Top News

Η υδρογέλη αποτελεσματική για φθορές στην αρθρίτιδα

Η υδρογέλη αποτελεσματική για φθορές στην αρθρίτιδα

Οι εκρήξεις αρθρίτιδας – η απρόβλεπτη και συχνά ξαφνική επιδείνωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας – μπορεί να είναι εξουθενωτικές. Αυτά τα επεισόδια μπορούν να κάνουν τη διαχείριση της φλεγμονώδους αρθρίτιδας, η οποία περιλαμβάνει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και την ψωριασική αρθρίτιδα, προκλητική για τους ασθενείς και τους γιατρούς.

Ωστόσο, οι ερευνητές στο Brigham έχουν διαπιστώσει ότι οι φωτοβολίδες μπορεί επίσης να αποτελούν σημαντική ευκαιρία για τη βελτίωση των θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς. Σε πειράματα που διεξήχθησαν στο εργαστήριο, οι βιοκινητές της BWH έχουν αναπτύξει μια υδρογέλη – ένα μαλακό, εύκαμπτο υλικό που μπορεί να φορτωθεί με φάρμακα αρθρίτιδας και να εγχυθεί τοπικά σε φλεγμονώδη άρθρωση.

Αντί να παραδίδει το φάρμακο συνεχώς με σταθερό ρυθμό, η υδρογέλη έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στην αυξημένη δραστηριότητα της νόσου κατά τη διάρκεια των φλεγμονών, απελευθερώνοντας το φάρμακο όταν τα συμπτώματα επιδεινώνονται. Η ομάδα  Nature Communications και οι ερευνητές εργάζονται για τα επόμενα βήματα για να φέρουν την τεχνολογία τους πιο κοντά στην κλινική.

“Η αρθρίτιδα αντιπροσωπεύει μια τεράστια κλινική ανάγκη”, δήλωσε ο συν-ανώτερος συγγραφέας Jeff Karp, PhD, βιοϊατρικής και κύριος ερευνητής στο BWH. “Αν και έχουν αναπτυχθεί νέες θεραπευτικές μέθοδοι, πολλοί έχουν συστηματικές, τοξικές επιδράσεις. Θέλαμε να σχεδιάσουμε ένα σύστημα χορήγησης που θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό, να παραδίδει φάρμακα τοπικά και να απελευθερώνει φάρμακα σε απόκριση φλεγμονής”.

Η νεοδημιουργηθείσα υδρογέλη ανταποκρινόμενη σε φωτοευαισθησία είναι κατασκευασμένη από μονοστεατική τριγλυκερόλη (TG-18), μία ένωση από τον κατάλογο των “γενικώς αναγνωρισμένων ως ασφαλών” ενώσεων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων. Το TG-18 είναι ένα μόριο ικανό να αυτο-συναρμολογείται, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σχηματίσει μια δομή τύπου γέλης που περιλαμβάνει ίνες. Αυτή η δομή μπορεί εύκολα να εγχυθεί ως εναιώρημα. Σε αυτή τη μελέτη, το υδροπηκτώδες TG-18 φορτώθηκε με ακετονίδιο τριαμκινολόνης (ΤΑ) που χρησιμοποιήθηκε εδώ ως μοντέλο φαρμάκου, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να φορτωθεί με πολλά άλλα είδη αντιφλεγμονωδών ενώσεων.

“Η υδρογέλη έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε η απελευθέρωση του φαρμάκου να προκαλείται από τη δράση συγκεκριμένων ενζύμων που σχετίζονται με την αρθρίτιδα που αυξάνονται κατά τη διάρκεια των φωτοβολίδων.Για τον έλεγχο της υδρογέλης TG-18, εκθέσαμε το πήκτωμα σε διάφορα διαφορετικά περιβάλλοντα που μιμούνται καταστάσεις αρθριτικών αρθρώσεων , “δήλωσε ο Nitin Joshi, συν-πρώτος συγγραφέας για το έργο ενός εκπαιδευτή ιατρικής στο BWH.

Όταν η γέλη επωάστηκε σε αρθρικό υγρό από μια υγιή ανθρώπινη άρθρωση, η απελευθέρωση του φαρμάκου ήταν ελάχιστη, αλλά όταν επωάστηκε σε αρθρικό υγρό από έναν ασθενή με ρευματοειδή αρθρίτιδα , το φάρμακο απελευθερώθηκε εύκολα από την υδρογέλη. Είναι σημαντικό ότι η παροχή φαρμάκου δεν εξαντλήθηκε σε μια ακίδα του αρθρικού υγρού – αντ ‘αυτού, θα μπορούσε να απελευθερωθεί σε απόκριση πολλαπλών αιχμών με την πάροδο του χρόνου. Η ομάδα εξέτασε επίσης τις επιδράσεις της υδρογέλης στα κύτταρα από τους χόνδρους και τους αρθρώσεις, διαπιστώνοντας ότι φαίνεται να είναι ασφαλής.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μαχαίρι του Σαλμάν Ρούσντι έρχεται 33 χρόνια μετά τον φετφά που εξέδωσε το Ιράν για τη ζωή του

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος που ήταν εκτός ελέγχου στην ατμόσφαιρα και σε φθίνουσα τροχιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της εγκατάστασης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνομπίλ, εγείροντας ανησυχίες για ραδιενεργές επιπτώσεις στην Ευρώπη.

«Το θερμικό φορτίο της δεξαμενής αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου και ο όγκος του νερού ψύξης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ επαρκούν για την αποτελεσματική απομάκρυνση της θερμότητας χωρίς την ανάγκη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας σε δήλωση.

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

“Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται”, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]