Πολιτική Φαρμάκoυ

Εμβόλια Κορωνοϊός: Καινοτομία στην ανοσία

Εμβόλια Κορωνοϊός: Καινοτομία στην ανοσία

Εμβόλια Κορωνοϊός: Στην τελευταία σειρά για την COVID-19, οι ειδικοί της Lionbridge προσφέρουν προοπτικές για το οικοσύστημα της κλινικής ανάπτυξης και των κανονιστικών εγκρίσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στο μέλλον.

Με την κλίμακα, την αριστεία των υπηρεσιών και τη σουίτα λύσεων γλώσσας, επικοινωνίας και τεχνολογίας, η Lionbridge είναι σε θέση να υποστηρίξει τυχόν επιταχυνόμενες προσπάθειες για την εισαγωγή εμβολίων και θεραπειών διάσωσης στην αγορά. Τα στατιστικά στοιχεία σε αυτό το άρθρο ενημερώθηκαν την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2020.

Ο αγώνας για ένα εμβόλιο COVID-19

Θα χρειαζόσασταν παπούτσια για τρέξιμο ώστε να συμβαδίζουν με την πρόοδο προς τα εμβόλια για τον ιό COVID-19. Η ανάπτυξη των υποψηφίων εμβολίων συμβαίνει με πρωτοφανή ταχύτητα, γεγονός που καθιστά τον τυπικό διάδρομο για την ανάπτυξη νέων θεραπειών να μοιάζει με μια βόλτα στο πάρκο. Αυτός ο αγώνας έχει αυξανόμενο ανθρώπινο τίμημα και απαιτεί δράση από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην παγκόσμια υποδομή υγειονομικής περίθαλψης. Η πανδημία έχει πλέον οδηγήσει σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια θανάτους και 115 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Στις 25 Νοεμβρίου 2020 η Moderna ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια συμφωνία αγοράς εκ των προτέρων για 80 εκατομμύρια δόσεις του υποψηφίου εμβολίου mRNA-1273. Στις 11 Δεκεμβρίου, η Pfizer και η BioNTech διέρευσαν την είδηση ότι η FDA χορήγησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) για το υποψήφιο εμβόλιο BNT162b2. Στις 5 Μαρτίου 2021, οι καναδικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το εμβόλιο Johnson & Johnson το οποίο, εκτός από το εμβόλιο AstraZeneca, ανεβάζει τα εγκεκριμένα εμβόλια της χώρας σε τέσσερα. Συνολικά, τουλάχιστον επτά διαφορετικά εμβόλια έχουν κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο.

Και αυτές οι εγκρίσεις σίγουρα δεν αποτελούν τελικό σημείο για έρευνα σχετικά με το εμβόλιο και τη θεραπεία. Από τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, υπήρξαν 1.334 δοκιμές στον παγκόσμιο κλινικό αγωγό για την αντιμετώπιση της λοίμωξης SARS-CoV και τουλάχιστον 200 εμβόλια στην ανάπτυξη.

Βελτίωση της ταχύτητας και διατήρηση της ποιότητας

Μια αίσθηση επείγοντος και ριζικής αλλαγής είναι συνήθως οι πιο ισχυροί μηχανισμοί αντίδρασης για την καταπολέμηση μιας αναδυόμενης απειλής και σίγουρα αυτή η πανδημία δε διαφέρει. Η επιχειρησιακή αριστεία και η διεξαγωγή εικονικών δοκιμών συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων εμβολίων COVID-19 και ο επείγων χαρακτήρας και η σοβαρότητα της πανδημίας δεν επέτρεψαν συμβιβασμό στην ποιότητα.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο προσφέρουν επιταχυνόμενες οδούς για επιστημονικές συμβουλές και άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, τόνισαν ότι τα δεδομένα της έρευνας πρέπει να είναι επαρκή τόσο ως προς την ποσότητα όσο και ως προς την ποιότητα, ώστε να ληφθεί ένα κανονιστικό πράσινο φως.

Οι οδηγίες του FDA τον Οκτώβριο σχετικά με την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για εμβόλια για την πρόληψη της COVID-19 εξέτασαν κατά κεφαλή το ζήτημα της ποιότητας. Ένα EUA εκδίδεται μόνο εάν ο οργανισμός διαπιστώσει ότι “τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων του με βάση δεδομένα από τουλάχιστον μία καλά σχεδιασμένη δοκιμή φάσης 3 που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου με σαφή και επιτακτικό τρόπο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γερμανία: Γυρίστε σε σκληρό lockdown

Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αναστέλλουν τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λετονία: Ουρές από 30άρηδες για ένα εμβόλιο της AstraZeneca

Λετονία: Ουρές – όχι για τεστ κατά του κορωνοϊού – αλλά για το εμβόλιο της AstraZeneca σχημάτισαν από το πρωί οι 30άρηδες στη Λετονία, μετά την απόφαση των αρχών της βαλτικής χώρας να προσφέρουν το εν λόγω σκεύασμα σε όποιον το επιθυμεί, καθώς η άρνηση πολλών ηλικιωμένων να το λάβουν έχει δημιουργήσει μεγάλα αποθέματα.

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Αναστέλλεται προληπτικά η χρήση του στις ΗΠΑ

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson. Όπως έγινε γνωστό οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας ζητούν να ανασταλλεί προσωρινά η χρήση του, μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων, που εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

PIF : Δέσμευση Φιλίππου για αξιολόγηση φαρμάκων μέχρι 8 μήνες

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Κου Φιλίππου, Προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και Προέδρου του ΕΟΦ και εκπροσώπων του PhRMA Innovation Forum (PIF) την 8η Μαρτίου 2021.

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Ναι στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 30 ετών

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά από αξιολόγηση των διαθέσιμων δεδομένων, συνιστά τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού με κάθε διαθέσιμο εμβόλιο, περιλαμβανομένου και του εμβολίου AstraZeneca, στα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω.

Μειωμένες οι παρενέργειες της Covid-19 με τη λήψη φαρμάκου για την Ηπατίτιδα

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C όταν ληφθεί νωρίς, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, δήλωσε η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας.

Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να γεφυρώσει το χάσμα στον έλεγχο νεογνώνγια Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

Η πρόσφατα σχηματισμένη Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τον Διαγνωστικό Έλεγχο Νεογνών για Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, αποτελούμενη από ευρωπαϊκές οργανώσεις ασθενών, ακαδημαϊκούς και τη φαρμακευτική βιομηχανία, δημοσίευσε  την πρώτη της Λευκή Βίβλο με τίτλο «Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: διαγνώστε κατά τη γέννηση, σώστε ζωές (Spinal muscular atrophy: screen at birth, save lives)», με την οποία καλεί όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να εισάγουν έλεγχο-ρουτίνα όλων των νεογνών για νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA) έως το 2025.