Tεχνολογία

ΗΠΑ: Η καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης απαιτεί πολύπλευρη προσέγγιση

ΗΠΑ: Η καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης απαιτεί πολύπλευρη προσέγγιση

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκίνησε μια πολυεθνική πρωτοβουλία το 2022 με τη Δανία, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία για να «… ευθυγραμμίσει τις χώρες, τους διεθνείς οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών για να ιεραρχήσουν καλύτερα, να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη μάστιγα της έμφυλης βίας που διευκολύνεται από την τεχνολογία, ανέφερε η ανακοίνωση τύπου του Λευκού Οίκου.

ΗΠΑ: Η πλειοψηφία των νεότερων ενηλίκων και περίπου τέσσερις στους δέκα ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν βιώσει διαδικτυακή παρενόχληση Ο νόμος για τη βία κατά των γυναικών, τον οποίο ενέκρινε εκ νέου ο Πρόεδρος Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να οδηγήσει σε σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση της διαδικτυακής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής καταδίωξης και της μη συναινετικής διανομής σεξουαλικών εικόνων, αλλά οι ηγέτες θα πρέπει να διερευνήσουν πρόσθετες ευκαιρίες για να μειώσουν τις πιθανότητες κακοποίησης διαδικτυακών σχέσεων στην πρώτη θέση μέσω της προληπτικής εκπαίδευσης, αντί να παρέχουν απλώς επανόρθωση για τα θύματα, σύμφωνα με το One Love. «Ενώ είναι έγκλημα να κατεβάζεις το παντελόνι σου στους δρόμους – πλημμέλημα κατηγορίας Β, που τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση – τίποτα δεν εμπόδιζε κανέναν από το να εκτεθεί στα DM, στα κείμενά σου ή ακόμα και μέσω του AirDrop, μια ανησυχητική τάση, ” είπε ο Μπάμπλ.

Το 2018, μια αντιπροσωπευτική μελέτη των χρηστών του διαπίστωσε ότι μία στις τρεις γυναίκες ανέφερε ότι λάμβανε αυτόκλητες πρόστυχες φωτογραφίες, γνωστές ως cyberflashing, με το 96% να μην τις λαμβάνει, σύμφωνα με τον ιστότοπό τους.

Έτσι, η εφαρμογή γνωριμιών άρχισε να λειτουργεί.

Το 2018, ξεκίνησαν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Private Detector για να θολώνει αυτόματα τις γυμνές εικόνες, ώστε ο παραλήπτης να μπορεί να αποφασίζει πρώτα αν θέλει να τις δει, ανέφερε ο Bumble στον ιστότοπό του. Στη συνέχεια, η ηγετική ομάδα εργάστηκε στην πολιτεία καταγωγής της, το Τέξας, για να εγκρίνει τελικά το House Bill 2789, το οποίο έγινε νόμος την 1η Σεπτεμβρίου 2019, για να καταστήσει την ηλεκτρονική μετάδοση σεξουαλικά ακατάλληλου υλικού πλημμέλημα Κατηγορίας Γ στο Τέξας όταν ο παραλήπτης δεν έχει συναινέσει, σύμφωνα με τον Bumble.

«Τα εγκλήματα που γίνονται στο Διαδίκτυο είναι μόνο η αρχή ενός επικίνδυνου κύκλου κακοποίησης και παρενόχλησης», δήλωσε ο Payton Iheme, επικεφαλής δημόσιας πολιτικής του Bumble για την Αμερική, και ο Christian Nunes, πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης για τις Γυναίκες. Τώρα υποστηρίζουν κάθε πολιτεία να ποινικοποιήσει το cyberflashing, χρησιμοποιώντας τη νομοθεσία του Τέξας ως πρότυπο, αναφέρει η Marie Claire.

Και λειτουργεί: Παρόμοια νομοσχέδια έχουν εισαχθεί στη Νέα Υόρκη, το Ουισκόνσιν και την Καλιφόρνια.

Στη Βιρτζίνια, η Γενική Συνέλευση της πολιτείας ψήφισε πρόσφατα ομόφωνα ένα νομοσχέδιο που θα καθιστούσε την αποστολή σεξουαλικών φωτογραφιών χωρίς συναίνεση ως αστική παράβαση και περιμένει τον κυβερνήτη για την υπογραφή του, σύμφωνα με τη Marie Claire.

Η πλειονότητα των νεότερων ενηλίκων και περίπου τέσσερις στους δέκα ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν βιώσει διαδικτυακή παρενόχληση, η οποία ορίζεται ως προσβλητική παρενόχληση, σκόπιμη ντροπή κάποιου, καταδίωξη, απειλές ότι κάποιος θα βλάψει τον αποδέκτη και σεξουαλική ή συνεχή παρενόχληση, σύμφωνα με την Pew Research. Κέντρο. «Για τόσα χρόνια, η ενδοοικογενειακή βία αντιμετωπίζεται ως κάτι μέσα στην οικογένεια ή στο σπίτι, αλλά γνωρίζουμε ότι τα σπίτια μας είναι τα δομικά στοιχεία των κοινοτήτων μας.

Τα προβλήματα σε αυτά δεν πρέπει να αγνοούνται ως προσωπικά επειδή οι επιπτώσεις τους στην κοινότητά μας και στην κοινωνία μας είναι εκτεταμένες», δήλωσε η Katie Hood, διευθύνουσα σύμβουλος του One Love Foundation.

Ο Χουντ είπε στο Fox News ότι ξεκινά από τη νεολαία μας: «Είναι σημαντικό να κάνετε ανοιχτές και σαφείς συζητήσεις με τα παιδιά σας σχετικά με το γεγονός ότι είναι πιο πιθανό από κάποιο σημείο να τους στείλει κάποιος ή να τους ζητήσει να στείλουν σεξουαλικές εικόνες στο διαδίκτυο.” Σημειώνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύονται από την κατάχρηση σχέσεων γνωρίζοντας τα 10 σημάδια των ανθυγιεινών σχέσεων.

Αυτά περιλαμβάνουν: την ένταση, όπως όταν κάποιος στέλνει μηνύματα ή επικοινωνεί ακατάπαυστα με τον σύντροφό του μέσω Facetime, την κτητικότητα, όπως όταν οι άνθρωποι παρακολουθούν τις συμπεριφορές των συντρόφων τους στο Διαδίκτυο, όπου “διαχειρίζονται μικροσκοπικά τη διαδικτυακή δραστηριότητα του σημαντικού άλλου τους – υπαγορεύοντας με ποιον μπορούν να γίνουν φίλοι, ποιες φωτογραφίες μπορούν να δημοσιεύουν κ.λπ.».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκίνησε μια πολυεθνική πρωτοβουλία το 2022 με τη Δανία, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία για να «… ευθυγραμμίσει τις χώρες, τους διεθνείς οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών για να ιεραρχήσουν καλύτερα, να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη μάστιγα της έμφυλης βίας που διευκολύνεται από την τεχνολογία, ανέφερε η ανακοίνωση τύπου του Λευκού Οίκου. Όσο περισσότερο οι γονείς προετοιμάζουν τα παιδιά τους ότι θα μπορούσε να συμβεί η αποστολή ξεκάθαρων φωτογραφιών και να έχουν ανοιχτό διάλογο μαζί τους, τόσο περισσότεροι γονείς μπορούν να βοηθήσουν «… να αποφύγουν το ένστικτο να το κρατήσουν κρυφό ή να ντρέπονται», πρόσθεσε ο Χουντ. “Ο κόσμος, και κατ’ επέκταση το Διαδίκτυο, δεν είναι ασφαλής για τις γυναίκες, αλλά είναι χειρότερο για όσες ζουν σε διασταυρώσεις ταυτότητας.

Καθώς περνάμε περισσότερο χρόνο από ποτέ στο διαδίκτυο, πρέπει να δράσουμε για να προστατεύσουμε τους πιο περιθωριοποιημένους και ευάλωτους από βία», είπαν οι Iheme και Nunes.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

UNICEF: Έρευνα για την διαδικτυακή παρενόχληση σε νέους

Τα χαρακτηριστικά του παιδόφιλου

Το Sexting δημιουργεί ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά στους μαθητές

Κίνδυνο κλοπής προσωπικών δεδομένων από free WiFi;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eρευνητές ανέπτυξαν αισθητήρα που βοηθάει τη μηχανή να εξακριβώσει την ταυτότητα των ατόμων μέσω της αναπνοής

Η ομάδα εξέτασε δείγματα αναπνοής από έξι άτομα και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο δείγμα 20 ατόμων. Τα ευρήματα αποκάλυψαν σταθερά ότι μπορούσαν να προσδιορίσουν το άτομο με μέση ακρίβεια λίγο κάτω από το 98% και στις δύο ομάδες δειγμάτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Εκτός από την παροχή μιας εικόνας για τις γεωγραφικές περιοχές ανησυχίας, το SocialCatfish.com έχει παράσχει στο Digital Journal σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και δραστηριότητες που θα πρέπει να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Start-up: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα λειτουργεί παρακολουθώντας όλα τα σχόλια των ασθενών που αφήνονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες αναθεώρησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας έναν επαναστατικό νέο τρόπο αξιολόγησης της εμπειρίας φροντίδας των ασθενών.

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με την υπογραφή Ελλήνων ερευνητών

Αυτή η σκόνη έχει χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής (>5 έτη), έχει λάβει πιστοποίηση ISO και ενεργοποιείται ακόμη και με την επίδραση του φωτός εσωτερικών χώρων (λάμπες αλογόνου, LED, πυρακτώσεως κλπ). Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός τεχνικός για την εφαρμογή της.

Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Το LectroFan Classic (SoundofSleep.com) προσφέρει 20 μοναδικούς ψηφιακούς ήχους για την κάλυψη των θορύβων, συμπεριλαμβανομένων 10 διαφορετικών ήχων ηλεκτρικού ανεμιστήρα και 10 παραλλαγών καθαρού λευκού θορύβου (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του ροζ και του καφέ θορύβου).

Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέα τεχνολογία μειώνει την πιθανότητα βλάβης των νεύρων από λάθη του χειρουργού

Καθώς τα πλουρονικά έχουν ήδη έγκριση από τον FDA, θα υποβληθεί φάκελος ταχείας έγκρισης για τη νέα τεχνολογία, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Οργανισμού, οι οποίες επιτρέπουν κλινικές μελέτες φάσης Ι με ασφαλείς μικροδόσεις πιθανών υποψηφίων φαρμάκων, ταχύτερα από ό,τι συνήθως.