Ρεπορτάζ Υγείας

Εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη: Οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων των γιατρών

Εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη: Οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων των γιατρών

Εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη: Ορίστηκαν από τον Υφυπουργό Υγείας οι ημερομηνίες διενέργειας των εξετάσεων για την απόκτηση τίτλου εξειδίκευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη των γιατρών .Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες που ορίστηκαν είναι οι εξής : Για την Αθήνα και τους γιατρούς ειδικότητας Παθολογίας που θα δώσουν εξετάσεις γραπτά αλλά και προφορικά η ημερομηνία είναι 23-9-2020, ημέρα Τετάρτη, ώρα 8:00, στο Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», (γραφείο καθ. Κ. Πέτρου Σφηκάκη) . Για τους ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής των οποίων οι εξετάσεις , επίσης, θα είναι γραπτά και προφορικά η ημερομηνία που καθορίστηκε είναι 28-9-2020, ημέρα Δευτέρα, ώρα 11:00, στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ( 1ος όροφος, αίθουσα «Αθηνά Ξαϊδάρα»)

 giatros diavitis

Στην Θεσσαλονίκη οι γιατροί ειδικότητας Παθολογίας θα δώσουν εξετάσεις γραπτά αλλά και προφορικά στις 24-9-2020, ημέρα Πέμπτη, ώρα 10:00, στο Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» (γραφείο Δ/ντη Β’ Παθολογικής Κλινικής) .Να σημειώσουμε ότι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και δικαιολογητικών για τις εξετάσεις είναι οι παρακάτω :α) Στον Σακχαρώδη Διαβήτη Παθολόγων Αθήνας έως και τις 21-09-2020. β) Στον Σακχαρώδη Διαβήτη Παιδιάτρων Αθήνας έως και τις 24-09-2020. γ) Στον Σακχαρώδη Διαβήτη Παθολόγων Θεσσαλονίκης έως και τις 22-9-2020.Για την αμεσότερη διεκπεραίωση των αιτήσεων που θα αποσταλούν την τελευταία ημέρα υποβολής στο e-mail της Δ/νσης [email protected]

Τι είναι ο διαβήτης;
 
Ο διαβήτης είναι μια χρόνια (μακροχρόνια) κατάσταση υγείας που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια.
 
Τα περισσότερα από τα τρόφιμα που τρώτε έχουν ζάχαρη  ονομάζεται και γλυκόζη) και απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος σας. Όταν το σάκχαρο στο αίμα σας ανεβαίνει, σηματοδοτεί το πάγκρεας σας να απελευθερώσει ινσουλίνη. Η ινσουλίνη δρα σαν κλειδί για να αφήσει το σάκχαρο στο αίμα στα κύτταρα του σώματός σας για χρήση ως ενέργεια. Εάν έχετε διαβήτη, το σώμα σας είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη που κάνει όπως θα έπρεπε. Όταν δεν υπάρχει αρκετή ινσουλίνη ή τα κύτταρα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στην ινσουλίνη , παραμένει πολύ σάκχαρο στο αίμα στην κυκλοφορία του αίματός σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις , απώλεια όρασης και νεφρική νόσο .

 
Γιατρός μιλάει για τον διαβήτη . Δείτε το παρακάτω βίντεο

 
Οι κυβερνήσεις έχουν έναν διπλό ρόλο να βοηθήσουν τόσο τους ανθρώπους να αποτρέψουν όσο και να θεραπεύσουν τον διαβήτη, σύμφωνα με τον Δρ Etienne Krug, Διευθυντή του Τμήματος Διαχείρισης Μη Μεταδοτικών Νόσων, Πρόληψης Βίας και Τραυματισμών και Αναπηρίας. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαβήτη

 
 Η άποψη του Δρ Etienne Krug στο πιο κάτω βίντεο :
 
 
  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ευλογιά πιθήκων: Στα 50 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα την Τετάρτη 17 Αυγούστου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΣΦ: Άρση εποπτείας σημαίνει κατάργηση των ληστρικών μέτρων claw-back & rebate

ΠΣΦ: Με επιστολή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτώνπρος προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, ζητά την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων claw-back & rebate.

Δείτε πώς λειτουργούν οι ανακλήσεις φαρμάκων - υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε

Εάν δείτε το προϊόν σας στη λίστα, κάντε κλικ σε αυτό για να επισκεφτείτε μια σελίδα με μια περίληψη της ανάκλησης και περισσότερες λεπτομέρειες πίσω από αυτήν. Μπορείτε επίσης να λάβετε οδηγίες για την επιστροφή ενός ελαττωματικού προϊόντος και στοιχεία επικοινωνίας με τον κατασκευαστή

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».