Χωρίς κατηγορία

Έφηβοι ραντεβού σχέσεις: Το σύγχρονο dating στα χρόνια της εφηβείας

Έφηβοι ραντεβού σχέσεις: Το σύγχρονο dating στα χρόνια της εφηβείας

Έφηβοι ραντεβού: Είναι απολύτως φυσιολογικό για έναν έφηβο να ξεκινήσει τα ραντεβού. Δείτε πώς να προετοιμαστείτε, προετοιμάζοντας κι εκείνον μαζί.

Το παιδί σας έχει πλέον φτάσει στην εφηβεία και η προοπτική να ξεκινήσει να βγαίνει ραντεβού σας γεμίζει ανησυχία; Είναι εύκολο να φοβάστε ότι το παιδί σας θα πληγωθεί, ότι κάποιος θα προσπαθήσει να το χειραγωγήσει ή να του πονέσει η καρδιά. Αλλά όσο άβολο ή τρομακτικό μπορεί να είναι αυτό, θυμηθείτε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό, υγιές και απαραίτητο μέρος της συναισθηματικής ανάπτυξης κάθε νεαρού ενήλικα. Πώς όμως μοιάζει το ραντεβού ανάμεσα σε εφήβους αυτές τις μέρες; Η γενική ιδέα μπορεί να είναι η ίδια όπως ήταν πάντα. Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο βγαίνουν ραντεβού οι έφηβοι έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Σαφώς, η έκρηξη των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα κινητά τηλέφωνα είναι δύο από τις μεγαλύτερες επιρροές στον μεταβαλλόμενο κόσμο των εφήβων. Τα παιδιά δεν χρειάζεται καν να αφήσουν το δωμάτιό τους για να «κάνουν παρέα». Αυτό το γρήγορα μεταβαλλόμενο κοινωνικό τοπίο καθιστά πιο δύσκολο για τους γονείς να συμβαδίσουν. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες βασικές αλήθειες που κάθε γονιός πρέπει να γνωρίζει για το σκηνικό του εφηβικού dating.

Αλήθειες σχετικά με το dating στην εφηβεία

  • Είναι απολύτως φυσιολογικό: Ενώ ορισμένοι έφηβοι αρχίζουν να βγαίνουν νωρίτερα από άλλους, το ρομαντικό ενδιαφέρον είναι φυσιολογικό και υγιές κατά την εφηβεία. Μερικά παιδιά είναι πιο ανοιχτά για τα ραντεβού τους. Όμως τα περισσότερα δίνουν προσοχή και ιντριγκάρονται με την προοπτική μιας ρομαντικής ζωής, ακόμα κι αν το κρατούν για τον εαυτό τους. Το ραντεβού βοηθά τους εφήβους να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και να αναπτυχθούν συναισθηματικά.
  • Το ραντεβού δημιουργεί δεξιότητες σχέσεων: Όπως ακριβώς ξεκινάει κάθε νέα φάση της ζωής, έτσι και η είσοδος στον κόσμο των γνωριμιών είναι συναρπαστική και τρομακτική. Αυτό ισχύει τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους. Τα παιδιά θα πρέπει να εκτεθούν εκφράζοντας ρομαντικό ενδιαφέρον για κάποιον άλλον, διακινδυνεύοντας την απόρριψη. Οι νέες δεξιότητες στους τομείς της επικοινωνίας, της φροντίδας, της στοχαστικότητας, της οικειότητας και της ανεξαρτησίας έρχονται σε σύγκρουση με την αναπτυσσόμενη σεξουαλικότητα, τον περιορισμένο έλεγχο παρορμήσεων και την επιθυμία να ξεπεράσουμε τα όρια. 

  • Οι έφηβοι χρειάζονται “Την Κουβέντα”: Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον έφηβο για μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με τις σχέσεις και τα ραντεβού. Για παράδειγμα, θα πρέπει να συζητήσετε για τις προσωπικές αξίες, τις προσδοκίες και την πίεση από συνομηλίκους. Να είστε ανοιχτοί με τον έφηβο για τα πάντα γύρω από την σεξουαλική δραστηριότητα. Είναι χρήσιμο να σκιαγραφήσετε για τα παιδιά σας πώς μπορεί να είναι για αυτούς η πρόωρη γνωριμία. Πιθανώς να μοιραστείτε μερικές από τις δικές σας εμπειρίες.
  • Η ιδιωτικότητα είναι απαραίτητη: Οι γονικές σας αξίες, το επίπεδο ωριμότητας του εφήβου και η δεδομένη κατάσταση θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε πόση εξυπηρέτηση χρειάζεται ο έφηβός σας. Η ύπαρξη μιας προσεκτικής πολιτικής μπορεί να είναι απαραίτητη και υγιής σε ορισμένες περιπτώσεις. Όμως οι έφηβοι χρειάζονται επίσης μια αυξανόμενη ανεξαρτησία και την ικανότητα να κάνουν τις δικές τους επιλογές. Στόχος να προσφέρετε στον έφηβο τουλάχιστον λίγο ιδιωτικό απόρρητο. 
  • Ο έφηβος χρειάζεται καθοδήγηση: Παρόλο που δεν είναι υγιές να εμπλέκεστε στη ζωή γνωριμιών του εφήβου, μπορεί να υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστεί να παρέμβετε. Εάν ακούτε τον έφηβο να λέει κακά σχόλια ή να χρησιμοποιεί χειριστικές τακτικές, μιλήστε. Ομοίως, εάν το παιδί σας δέχεται κακή συμπεριφορά, είναι σημαντικό να παρέμβετε και να βοηθήσετε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νέους ως απάντηση στις ανακρίβειες του διαδικτύου

Ώρα για ύπνο: Tips ύπνου για όλη την οικογένεια

Βίαιες συμπεριφορές ανά ηλικία

Με μια πληθώρα καθηκόντων που συνεχίζουν να αυξάνονται, δεν είναι περίεργο που η γονεϊκή εξουθένωση είναι μια πραγματικότητα.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία: Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι αντιμετωπίζουν αναπηρία και ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί, εν μέρει λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της αύξησης του επιπολασμού των μη μεταδοτικών ασθενειών.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καθιερώσει την Ένωση Ασθενών Ελλάδας ως Κοινωνικό Εταίρο

Μητσοτάκης: «Το βασικό μήνυμα είναι ότι τα συμφέροντά μας είναι ευθυγραμμισμένα με την έννοια ότι ο ασθενής, ο πολίτης, πρέπει να είναι στο επίκεντρο σύγχρονων πολιτικών υγείας», είπε ο Πρωθυπουργός. «Σκοπός μας είναι να θεσμοθετήσουμε την Ένωση Ελλήνων Ασθενών ως επίσημο Κοινωνικό Εταίρο της πολιτείας σε θέματα υγείας. Θέλουμε ευαισθητοποιημένους ασθενείς, οι οποίοι να μπορούν να έχουν τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα που τους αφορούν», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι τα διδάγματα από την πανδημία μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα για τη ριζική βελτίωση του ΕΣΥ, με τη βοήθεια των ίδιων των ασθενών.

Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία ξεκινά σήμερα να μεταφέρει ασθενείς Covid στην εντατική

Γερμανία κορωνοϊός: Επικαλούμενος την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είπε ότι οι επαφές μεταξύ των ανθρώπων πρέπει να μειωθούν δραστικά για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Η κατάσταση είναι δραματικά σοβαρή, πιο σοβαρή από ό,τι ήταν σε οποιοδήποτε σημείο της πανδημίας.

Χαμηλότερη ποιότητα υγείας οστών για τους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου

Ηλεκτρονικό τσιγάρο υγεία οστών: Σε μια νέα μελέτη σε πάνω από 5.500 ενήλικες χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων από όλες τις ηλικιακές ομάδες, η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου συσχετίστηκε με υψηλότερο επιπολασμό καταγμάτων ευθραυστότητας.

Ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος μειώνει τους θάνατους από Καρκίνο του Πνεύμονα κατά 25%, σύμφωνα με μελέτη

Καρκίνος του Πνεύμονα: Η βιωσιμότητα για τον καρκίνο του πνεύμονα φθάνει στους 9 στους 10 αν διαγνωστούν εγκαίρως, ενώ αντιθέτως αν η διάγνωση καθυστερήσει (στάδιο ΙV) η επιβίωση είναι 1 στους 10, σύμφωνα με την κα. Έλενα Λινάρδου, Παθολόγο Ογκολόγο,  Mέλος Δ.Σ. FairLife LCC και Δ/ντρια Δ΄ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής EΣΟΟ.

Η Γη της Ελιάς 10/11: Τι θα παρακολουθήσουμε στο επεισόδιο της Τετάρτης

Η Γη της Ελιάς 10/11: Το κουτσομπολιό ότι η Ιουλία έδωσε άλλοθι στον Στάθη, αρχίζει να διαρρέει στην Αρεόπολη και η Ιουλία δεν ξέρει αν πρέπει να τα παραδεχτεί επισήμως ή να τα θεωρήσει ανυπόστατα.

Σε fast food των ΗΠΑ εντοπίστηκαν ανησυχητικές ποσότητες φθαλικών ενώσεων

Fast food φθαλικές ενώσεις: Μετά από ανάλυση των συστατικών σε τρόφιμα μεγάλων αλυσίδων fast food στις ΗΠΑ, εντοπίστηκαν φθαλικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσει το πλαστικό.