Tεχνολογία

ΗΠΑ: Η καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης απαιτεί πολύπλευρη προσέγγιση

ΗΠΑ: Η καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης απαιτεί πολύπλευρη προσέγγιση

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκίνησε μια πολυεθνική πρωτοβουλία το 2022 με τη Δανία, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία για να «… ευθυγραμμίσει τις χώρες, τους διεθνείς οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών για να ιεραρχήσουν καλύτερα, να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη μάστιγα της έμφυλης βίας που διευκολύνεται από την τεχνολογία, ανέφερε η ανακοίνωση τύπου του Λευκού Οίκου.

ΗΠΑ: Η πλειοψηφία των νεότερων ενηλίκων και περίπου τέσσερις στους δέκα ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν βιώσει διαδικτυακή παρενόχληση Ο νόμος για τη βία κατά των γυναικών, τον οποίο ενέκρινε εκ νέου ο Πρόεδρος Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να οδηγήσει σε σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση της διαδικτυακής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής καταδίωξης και της μη συναινετικής διανομής σεξουαλικών εικόνων, αλλά οι ηγέτες θα πρέπει να διερευνήσουν πρόσθετες ευκαιρίες για να μειώσουν τις πιθανότητες κακοποίησης διαδικτυακών σχέσεων στην πρώτη θέση μέσω της προληπτικής εκπαίδευσης, αντί να παρέχουν απλώς επανόρθωση για τα θύματα, σύμφωνα με το One Love. «Ενώ είναι έγκλημα να κατεβάζεις το παντελόνι σου στους δρόμους – πλημμέλημα κατηγορίας Β, που τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση – τίποτα δεν εμπόδιζε κανέναν από το να εκτεθεί στα DM, στα κείμενά σου ή ακόμα και μέσω του AirDrop, μια ανησυχητική τάση, ” είπε ο Μπάμπλ.

Το 2018, μια αντιπροσωπευτική μελέτη των χρηστών του διαπίστωσε ότι μία στις τρεις γυναίκες ανέφερε ότι λάμβανε αυτόκλητες πρόστυχες φωτογραφίες, γνωστές ως cyberflashing, με το 96% να μην τις λαμβάνει, σύμφωνα με τον ιστότοπό τους.

Έτσι, η εφαρμογή γνωριμιών άρχισε να λειτουργεί.

Το 2018, ξεκίνησαν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Private Detector για να θολώνει αυτόματα τις γυμνές εικόνες, ώστε ο παραλήπτης να μπορεί να αποφασίζει πρώτα αν θέλει να τις δει, ανέφερε ο Bumble στον ιστότοπό του. Στη συνέχεια, η ηγετική ομάδα εργάστηκε στην πολιτεία καταγωγής της, το Τέξας, για να εγκρίνει τελικά το House Bill 2789, το οποίο έγινε νόμος την 1η Σεπτεμβρίου 2019, για να καταστήσει την ηλεκτρονική μετάδοση σεξουαλικά ακατάλληλου υλικού πλημμέλημα Κατηγορίας Γ στο Τέξας όταν ο παραλήπτης δεν έχει συναινέσει, σύμφωνα με τον Bumble.

«Τα εγκλήματα που γίνονται στο Διαδίκτυο είναι μόνο η αρχή ενός επικίνδυνου κύκλου κακοποίησης και παρενόχλησης», δήλωσε ο Payton Iheme, επικεφαλής δημόσιας πολιτικής του Bumble για την Αμερική, και ο Christian Nunes, πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης για τις Γυναίκες. Τώρα υποστηρίζουν κάθε πολιτεία να ποινικοποιήσει το cyberflashing, χρησιμοποιώντας τη νομοθεσία του Τέξας ως πρότυπο, αναφέρει η Marie Claire.

Και λειτουργεί: Παρόμοια νομοσχέδια έχουν εισαχθεί στη Νέα Υόρκη, το Ουισκόνσιν και την Καλιφόρνια.

Στη Βιρτζίνια, η Γενική Συνέλευση της πολιτείας ψήφισε πρόσφατα ομόφωνα ένα νομοσχέδιο που θα καθιστούσε την αποστολή σεξουαλικών φωτογραφιών χωρίς συναίνεση ως αστική παράβαση και περιμένει τον κυβερνήτη για την υπογραφή του, σύμφωνα με τη Marie Claire.

Η πλειονότητα των νεότερων ενηλίκων και περίπου τέσσερις στους δέκα ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν βιώσει διαδικτυακή παρενόχληση, η οποία ορίζεται ως προσβλητική παρενόχληση, σκόπιμη ντροπή κάποιου, καταδίωξη, απειλές ότι κάποιος θα βλάψει τον αποδέκτη και σεξουαλική ή συνεχή παρενόχληση, σύμφωνα με την Pew Research. Κέντρο. «Για τόσα χρόνια, η ενδοοικογενειακή βία αντιμετωπίζεται ως κάτι μέσα στην οικογένεια ή στο σπίτι, αλλά γνωρίζουμε ότι τα σπίτια μας είναι τα δομικά στοιχεία των κοινοτήτων μας.

Τα προβλήματα σε αυτά δεν πρέπει να αγνοούνται ως προσωπικά επειδή οι επιπτώσεις τους στην κοινότητά μας και στην κοινωνία μας είναι εκτεταμένες», δήλωσε η Katie Hood, διευθύνουσα σύμβουλος του One Love Foundation.

Ο Χουντ είπε στο Fox News ότι ξεκινά από τη νεολαία μας: «Είναι σημαντικό να κάνετε ανοιχτές και σαφείς συζητήσεις με τα παιδιά σας σχετικά με το γεγονός ότι είναι πιο πιθανό από κάποιο σημείο να τους στείλει κάποιος ή να τους ζητήσει να στείλουν σεξουαλικές εικόνες στο διαδίκτυο.” Σημειώνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύονται από την κατάχρηση σχέσεων γνωρίζοντας τα 10 σημάδια των ανθυγιεινών σχέσεων.

Αυτά περιλαμβάνουν: την ένταση, όπως όταν κάποιος στέλνει μηνύματα ή επικοινωνεί ακατάπαυστα με τον σύντροφό του μέσω Facetime, την κτητικότητα, όπως όταν οι άνθρωποι παρακολουθούν τις συμπεριφορές των συντρόφων τους στο Διαδίκτυο, όπου “διαχειρίζονται μικροσκοπικά τη διαδικτυακή δραστηριότητα του σημαντικού άλλου τους – υπαγορεύοντας με ποιον μπορούν να γίνουν φίλοι, ποιες φωτογραφίες μπορούν να δημοσιεύουν κ.λπ.».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκίνησε μια πολυεθνική πρωτοβουλία το 2022 με τη Δανία, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία για να «… ευθυγραμμίσει τις χώρες, τους διεθνείς οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών για να ιεραρχήσουν καλύτερα, να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη μάστιγα της έμφυλης βίας που διευκολύνεται από την τεχνολογία, ανέφερε η ανακοίνωση τύπου του Λευκού Οίκου. Όσο περισσότερο οι γονείς προετοιμάζουν τα παιδιά τους ότι θα μπορούσε να συμβεί η αποστολή ξεκάθαρων φωτογραφιών και να έχουν ανοιχτό διάλογο μαζί τους, τόσο περισσότεροι γονείς μπορούν να βοηθήσουν «… να αποφύγουν το ένστικτο να το κρατήσουν κρυφό ή να ντρέπονται», πρόσθεσε ο Χουντ. “Ο κόσμος, και κατ’ επέκταση το Διαδίκτυο, δεν είναι ασφαλής για τις γυναίκες, αλλά είναι χειρότερο για όσες ζουν σε διασταυρώσεις ταυτότητας.

Καθώς περνάμε περισσότερο χρόνο από ποτέ στο διαδίκτυο, πρέπει να δράσουμε για να προστατεύσουμε τους πιο περιθωριοποιημένους και ευάλωτους από βία», είπαν οι Iheme και Nunes.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

UNICEF: Έρευνα για την διαδικτυακή παρενόχληση σε νέους

Τα χαρακτηριστικά του παιδόφιλου

Το Sexting δημιουργεί ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά στους μαθητές

Κίνδυνο κλοπής προσωπικών δεδομένων από free WiFi;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Μοντέλα προβλέπουν τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με πτώση ενοίκων γηροκομείων

"Αυτά τα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ερευνητές και κλινικούς ιατρούς για τον ακριβή προσδιορισμό του κινδύνου των ασθενών για τραυματισμούς που σχετίζονται με πτώση, χρησιμοποιώντας δεδομένα κλινικής αξιολόγησης που συλλέγονται συνήθως", έγραψαν οι συγγραφείς. "Στα γηροκομεία, τα μοντέλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη στόχευση προληπτικών στρατηγικών".

Αλγόριθμος σε πιθανές θεραπείες για την covid-19 και για μελλοντικές πανδημίες

Οι ερευνητές είναι μέλη μιας διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ανοσολόγους, βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες δεδομένων, θεωρητικούς παιγνίων, γενετιστές, μαθηματικούς και γιατρούς, που επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της Covid-19.

H Microsoft ανακοίνωσε σημαντική ενημέρωση στα Windows 11

– ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών iPhone για συνδεσιμότητα, με την εισαγωγή του Phone Link για iOS. Με το Phone Link για iOS, οι χρήστες δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσουν μήπως χάσουν μια σημαντική κλήση ή ένα μήνυμα, ενώ συγκεντρώνονται στο Windows 11 PC τους.

Μοντέλο μηχανικής μάθησης επικεντρώνεται σε άρθρα ειδήσεων για να προβλέψει τα κρούσματα της επισιτιστικής κρίσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαπίστωσαν επίσης ότι η συμπλήρωση των παραδοσιακών προγνωστικών μετρήσεων με ειδησεογραφική κάλυψη βελτίωσε περαιτέρω την ακρίβεια των προβλέψεων για την επισιτιστική κρίση, γεγονός που υποδηλώνει την αξία των "υβριδικών" μοντέλων. Οι ερευνητές βλέπουν, επίσης, πιθανές ευρύτερες χρήσεις για το έργο τους.