ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση ΕΕΠΕ με ΕΟΠΥΥ: Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Συνάντηση ΕΕΠΕ με ΕΟΠΥΥ: Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Τούλη Πρόεδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Ρηγάτο.

Τα πρόστιμα των παθολόγων γιατρών  από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ μπήκαν στο τραπέζι της συνάντησης που είχε  αντιπροσωπεία της ΕΕΠΕ ο Πρόεδρος Ευάγγελος Τούλης,  Υπεύθυνος Εκδηλώσεων και Κινητοποίησης και ο  Αντώνιος Αντωνιάδης ) με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ.  Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ.  Ρηγάτο η οποία έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ .

Η απάντηση της αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για τα πρόστιμα των παθολόγων γιατρών  από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ ήταν ότι υπάρχουν και ι παθολόγοι στις επιτροπές που ελέγχουν τους ιατρούς . Ενώ το αίτημα της ΕΕΠΕ να υπάρχει και δικός τους εκπρόσωπος στην επιτροπή απορρίφθηκε . Με την ύπαρξη του πρόσφατου ΦΕΚ για την ειδικότητα της Παθολογίας υποσχέθηκε  η κ.  Καρποδίνη  στους παθολόγους ότι τα πρόστιμα θα ελαττωθούν κατά πολύ και δεν θα αφορούν φάρμακα διαφορετικών ειδικοτήτων, παρά εξόφθαλμες παραβάσεις κυρίως συνταγογράφησης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Έγινε επίσης συζήτηση για τη δυνατότητα χορήγησης οξυγόνου και αναπηρικού αμαξιδίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη: Οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων των γιατρών

Ο Δ. Κούβελας μέσα από το Healthweb δίνει απαντήσεις για την χορήγηση βιολογικών παραγόντων στα Κέντρα Υγείας

Ο Ξανθός, οι εξηγήσεις και το φιάσκο με τον οικογενειακό γιατρό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)».

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .