Παιδιά

Το Sexting δημιουργεί ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά στους μαθητές

Το Sexting δημιουργεί ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά στους μαθητές

Sexting κάνει ένας στους επτά μαθητές γυμνασίου στο Λος Άντζελες, δηλάδη έχει στείλει έστω και μία φορά κάποιο μήνυμα ή φωτογραφία σεξουαλικού περιεχομένου και το πιθανότερο είναι να υιοθετήσει ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, σύμφωνα με μελέτη που βασίζεται σε δημοσκόπηση του 2011.

Συγκεκριμένα, η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics, συμπεραίνει ότι οι έφηβοι στο Λος Άντζελες που είχαν στείλει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου είχαν επταπλάσιες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά δραστήριοι σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν στείλει ποτέ.

«Αυτό που πραγματικά θελήσαμε να μάθουμε είναι αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην αποστολή τέτοιων μηνυμάτων και την παρακινδυνευμένη σωματική συμπεριφορά. Και η απάντηση είναι πολύ έντονα ‘ναι’», σχολιάζει ο Δρ Έρικ Ράις, ερευνητής κοινωνικών δικτύων στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και επικεφαλής της έρευνας.

Στις αρχές του καλοκαιριού μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα μαθητών Γυμνασίου στο Χιούστον του Τέξας διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις εφήβους είχε στείλει γυμνή του φωτογραφία με μήνυμα από το κινητό του ή με email και ότι οι μαθητές αυτοί είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν ριψοκίνδυνο σεξ. Τα πορίσματα του Δρ Ράις βασίζονται στις απαντήσεις 1.839 μαθητών σε Γυμνάσια του Λος Άντζελες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Λατινο-αμερικανοί. Τα τρία τέταρτα από αυτούς κατείχαν κινητό το οποίο χρησιμοποιούσαν συστηματικά.

Σε έρευνα που χρηματοδότησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, λίγο μεγαλύτερο ποσοστό του 40% των εφήβων που έχουν κινητό τηλέφωνο είπαν ότι έχουν ήδη κάνει σεξ, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα από αυτούς χρησιμοποίησαν προφυλακτικό την τελευταία φορά.Ο Δρ Ράις σχολιάζει ότι το ποσοστό των εφήβων που έχουν στείλει τέτοιου είδους μηνύματα ίσως είναι λίγο μεγαλύτερο στο Χιούστον σε σχέση με το Λος Άντζελες λόγω των δημογραφικών διαφορών που υπάρχουν, αλλά ότι γενικώς οι δύο μελέτες συμφωνούν.

«Κάπου στη μέση προφανώς βρίσκεται η πραγματικότητα του τί συμβαίνει σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Τζεφ Τεμπλ, ψυχολόγος και ερευνητής σε θέματα γυναικείας υγείας στο ιατρικό παράρτημα του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Γκάλβεστον, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα στο Χιούστον.

Από την έρευνά του προκύπτει ότι ειδικά τα κορίτσια που είχαν στείλει γυμνές φωτογραφίες τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις, να είχαν στο πρόσφατο παρελθόν πολλούς διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους ή να έκαναν χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών πριν από το σεξ.

Εκτός όμως από την επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, η αποστολή μηνυμάτων ή φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου με το κινητό εγκυμονεί και έναν άλλο κίνδυνο: οι φωτογραφίες μπορεί να καταλήξουν στο Ίντερνετ και οι έφηβοι να πέσουν θύματα διαδικτυακής παρενόχλησης ή εκείνοι που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να κατηγορηθούν για παιδική πορνογραφία.Ο Δρ Τεμπλ και οι συνεργάτες του ερευνούν αυτή την εποχή τί συνήθως προηγείται, η αποστολή τέτοιων μηνυμάτων ή η ίδια η σεξουαλική πράξη.Ο Δρ Ράις δηλώνει ότι η κάλυψη από τα ΜΜΕ των θεμάτων γύρω από την αποστολή τέτοιου είδους περιεχομένου θα ήταν ένας καλός τρόπος για τους γονείς ή τους καθηγητές να μιλήσουν στους εφήβους για το ζήτημα αλλά και για το ίδιο το σεξ. «Θα ήταν προτιμότερο οι καθηγητές να ξεκινούν μια συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με την αποστολή τέτοιου υλικού παρά να τους ανοίγουν την κουβέντα ως εξής: ‘Ας μιλήσουμε για το σεξ’», προτείνει.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Περισσότερα παιδιά προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία

Μητέρα vegan από τη Φλόριντα καταδικάστηκε για λιμοκτονία νηπίου διατρεφόμενου με ωμά φρούτα και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το περιπετειώδες παιδικό παιχνίδι μπορεί να αποτρέψει το άγχος και την κατάθλιψη, σύφωνα με μελέτη

Στις 9 Ιουλίου, είπε στο Fox News ότι το ίδρυμά του συνεργάζεται με τη Θεμελίωση Διάρκειας Ζωής για να φιλοξενήσει έναν Οικογενειακό Αγώνα Περιπέτειας στο Κουίνς για να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες γονείς και παιδιά να μειώσουν το άγχος συμμετέχοντας σε μια συναρπαστική σειρά από εμπόδια και δραστηριότητες μαζί.

Σχεδόν το ένα τρίτο των εφήβων δεν αισθάνονται ασφαλείς στο σχολείο

Τα ευρήματα έδειξαν μια σαφή ανάγκη για στρατηγικές για την παροχή εκπαιδευτικών περιβαλλόντων όπου όλοι οι μαθητές μπορούν να αισθάνονται προστατευμένοι, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους, αναφέρει ο ερευνητής».

Η επιλογή της γραφής με το χέρι αντί της χρήσης πληκτρολογίου μας προσφέρει μόνο πλεονεκτήματα.

Η χρήση στυλό και χαρτιού δίνει στον εγκέφαλο περισσότερα ερεθίσματα για να διατηρήσει τις λεπτομέρειες και τις αναμνήσεις. Η γραφή με το χέρι δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη δραστηριότητα στα κιναισθητικά μέρη του εγκεφάλου. Ενεργοποιούνται πολλές αισθήσεις με την πίεση του στυλό πάνω στο χαρτί

Οι ειδικοί των ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του παιδιού.

"Χρειαζόμαστε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά. Τα δημόσια σχολεία είναι δημόσιο αγαθό, και ως επαγγελματίες ψυχικής υγείας, μπορούμε να σας πούμε ότι τα ανοιχτά δημόσια σχολεία είναι ένα δίχτυ ασφαλείας."

Αυξήθηκε ο κίνδυνος για αναγνωστικές δυσκολίες των μαθητών εν μέσω πανδημίας covid

«Οι δάσκαλοι είχαν πάντα κρίσιμο ρόλο στην κοινωνία μας και πραγματικά πιστεύω ότι η πανδημία COVID-19 έχει ενισχύσει τη σημασία των δασκάλων και τον αντίκτυπό τους στην κάλυψη των ακαδημαϊκών, κοινωνικών και συναισθηματικών αναγκών όλων των μαθητών».

Ισχυρό πλήγμα στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των Aμερικανών μαθητών έφερε η πανδημία covid

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες όπως αθλήματα, κατασκηνώσεις, σύλλογοι, ομιλία και συζήτηση και άλλα προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να αναδειχθούν ως ηγέτες και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ως επικοινωνιολόγοι. Τα παιδιά που συμμετείχαν σε εξωσχολικά μαθήματα είχαν καλύτερους βαθμούς, καλύτερη παρακολούθηση και γενικά καλύτερη ευημερία.