Greek English French German Italian
vlotzos-9.jpg
Pin It
Της Νικολέτας Ντάμπου 

Για το όραμα της Merck στη διάρκεια των 350 χρόνων ζωής της, τη διαδρομή της εταιρίας, την ελληνική της εκδοχή, τους στόχους, τη στρατηγική αλλά και την ανεξάντλητη - όπως είπε - περιέργεια των στελεχών της που μετατρέπεται σε κίνητρο για εξέλιξη, μίλησε ο  Προέδρος και Διευθύνων Συμβούλος της Merck Ελλάδος,  Ιωάννης Βλόντζος με αφορμή τα 350ά γενέθλια της "μαμάς" εταιρίας,  χθές  Παρασκευή το βράδυ στο  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Να σημειώσουμε ότι στις 4 Μαίου 2018 γιόρτασε τα γενέθλια η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Merck, όπως έχει γράψει το www.healthweb.gr ,( διαβάστε εδώ ) στα κεντρικά γραφεία στο Darmstadt.

Ένα φαρμακείο που με εξέλιξη και μεγάλη προσπάθεια θα χρειαζόταν 160 χρόνια περίπου για να μετατραπεί σε βιομηχανική επιχείρηση βασισμένη στην έρευνα από τον Emanuel Merck το 1827.   Από την έδρα της στην Ευρώπη η Merck συνάπτει επιχειρηματικές συμφωνίες μέχρι το 1879 βρίσκεται και στις 5 ηπείρους. Το 1904 ολόκληρο το εργοστάσιο μεταφέρεται στην σημερινή τοποθεσία και από εκεί λειτουργεί μέχρι σήμερα. Το 1971 σηματοδοτεί για εμάς μια σημαντική χρονιά, καθώς ιδρύεται ξεκινά η Merck Ελλάδας.

[caption id="attachment_116664" align="alignnone" width="404"] O  Προέδρος και Διευθύνων Συμβούλος της Merck Ελλάδος,  Ιωάννης Βλόντζος.[/caption]

Είναι τότε που αρχίζουμε να γνωρίζουμε όλους εσάς, να χτίζουμε σχέσεις και να προσφέρουμε στους Έλληνες ασθενείς, στους πελάτες μας και στην ελληνική κοινωνία, τόνισε ο  Προέδρος και Διευθύνων Συμβούλος της Merck Ελλάδος. Μια σειρά από μεγάλες εξαγορές ακολουθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2007 η Merck εξαγοράζει τη Serono – μια από τις πιο σημαντικές εταιρίες βιοτεχνολογίας-, το 2010 αγοράσαμε την Ilithor μια εταιρεία ηγέτη στις βιο- επιστήμες, το 2014 την  AZ Electronics εδραιώνοντας  τη θέση μας στον τομέα των βιοεπιστημών και η τελευταία εξαγορά το 2015 της Sigma Αldrich.

Σπουδαίες συνεργασίες που μας φέρνουν καθημερινά πιο κοντά στο στόχο μας ως εταιρία, η οποία έχει συμβάλλει στην πρόοδο της επιστήμης, όπως την γνωρίζουμε. Είμαστε σε θέση να αναλογιστούμε με υπερηφάνεια όλα όσα έχουμε καταφέρει. Είμαστε βέβαιοι για την πορεία που ακολουθούμε, προκειμένου να ωφελήσουμε πρώτα τους ασθενείς και τους πελάτες μας. Είμαστε πιστοί στις ρίζες μας, στην επιστήμη, προάγουμε την τεχνολογία για τη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις.

Εστιάζουμε, είπε, ο κ. Βλότζος ,  σε σημαντικές θεραπευτικές κατηγορίες στον τομέα της υγείας. Στη νευρολογία, στην ανοσολογία, στην ογκολογία, στην ανοσο- ογκολογία, υπογονιμότητα, καρδιαγγειακά, ενδοκρινολογία σημαντικά σκευάσματα της Merck δίνουν χαρά στους ασθενείς γιατί μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή όσο μπορούμε. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό. Παράλληλα, επενδύουμε σε τομείς του μέλλοντος παράγοντας έρευνα και εξελίσσοντας της βιοτεχνολογική παραγωγή στον τομέα των βιοεπιστημών.  Συνεργαζόμαστε με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και προσφέρουμε προϊόντα τεχνολογίας αιχμής και κορυφαίες λύσεις στην έρευνα και την παραγωγή χημικών και βιολογικών προϊόντων . Τα προϊόντα της Merck βρίσκονται σε όλα τα ερευνητικά εργαστήρια επιταχύνοντας την έρευνα και την πρόσβαση στην υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.Σήμερα διαθέτουμε σαν εταιρία περισσότερους από 300.000 κωδικούς προϊόντων τους οποίους χρησιμοποιεί ο τομέας των βιοεπιστημών. Διακρινόμαστε και στον τομέα των υλικών υψηλής απόδοσης όπου η Merck παραμένει για πολλά χρόνια ο απόλυτος παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των υγρών κρυστάλλων. Εμείς εδώ είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το παγκόσμιο εταιρικό μας σύνθημα: όλοι μαζί σας ένας για τους ασθενείς. Για να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή των ασθενών. Φέτος αυτό το σύνθημα – το οποίο βιώνουμε καθημερινά όλοι μας - ενώνεται με ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα: η ανεξάντλητη περιέργεια είναι αυτή η κινητήρια δύναμη που την έφτασε εδώ που είναι σήμερα.

Σας καλούμε να φανταστείτε τα επόμενα 350 χρόνια!

Είμαστε η παλαιότερη φαρμακευτική εταιρία στον κόσμο. Είμαστε περήφανοι για τη συνεισφορά και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Είμαστε περίεργοι για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Σήμερα, γιορτάζουμε ένα σημαντικό ορόσημο στην επιστημονική μας περιέργεια. Και το ορόσημο αυτό μας οδηγεί στην ανθρώπινη πρόοδο για τα επόμενα 350 χρόνια.Πράξεις αγάπης

Στο πλαίσιο του  εορτασμού των 350 χρόνων όλοι οι συνάδελφοι συμμετείχαν σε ένα ψηφιακό ταξίδι στο χρόνο. Με αγάπη για το συνάνθρωπο και με διάθεση για κοινωνική προσφορά, αποφασίσαμε να προσφέρουμε 3.500 γεύματα σε μαθητές της Αττικής. Στοχεύουμε στην καταπολέμηση της ανασφάλειας και την προαγωγή της υγείας των μαθητών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2007 σε συνεργασία με τον ΠΟΥ έχει αναλάβει να εξαφανίσει μια ασθένεια που λέγεται σχιστοσομίαση στην Αφρική. Και θα διαθέσει ό,τι ποσότητα φαρμάκων χρειάζεται ώστε η πάθηση αυτή να αποτελέσει παρελθόν.
Pin It

Cook name