών

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά από αξιολόγηση των διαθέσιμων δεδομένων, συνιστά τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού με κάθε διαθέσιμο εμβόλιο, περιλαμβανομένου και του εμβολίου AstraZeneca, στα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω.

Μειωμένες οι παρενέργειες της Covid-19 με τη λήψη φαρμάκου για την Ηπατίτιδα

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C όταν ληφθεί νωρίς, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, δήλωσε η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας.

Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να γεφυρώσει το χάσμα στον έλεγχο νεογνώνγια Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

Η πρόσφατα σχηματισμένη Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τον Διαγνωστικό Έλεγχο Νεογνών για Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, αποτελούμενη από ευρωπαϊκές οργανώσεις ασθενών, ακαδημαϊκούς και τη φαρμακευτική βιομηχανία, δημοσίευσε  την πρώτη της Λευκή Βίβλο με τίτλο «Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: διαγνώστε κατά τη γέννηση, σώστε ζωές (Spinal muscular atrophy: screen at birth, save lives)», με την οποία καλεί όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να εισάγουν έλεγχο-ρουτίνα όλων των νεογνών για νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA) έως το 2025.