Ρεπορτάζ Υγείας

Εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη: Οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων των γιατρών

Εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη: Οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων των γιατρών

Εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη: Ορίστηκαν από τον Υφυπουργό Υγείας οι ημερομηνίες διενέργειας των εξετάσεων για την απόκτηση τίτλου εξειδίκευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη των γιατρών .Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες που ορίστηκαν είναι οι εξής : Για την Αθήνα και τους γιατρούς ειδικότητας Παθολογίας που θα δώσουν εξετάσεις γραπτά αλλά και προφορικά η ημερομηνία είναι 23-9-2020, ημέρα Τετάρτη, ώρα 8:00, στο Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», (γραφείο καθ. Κ. Πέτρου Σφηκάκη) . Για τους ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής των οποίων οι εξετάσεις , επίσης, θα είναι γραπτά και προφορικά η ημερομηνία που καθορίστηκε είναι 28-9-2020, ημέρα Δευτέρα, ώρα 11:00, στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ( 1ος όροφος, αίθουσα «Αθηνά Ξαϊδάρα»)

 giatros diavitis

Στην Θεσσαλονίκη οι γιατροί ειδικότητας Παθολογίας θα δώσουν εξετάσεις γραπτά αλλά και προφορικά στις 24-9-2020, ημέρα Πέμπτη, ώρα 10:00, στο Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» (γραφείο Δ/ντη Β’ Παθολογικής Κλινικής) .Να σημειώσουμε ότι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και δικαιολογητικών για τις εξετάσεις είναι οι παρακάτω :α) Στον Σακχαρώδη Διαβήτη Παθολόγων Αθήνας έως και τις 21-09-2020. β) Στον Σακχαρώδη Διαβήτη Παιδιάτρων Αθήνας έως και τις 24-09-2020. γ) Στον Σακχαρώδη Διαβήτη Παθολόγων Θεσσαλονίκης έως και τις 22-9-2020.Για την αμεσότερη διεκπεραίωση των αιτήσεων που θα αποσταλούν την τελευταία ημέρα υποβολής στο e-mail της Δ/νσης dey@moh.gov.gr

Τι είναι ο διαβήτης;
 
Ο διαβήτης είναι μια χρόνια (μακροχρόνια) κατάσταση υγείας που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια.
 
Τα περισσότερα από τα τρόφιμα που τρώτε έχουν ζάχαρη  ονομάζεται και γλυκόζη) και απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος σας. Όταν το σάκχαρο στο αίμα σας ανεβαίνει, σηματοδοτεί το πάγκρεας σας να απελευθερώσει ινσουλίνη. Η ινσουλίνη δρα σαν κλειδί για να αφήσει το σάκχαρο στο αίμα στα κύτταρα του σώματός σας για χρήση ως ενέργεια. Εάν έχετε διαβήτη, το σώμα σας είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη που κάνει όπως θα έπρεπε. Όταν δεν υπάρχει αρκετή ινσουλίνη ή τα κύτταρα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στην ινσουλίνη , παραμένει πολύ σάκχαρο στο αίμα στην κυκλοφορία του αίματός σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις , απώλεια όρασης και νεφρική νόσο .

 
Γιατρός μιλάει για τον διαβήτη . Δείτε το παρακάτω βίντεο

 
Οι κυβερνήσεις έχουν έναν διπλό ρόλο να βοηθήσουν τόσο τους ανθρώπους να αποτρέψουν όσο και να θεραπεύσουν τον διαβήτη, σύμφωνα με τον Δρ Etienne Krug, Διευθυντή του Τμήματος Διαχείρισης Μη Μεταδοτικών Νόσων, Πρόληψης Βίας και Τραυματισμών και Αναπηρίας. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαβήτη

 
 Η άποψη του Δρ Etienne Krug στο πιο κάτω βίντεο :
 
 
  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κούλουμα με lockdown και σταδιακή άρση των μέτρων την επομένη της Καθαράς Δευτέρας

Κορωνοϊός 1/03 - 1.176 νέα κρούσματα - 30 νεκροί - 406 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι μπορεί να σημαίνουν οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου covid-19

«τα έντονα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση δεν σημαίνουν πως κάτι πάει λάθος ή ότι έχει συμβεί κάτι κακό», προσθέτει. «Είναι μία αναμενόμενη αντίδραση στο εμβόλιο, η οποία σε αρκετούς ανθρώπους γίνεται εμφανής».

Σε ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία της Αττικής

Υπό πίεση βρίσκεται το σύστημα Υγείας εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και του υψηλού αριθμού ανθρώπων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Φοιτητικό κορωνοπάρτι με 75 άτομα στη Λούτσα

Lockdown: Το πάρτι γινόταν σε πολυτελή κατοικία που είχαν μισθώσει γι' αυτόν τον σκοπό δύο νεαροί αλλοδαποί, γαλλικής και ιταλικής υπηκοότητας και συμμετείχαν φοιτητές στην πλειοψηφία τους, του προγράμματος Εράσμους.

Σκληρό lockdown στη Μαλεσίνα

Κορωνοϊός: Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Συνθήκες ασφυξίας στα νοσοκομεία της Αττικής- Ρεκόρ εισαγωγών, εξαντλούνται οι ΜΕΘ

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, την ώρα που τα νοσοκομεία «στενάζουν» τόσο από τις νέες εισαγωγές όσο και από τους διασωληνωμένους που πλησιάζουν τους 400.